Пилешко със сос от сметана и горчица

17 май 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Пилешкото със сметанов сос и горчица е ястие лесно за приготвяне, но това не му пречи да е изключително апетитно.

Приготвяне: 400 г пилешко филе, 3-4 суп. лъжици олио, 2-3 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. горчица, 1 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Месото се нарязва на кубчета. Ако искате можете да оставите филетата и цели.

Леко се запържва в тиган със загрято олио до златисто.

Ще са ви нужни горе-долу 10-15 минути. Не трябва да бързате и да готвите на силен огън. По-добре е бавно да се задушава и запържва.

Когато месото е готово се добавя брашното. Разбърква се добре и се оставя още 2-3 минути.

Добавя се вряла вода. Тя трябва да е току-що кипнала, за да не се спира процеса на задушаване.

Отново много добре резбъркваме, за да се разтвори брашното във водата и да не се получат бучки. Трябва да се получи бял еднороден сос. Прибавяме сметаната и пак разбъркваме.

Гвоздеят на нашата рецепта е горчицата. Препоръчваме ви да използвате дижонска. Тя е зърнеста, ароматна, може да бъде от сладникава до особено люта.

Прибавяме я към задушеното месо. Покриваме с капак и готвим до пълната готовност на пилето.

Ако ви се стори, че в процеса на готвене сосът се е "изпарил" и е малко можете да прибавите още малко готварска сметана.

Сервирайте с картофено пюре или ориз.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Мариновано пиле с картофи

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж.

Няма снимка

Лека торта с извара и праскови

Продукти (за блата): 5 яйца, 5 суп. лъж. захар, 5 суп. лъж. брашно (за крема): 20 г желатин, 10-12 суп. лъж. вода, 300 г извара, 5 суп. лъж. пудра захар, 250 мл сладкарска сметана,

Няма снимка

Плодова салата с кисело мляко

Продукти: 100 г високомаслено кисело мляко, 2 ябълки, 2 круши, 2 банана, 1-2 портокала, клонче прясна мента Приготвяне: Още в началото трябва да кажем, че това е само едно предложение за плодовете,

Няма снимка

Френска млечна супа

Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло,

Няма снимка

Млечен сос със зелени подправки

Вкусен и лесен за приготвяне. Идеален за месни ястия Продукти: 100 г твърд кашкавал, 4 суп. лъж. майонеза,1 връзка магданоз, 1/2 ч. лъж. сушен чесън, червен пипер на вкус.

Няма снимка

Пълнени домати със сирене и яйца

Необходими продукти: 4 домата, 1 скилидка чесън, 1 с. л. олио, 50-100 г сирене, 4 яйца Начин на приготвяне: Доматите се измиват. Отрязват се от горната страна капачета и с помощна на чаена лъжичка

Още от Фермер
Няма снимка

Цените на черешите - ниски изкупни, високи в магазина

Част от черешовата реколта в Сливенско и тази година може да остане неприбрана заради ниските изкупни цени. За това алармираха черешопроизводители от село Глушник.

Няма снимка

Проверяват къщи за гости и след петгодишния срок

По заповед на министъра на земеделието Десислава Танева започна проверка на къщите за гости, финансирани по програмата за селските райони, за които 5-годишният срок не е изтекъл.

Няма снимка

При хиподермоза кравите губят апетит

Хиподермозата е трудно лечимо заболяване предимно по едрите преживни животни, което води до големи икономически загуби за говедовъдите. Причинители са подкожните щръклици или въгарци,

Няма снимка

Ролята на семейството отглеждач при пренос на ларви

Един-два дни преди пренасянето на ларвите маточните килийки се залепват с леко натискане с шаблона. Или с капка восък върху отделните тапи или подложки,

Няма снимка

Кои зеленчуци да подхраните

Ако сте решили да подхраните зеленчуците с листен тор, ето какви са дозите за площ от 1 декар: . домати - 500 мл . пипер - 600 мл . краставици (дългоплодни и корнишони) - 600 мл .

Няма снимка

Среден добив от 500 кг/дка прогнозират преди жътвата на пшеница

Очаква се в края на юни да се жъне ечемик Галя Събева Близо 5 млн. тона зърно се очаква да се приберат след около месец, когато ще стартира жътвата на пшеница.