Крем супа от тиквички с прясно мляко

16 май 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Преди поднасяне се добавя натрошено сирене

Необходими продукти: 500 г тиквички, 500 г картофи, 2 скилидки чесън, чаена чаша прясно мляко, 2 суп. лъж. масло, чаша и половина царевица от консерва, 100 г сирене, магданоз, черен пипер, сол.

Начин на приготвяне: В литър и половина вода се варят нарязаните на кубчета тиквички, заедно с обелените и нарязани картофи. Добавя се и малко сол. Долива се прясно мляко и се разбърква заедно с 2-3 чаши от зеленчуковия бульон. Царевицата и маслото също се слагат в супата. Всичко се вари до омекване на зеленчуците. Пасирайте. Готовата вече супа се овкусява със сол и черен пипер.

Сервира се поръсена с натрошено сирене и ситно нарязан магданоз.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Орехов пудинг

Продукти: 2 чаени чаши прясно мляко, 250 г бял хляб, 3 яйца, 150 г орехи, 100 г масло, 1/2 ч. чаша захар, галета Приготвяне: Накиснете хляба в прясното мляко.

Няма снимка

Пилешко със сос от сметана и горчица

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно. Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж.

Няма снимка

Сладки банички с бутер тесто

За пълнежа можете да използвате варено сладко или замразени плодове Продукти: 500 г бутер-тесто, 400 г замразени плодове (например вишни без костилки), 50 г захар (или малко повече), 1,5 суп. лъж.

Няма снимка

Салата от пилешко месо и домати

Вкусно пролетно предястие от пиле, сирене и зеленчуци, което ще се хареса и на най-взискателния гастроном. Продукти: 2 парчета пилешко филе, 1 чушка, 5-6 чери доматчета, 30 г крутони, 20 г пармезан,

Няма снимка

Макарони с яйца

Бързо, вкусно, перфектно Продукти: 200 г макарони, 2 яйца, 50 г масло, сол и млян черен пипер на вкус, 1-2 ч. лъж. смес италианска подправка за паста (по желание), 2 л вода, зехтин,

Няма снимка

Хлебчета със сушен лук и самардала

Продукти: 400 г брашно, 5 г суха мая, 100 мл прясно мляко, 150 мл вода, 10 г сушен лук, сол и захар на вкус, зехтин, самардала Начин на приготвяне: Маята се разтваря в предварително затопленото до

Още от Фермер
Няма снимка

Филип Лисичаров: Основният проблем на бизнеса с розов цвят е свръхпроизводството

Основният проблем на бизнеса с розов цвят и розово масло е свръхпроизводството, а кризата при бизнеса с лавандулата ще се задълбочава, каза в предаването „Преди всички“ Филип Лисичаров,

Няма снимка

84% от свинете майки - поне с едно травмирано копито

Заболяванията на копитата на свинете са широко разпространени и много често се превръщат в хронично куцане. В промишлените свинеферми 84% от свинете майки имат повреди поне на едното копито.

Няма снимка

Черешите ще са малко и скъпи

Реколтата от череши в България ще е наполовина по-малка, прогнозира Живка Гроздева от Асоциацията на овощарите в България пред "Монитор". Според нея причината е в силните слани в последната седмица

Няма снимка

Чавдар Маринов е назначен за зам.-министър на земеделието

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов на длъжността заместник-министър на земеделието, храните и горите е назначен Чавдар Маринов, съобщи правителственият пресцентър.

Няма снимка

Котка тръска глава и се чеше по ушите

Причината е ушна краста Много стопани на домашни котки се оплакват от странното поведение на любимката си: животното обръща главата си настрани, тръска я, чеше се по ушите, неспокойно е,

Няма снимка

Правила и добри практики в растителната защита представят във Видин в сряда

„Актуални нормативни изисквания при употреба на продукти за растителна защита и торове. Правила за добра растителнозащитна практика“ е темата на следващия семинар на Националната служба за съвети в