Междинните култури на Saaten Union

13 май 2019 Растениевъдство 0     
Няма снимка
1 2 3
 

ХРИСТИНА ЗАНЕВА, мениджър продукти и развитие на пазара за България

Saaten Union има десетилетна традиция както в областта на традиционното растениевъдството, така и в тази на междинните и покривни култури, а с прилагане на съвременни технологии участва успешно в разработването на най-добри решения за земеделските стопани.

Основната грижа на специалистите на Saaten Union е да осигурят високо качество на семепроизводство. Още от този етап, прилагайки ефективни технологии, ние се стремим да гарантираме високи стандарти.

Тази последователна политика допринася за водещата позиция на Saaten Union на европейския пазар на семена като цяло и в частност на този на междинни култури.

В кампанията за 2019 г. предлагаме 5 смески от семена:

Витера Авис, Витера МР, Витера МR, Витера SМ и Витера Миксапис.

Подборът на смеските ще помогне на фермерите в програмата за отглеждане на междинни култури, която цели подобряване на физическите и биологичните свойства на почвите в България. Включените в смеските компоненти са с изключително качество и целенасочени пропорции.

Семената за междинни култури с търговска марка ВИТЕРА® са подбрани в съответствие с нуждите на сеитбооборотите на основните земеделски култури и могат да участват в регламентираната схема за ЗЕЛЕНИ ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ.

Предимства на смеските за междинни култури на SAATEN UNION

Повишаване на почвеното плодородие:

- подобряват структурата на почвата.

- допринасят за влагозадържането в почвата.

- спомагат за увеличаване на органичната материя в почвата.

- задържат хранителни вещества в повърхностните почвени слоеве.

Защита на почвата от ерозия:

- намаляват броя на плевелите и потискат тяхното развитие.

- осигуряват непрекъснато покритие на почвената повърност.

- задържат снега през зимата и съхраняват влагата в почвата.

Биологична защита:

- водят борба с нематодите в почвата.

- увеличават броя на полезните организми, като например телените червеи.

- повишават съдържанието на хумус в почвата.

Освен междинните смески с търговска марка ВИТЕРА® сме подготвили висококачествена селекция от видове, като фуражно-мелиоративна ряпа, нематодорезистентен синап, фацелия, персийска и александрийска детелина и др.

В селското стопанство значението на запазване и увеличаване на почвеното плодородие все повече се разглежда като фактор за финансово стабилно земеделско производство. 

С професионалния избор на технология за отглеждане на икономически важните за България култури, включваща грижа за здравния статус и структура на почвата, българският земеделски стопанин завява своято място сред развитите европейски земеделци.

Екипът на Saaten Union остава на разположение за компетентни съвети и в тази все още налагаща се в България концепция за екологично насочено, рентабилно производство на високо европейско ниво!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Растениевъдство
Няма снимка

Екологично отглеждане на лозя и производство на вино в Италия

Фермерите се стремят максимално да ограничат използването на химикали Доц. д-р Енчо Мянушев, Трентино, Италия Италианската фирма “Мезакорона” е най-големият производител на грозде от доминиращите

Няма снимка

Овощарска вар осигурява ефективена защита на овощните видове

Специалисти от Националната служба за съвети в земеделието и фермери от района на Троян присъстваха на демонстрация на иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от

Няма снимка

Най-висок добив на пшеница отчитат в община Добрич-селска - 625 кг/дка

90% от пшеницата в областта е ожъната, продължава прибирането на лавандула и маслодайна рапица. Това съобщи за  "Фокус" Веселин Овчаров - старши експерт в Областна дирекция "Земеделие", Добрич.

Няма снимка

Екофол и Кортева с общо демополе в кооперация Раковски

На съвместно демополе фирмите Екофол и Кортева презенираха продуктите си при пролетници – царевица и слънчоглед в производствените посеви на кооперация Раковски.

Няма снимка

С 10 % по-малко пшеница очакват в Добруджа спрямо реколта 2018 г.

Земеделските стопани в Добричкия регион очакват с около 10 на сто по-нисък добив от пшеницата в сравнение с миналата стопанска година, съобщи председателят на Добруджанския съюз на

Няма снимка

Производителите на торове в ЕС вече планират ново портфолио

Макар че новият регламент не е факт, той върви с още по-бързи крачки към одобрение и налага строги изисквания за съставките Диана Ванчева В последните един-два месеца фермерите в цялата

Още от Фермер
Няма снимка

Добри новини за европейските птицевъди: Увеличено търсене и по-добри цени

Последната прогноза на Еврокомисията обещава високи цени и увеличен пазар на птичето месо. Европейският пазар на птиче месо се очаква да нарасне с 2,5% тази година.

Няма снимка

Чака ни слънчева и топла неделя, във вторник идват дъждове

През нощта ще е ясно и тихо. Утре ще е предимно слънчево, след обяд - с временни увеличения на облачността. В Източна България ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Няма снимка

5 основни катаклизми през лятото и как да защитим градината от тях

Защита от късни студове Под късни измръзвания се има предвид понижаване на температурата на въздуха под 0 градуса в район, където вече е стабилното топло време.

Няма снимка

Можете ли да работите с апарата за пчелни майки

Монтирайте касетата в добре изградена пчелна пита, в която е отглеждано пило. Касетата се закрепва с помощта на видия. Поставяте питата с монтираната касета в пчелно семейство,

Няма снимка

Какъв ли цвят ще бъде хортензията?

Изборът на тор ще реши дали да е розова, или синя Хортензията ми не може да реши какъв цвят иска да бъде. Имам я от години и досега винаги си е била розова.

Няма снимка

Бактериални болести по доматите

Доматите се нападат от някои бактериали болести. Най-опасните са бактериално петносване и бактериално струпясване. По плодовете се появяват малки, воднисти петънца, които по-късно стават черни,