Междинните култури на Saaten Union

13 май 2019 Растениевъдство 0     
Няма снимка
1 2 3
 

ХРИСТИНА ЗАНЕВА, мениджър продукти и развитие на пазара за България

Saaten Union има десетилетна традиция както в областта на традиционното растениевъдството, така и в тази на междинните и покривни култури, а с прилагане на съвременни технологии участва успешно в разработването на най-добри решения за земеделските стопани.

Основната грижа на специалистите на Saaten Union е да осигурят високо качество на семепроизводство. Още от този етап, прилагайки ефективни технологии, ние се стремим да гарантираме високи стандарти.

Тази последователна политика допринася за водещата позиция на Saaten Union на европейския пазар на семена като цяло и в частност на този на междинни култури.

В кампанията за 2019 г. предлагаме 5 смески от семена:

Витера Авис, Витера МР, Витера МR, Витера SМ и Витера Миксапис.

Подборът на смеските ще помогне на фермерите в програмата за отглеждане на междинни култури, която цели подобряване на физическите и биологичните свойства на почвите в България. Включените в смеските компоненти са с изключително качество и целенасочени пропорции.

Семената за междинни култури с търговска марка ВИТЕРА® са подбрани в съответствие с нуждите на сеитбооборотите на основните земеделски култури и могат да участват в регламентираната схема за ЗЕЛЕНИ ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ.

Предимства на смеските за междинни култури на SAATEN UNION

Повишаване на почвеното плодородие:

- подобряват структурата на почвата.

- допринасят за влагозадържането в почвата.

- спомагат за увеличаване на органичната материя в почвата.

- задържат хранителни вещества в повърхностните почвени слоеве.

Защита на почвата от ерозия:

- намаляват броя на плевелите и потискат тяхното развитие.

- осигуряват непрекъснато покритие на почвената повърност.

- задържат снега през зимата и съхраняват влагата в почвата.

Биологична защита:

- водят борба с нематодите в почвата.

- увеличават броя на полезните организми, като например телените червеи.

- повишават съдържанието на хумус в почвата.

Освен междинните смески с търговска марка ВИТЕРА® сме подготвили висококачествена селекция от видове, като фуражно-мелиоративна ряпа, нематодорезистентен синап, фацелия, персийска и александрийска детелина и др.

В селското стопанство значението на запазване и увеличаване на почвеното плодородие все повече се разглежда като фактор за финансово стабилно земеделско производство. 

С професионалния избор на технология за отглеждане на икономически важните за България култури, включваща грижа за здравния статус и структура на почвата, българският земеделски стопанин завява своято място сред развитите европейски земеделци.

Екипът на Saaten Union остава на разположение за компетентни съвети и в тази все още налагаща се в България концепция за екологично насочено, рентабилно производство на високо европейско ниво!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Правила и добри практики в растителната защита представят във Видин в сряда

„Актуални нормативни изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове. Правила за добра растителнозащитна практика“ е темата на следващия семинар на Националната служба за съвети в

Няма снимка

Производството на качествени семена се подкрепя с 1,2 млн. лева

УС на ДФ „Земеделие“ утвърди за 2019 г. бюджет от 1,2 милиона лева за финансиране на „Помощ за участие на земеделските стопани в Схема за качество за производство на семена и посадъчен материал“.

Няма снимка

Хибриди на Института по царевицата в Кнежа сa изпитвани и търсени в чужбина

Два Института към Селскостопанска академия направиха годишно отчетно събрание, на което присъства директорът на академията проф. Васил Николов. Хибриди на Института по царевицата- Кнежа са изпитвани

Няма снимка

Ръжди, септориози, фузариози, брашнеста мана нападат пшеницата през май

Дукена Жолева, агрометеоролог при НИМХ Ръждите по житните са икономически най-важните болести и при висока степен на нападение могат да доведат до сериозни загуби и компрометиране на реколтата.

Няма снимка

Овощната градина през май

Дукена Жолева През май при овощните култури се провежда интензивна растителна защита, изключително важно условие за получаване на качествена плодова реколта.

Няма снимка

Богата гама органични и органоминерални торове с доказани качества и резултати проверени в практиката, лесно приложими, подходящи за различни технологии и фенофази от развитието на културите

През последните години схващанията в областта на торенето и храненето на растенията съществено се промениха. Днес е безспорно, че не е важно само колко макро и микроелементи ще внесем в почвата и ще

Още от Фермер
Няма снимка

Филип Лисичаров: Основният проблем на бизнеса с розов цвят е свръхпроизводството

Основният проблем на бизнеса с розов цвят и розово масло е свръхпроизводството, а кризата при бизнеса с лавандулата ще се задълбочава, каза в предаването „Преди всички“ Филип Лисичаров,

Няма снимка

84% от свинете майки - поне с едно травмирано копито

Заболяванията на копитата на свинете са широко разпространени и много често се превръщат в хронично куцане. В промишлените свинеферми 84% от свинете майки имат повреди поне на едното копито.

Няма снимка

Черешите ще са малко и скъпи

Реколтата от череши в България ще е наполовина по-малка, прогнозира Живка Гроздева от Асоциацията на овощарите в България пред "Монитор". Според нея причината е в силните слани в последната седмица

Няма снимка

Чавдар Маринов е назначен за зам.-министър на земеделието

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Чавдар Маринов, съобщи правителственият пресцентър.

Няма снимка

Котка тръска глава и се чеше по ушите

Причината е ушна краста Много стопани на домашни котки се оплакват от странното поведение на любимката си: животното обръща главата си настрани, тръска я, чеше се по ушите, неспокойно е,

Няма снимка

През нощта се очакват градушки, утре - слънчево и до 27 градуса

Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца. До полунощ, по преминаването на студен атмосферен фронт, мощна купесто-дъждовна облачност ще се развива над Централна България,