Купувачите се завръщат на Euronext

14 май 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Вчера агропазарите показаха големи колебания. През първата част на търговската сесия в Чикаго цените паднаха и след това рязко се възстановиха в очакване на ниските нива, в резултат на пролетната сеитба в САЩ.

Там дъждовете предизвикаха големи закъснения в работата, а засаждането след 15 май ще доведе до по-ниски добиви.

7-дневните прогнози за времето отново предсказват валежи от 25 до 50 мм в много региони.

На Euronext техническата поддръжка от 168 евро/тон за септемврийската пшеница ограничи загубите и накара някои купувачи да се върнат на пазара.

Въпреки това, потенциалът за добив в Европа е добър, което ще ограничи възстановяването на цените.

Геополитическите отношения между САЩ и Китай продължават да предизвикват загриженост, а фондовите пазари губят позиции.

Доларът показва малки промени - еврото / долар тази сутрин е около 1.1240. Котировките за петрола WTI продължават да се консолидират на 61.20 долара за барел.

На международната сцена Алжир обяви търг за закупуване на пшеница с произволен произход. Ще наблюдаваме дали френската пшеница заема обичайната си позиция на този пазар.

Вчера цените на рапицата отново спаднаха, въпреки очакванията за слабата реколта в Европа, която според Agritel ще е само 18,1 млн. тона.

Според германската национална статистическа служба, площта на рапицата в Германия ще бъде с 27,5% по-малка от миналата година.

Зимната пшеница и зимните ечемични култури ще се увеличат съответно с 5% и 12,1%. Площта на пролетна пшеница и пролетния ечемик ще бъде намалена, а царевицата ще се увеличи с 7,1%.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Рекорден износ на царевица от Украйна

Цените на зърнените и маслодайните култури както на зърно от старата, така и от новата реколта в Черноморския регион, показват ръст след повишаване на котировките на световните пазари.

Няма снимка

Спад в котировките на зърното в Чикаго

След няколко дни непрекъснат растеж, има спад в цените на пазара на царевица и пшеница в Чикаго след тестване на нивата на съпротива. Климатичните условия си остават основният фактор,

Няма снимка

Засилена конкуренция на зърнения пазар

Отскокът, наблюдаван по време на няколко търговски сесии на пазара на пшеницата вече спада. В резултат на това цените започнаха да намаляват след тестването с декемврийски договор с ниво на

Няма снимка

ДФ "Земеделие" изплати компенсации за зимните пръскания

Близо 3 хиляди производители, отглеждащи трайни овощни култури, ягоди и малини получиха компенсации за зимните пръскания.  ДФ „Земеделие“ преведе общо 3 031 795 лв.

Няма снимка

Важно: Фермерите ще могат да правят промени в заявленията си за 2019 г. до 10 юни

Това произлиза от предложени за обсъждане В мзхг до 28 май промени в наредба № 5 от 2009 г. за условията и реда за подаване на заявления по схеми и мерки за директни плащания на площ.

Няма снимка

На 5 и 6 юни в Добрич ще има международен форум за полските култури

До днес е удължен срокът за подаване на заявки за участие в Международна научна конференция: "Съвременната селекция и агротехника на полски култури – иновативни решения и перспективи" Тя ще се

Още от Фермер
Няма снимка

Малките стопани на куче да са минимум 7-годишни

Това съветват кинолози Кинолози не съветват родителите да вземат куче, докато детето е съвсем малко заради несформираната му отговорност. Малките деца - на 2-5-годишна възраст,

Няма снимка

Лоши навици - преследване на автомобили

Лаещите любимци задоволяват естествения си ловен, пастирски и стражеви инстинкт Някои кучета обичат да гонят котки, а други топки за тенис. За нещастие многo кучета имат навика да гонят автомобили.

Няма снимка

Подготовка за медосбора, ако кошерите ви са лежак

Изпълненото с пити гнездо на кошер лежак трябва да се преустрои за медосбора. За тази цел срещу входа се подреждат питите с открито пило и майката и до тях се поставят две пити с мед и прашец,

Няма снимка

Одри Азуре: ЮНЕСКО се бори за чиста природа и биоразнообразие

Опазването на околната среда и биологичното разнообразие са част от предизвикателствата пред света, за чието разрешаване Организацията на ООН за образование, наука и култура - ЮНЕСКО активно работи.

Няма снимка

Прореждане на завързите

Някои сортове са склонни да образуват повече плодове. При ябълката това са: Айвания, Карастоянка, Златна превъзходна, Йелоуспър, Старкримсон и др., при круша Вилямова масловка,

Няма снимка

Прореждане на завързите

Някои сортове са склонни да образуват повече плодове. При ябълката това са: Айвания, Карастоянка, Златна превъзходна, Йелоуспър, Старкримсон и др., при круша Вилямова масловка,