Сладки банички с бутер тесто

15 май 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

За пълнежа можете да използвате варено сладко или замразени плодове

Продукти: 500 г бутер-тесто, 400 г замразени плодове (например вишни без костилки), 50 г захар (или малко повече), 1,5 суп. лъж. натурално нишесте

Приготвяне: Плодовете и тестото предварително се размразяват.

Вишните се поставят в малка тенджерка и се посипват със захар. Поставят се на котлона и се оставят да кипнат. Към сока, който се е отделил при размразяването на плодовете, се прибавя нишестето и добре се разбърква.

Получената смес се добавя към плодовете. Продължете енергично да бъркате, докато сместа започне да се сгъстява. Дръпнете настрана и оставете да изстива.

През това време разделете бутер-тестото на 6 правоъгълника. В едната половина на тестото, с остър нож, направете срезове, които не трябва да достигат до края.

В другата половина на правоъгълниците сложете от плодовата смес (около 2,5 супени лъжици). Краищата на тестото се намазват с вода.

Прегънете, така че нарязаната половина да е отгоре. С притискане прилепете краищата - можете да използвате вилица. Сложете баничките в тава, която сте покрили с хартия за печене и печете в предварително загрята до 190 градуса фурна за 20 минути, до получаването на хрупкава коричка.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Няма снимка

Салата с чеснови крутони

Продукти: 2-3 филии стар хляб, 1 консерва червен боб в собствен сос, 1 консерва царевица, 150 г твърдо кашкавал, 100 г пушени свински гърди, 3 варени яйца, 2 скилидки чесън, 200 г майонеза

Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Още от Фермер
Няма снимка

Последна възможност да защитите семействата

Слънчевите и топли дни ще свършат скоро. Ще има дъждове и дори сняг. Затова запазете кошерите сухи. За да не влиза вода през входовете, те трябва да са наклонени леко напред и да са поставени на

Няма снимка

През ноември ще бъдат изплатени парите по de minimis

На дискусия със земеделски производители и животновъди в Сунгурларе председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни в парламента Мария Белова отговори на въпроси на земеделските стопани

Няма снимка

БАСФ с научна програма за гимназисти

Ще провеждат интерактивни семинари по химия за решаване на проблемите на съвременното общество От октомври в TechnoMagicLand в София стартира международна научна програма за гимназисти

Няма снимка

Започва работа Европейският орган по труда - какво ще прави

Ще е нещо като омбудсман, обясниха експерти С церемония по откриването и първо заседание на своя управителен съвет започва днес дейността си Европейският орган по труда

Няма снимка

Зелевите искат още малко грижи

В краят на есента те остават в градината Има още малко грижи за късното главесто зеле и карфиола, а също и за броколито и брюкселското зеле, ако ги отглеждате

Няма снимка

Сушеният хинап се съхранява лесно

Ако имате хинап, най-лесно ще съхраните плодовете, като ги изсушите. Сушенето се прави както и при останалите плодове и зеленчуци. Може да стане естествено,