Купувачите се завръщат на Euronext

14 май 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Вчера агропазарите показаха големи колебания. През първата част на търговската сесия в Чикаго цените паднаха и след това рязко се възстановиха в очакване на ниските нива, в резултат на пролетната сеитба в САЩ.

Там дъждовете предизвикаха големи закъснения в работата, а засаждането след 15 май ще доведе до по-ниски добиви.

7-дневните прогнози за времето отново предсказват валежи от 25 до 50 мм в много региони.

На Euronext техническата поддръжка от 168 евро/тон за септемврийската пшеница ограничи загубите и накара някои купувачи да се върнат на пазара.

Въпреки това, потенциалът за добив в Европа е добър, което ще ограничи възстановяването на цените.

Геополитическите отношения между САЩ и Китай продължават да предизвикват загриженост, а фондовите пазари губят позиции.

Доларът показва малки промени - еврото / долар тази сутрин е около 1.1240. Котировките за петрола WTI продължават да се консолидират на 61.20 долара за барел.

На международната сцена Алжир обяви търг за закупуване на пшеница с произволен произход. Ще наблюдаваме дали френската пшеница заема обичайната си позиция на този пазар.

Вчера цените на рапицата отново спаднаха, въпреки очакванията за слабата реколта в Европа, която според Agritel ще е само 18,1 млн. тона.

Според германската национална статистическа служба, площта на рапицата в Германия ще бъде с 27,5% по-малка от миналата година.

Зимната пшеница и зимните ечемични култури ще се увеличат съответно с 5% и 12,1%. Площта на пролетна пшеница и пролетния ечемик ще бъде намалена, а царевицата ще се увеличи с 7,1%.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Прогноза за значителен внос на царевица в Европа

Саудитска Арабия обяви търг вчера за закупуването на 780 000 тона фуражен ечемик. Срокът за доставка е от октомври до декември. Европейските и по-специално френските износители,

Няма снимка

"Агрион" продава над 5000 ниви на цени от 300 лв./дка

Парцели в цялата страна се предлагат на разсрочено плащане Засилен интерес към земеделските земи, предлагани от „Агрион“, отчетоха от компанията за управление на поземлени активи.

Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

Изкупните цени на европейското мляко тръгват нагоре

В началото на второто шестмесечие на годината изкупните цени на млечната суровина в ЕС се стабилизират, съобщава topagrar.com, като се позовава на информация на Еврокомисията.

Няма снимка

Френски земеделски производители правят от сламки от био ръж, "гилотинираха" пластмасата

От първата си реколта земеделските производители Ив и Жоли Деброк са произвели един милион сламки за пиене, всички биоразградими, многократно използваеми и устойчиви както на студа,

Няма снимка

Британците похарчиха 4 млрд. евро за запасяване със стоки в случай на Brexit без сделка

Британските жители се подготвят за това, което може да възникне след излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Еuronews. Проучване, публикувано този понеделник, разкрива,

Още от Фермер
Няма снимка

Зад пожарите в Амазония: Световният апетит за бразилско говеждо и бразилска соя

Зад пожарите в Амазония стои световният апетит за бразилско говеждо и бразилска генномодифицирана соя, отбелязва Франс прес, като цитира изследователи.

Няма снимка

Пчеларството в Холандия: потенциалът му е изчерпан!

Холандия, заедно с Великобритания, Белгия и Германия, са включени в групата на страните от ЕС, които напълно са изчерпали потенциала за развитие на своето пчеларство,

Няма снимка

Ягодите се садят в облачен ден

Градинарите, които искат да направят нова ягодова леха, трябва да се съобразят с някои правила. Най-подходящото време за засаждане на ягоди е по-хладен ден, по възможност облачен.

Няма снимка

Основите на пчеларска 2020 г. се полагат сега

Защото се люпят пчелите, които ще изкарат зимата Благополучното зимуване и интензивно пролетно развитие на пчелните семейства зависи от пчеларя. През август, септември и октомври се излюпват пчелите,

Няма снимка

Каи растения помагат в борбата с хипертонията

Хипертонията е бичът на нашето време. Една от най-често срещаните болести и болест, която отнема живота на милиони хора всяка година. Ето защо на този проблем трябва да обърнат внимание не само

Няма снимка

Защо котката ми мяука дрезгаво?

Това пита Елена Коруджиева от София Най-често гласът на котката се променя при заболявания, причинени от вирусни инфекции, когато са засегнати фаринксът (гълтачът), ларинксът и гласните струни.