Кучето лае без причина?

18 май 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2
 

Можете да го отучите - с търпение и килограми лакомства

Периодичното и безпричинното лаене действа на нервите и на най-търпеливия човек. Представете си какво и е на съседите, гостите и минувачите.

Отучването на кучето от безпричинния лай е много трудно, да не говорим за процеса при възрастното куче. За целта се запасете с търпение и с...килограми лакомства. При постоянна дресировка това може да стане буквално след 2 месеца.

Често самите стопани допускат грешки при възпитанието без сами да си дават сметка за това. Основната грешка е, когато кучето започне да лае, стопанинът му да го гали и успокоява. За кучето това става навик, че когато лае, го галят.

Друга грешка на стопанина е да започне да играе или да дава лакомство.

И отново това се превръща в условен рефлекс

Изводът е по време на ненужен лай кучето да не се гали, поощрява и да му се отделя внимание.

Поощрявайте кучето само тогава, когато с лая си предупреждава за опасност, приближаване на чужди хора или изразява радост при среща със стопанина си.

Кучето не може да не лае - по този начин то изразява емоциите си. Но трябва да може да контролира този лай

За целта трябва да обучите кучето си на командите "Глас" и "Мълчи", като не трябва да се заменя командата "Мълчи" с командата "Тихо".

За обучението на командата "Мълчи" трябва да почакате, когато кучето спре да лае, да кажете командата строго, след това да му дадете лакомство. Непременно трябва да го научите на командата "Не".

Начинаещите стопани на кучета е добре при обучението на използват кликер.

Експертите съветват да не се отчайвате, ако първите седмици нищо не се получава. Главното е да не се отчайвате и да продължавате обучението. С някои кучета обучението върви бързо, а има породи с упорит характер или пък които късно се развиват.

Ако сте последователни - повтаряте и повтаряте всеки ден, ще имате резултат след около 2 месеца.

Основно кучетата започват да разбират какво искат от тях още след месец.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Новороденото таралежче тежи само 20 грама

То е голо, без бодли и абсолютно беззащитно Късметлии сте, ако в двора ви се засели таралеж. Това означава, че години наред ще има кой да ви пази от змии.

Няма снимка

Силовите методи не работят при котките

Освен това са много вредни Силовите методи на възпитание са неефективни при котките, напомнят специалистите. Това е така, тъй като домашните котки продължават да са свободолюбиви ловци-единаци.

Няма снимка

Бременните котки имат голям апетит

Ако давате да яде натурална храна, а не суха, осигурете ѝ витамини Бременността при котката продължава средно 65 дни. През това време й осигурете пълноценна и разнообразна храна.

Няма снимка

Бърза помощ при топлинен удар на зайче

Охладете го и му дайте кисело мляко. Ако не помогне, търсете ветеринар Кои са симптомите на прегряване: Има учестено дишане и сърдечна дейност, много топли уши, висока температура,

Няма снимка

Хранете хамстера си веднъж дневно

Сутрин или вечер Хранете хамстера веднъж на ден: сутрин или вечер. Специалистите не са определили кога именно, но е важно храненето да е редовно Така че си изберете време и се придържайте към него.

Няма снимка

Булка кани на сватбата си кучета от приют, намира им дом

Сали Бърки от Озарк, щата Мисури, е любителка на животните, затова в един от най-важните дни от живота й решава да съвмести приятното с полезното. Местният приют за животни се нуждаел от поддръжка и

Още от Фермер
Няма снимка

Руло от салам и крема сирене

Красива и вкусна закуска! Продукти: 0,5 кг крема сирене със стайна температура, 300 г салам, нарязан много на тънко, 1 зелена чушка, тънко нарязана Приготвяне: Разстелете върху масата фолио за свежо

Няма снимка

Пилетата трябва да се настанят в птицефермата бързо, внимателно и равномерно

Колкото по-дълго време пилетата стоят в кутиите, толкова по-голяма е вероятността от дехидратация. Това може да доведе до ранна смъртност и намален растеж спрямо седмия ден и крайното живо тегло.

Няма снимка

В община Балчик - 102 лева рента за дка и 2635 лв цена за чернозема

През 2018 г. средната цена на един декар земеделска земя в област Добрич достига 1697 лв. при средна цена за страната 941 лева на декар – съобщават от регионалното статистическо бюро.

Няма снимка

Грузия иска опита ни в производството на етерично-маслени култури

Грузия иска опита на България в производството на етерично-маслени култури Грузия иска опита на България в производството на етерично-маслени култури.

Няма снимка

Испания започна да отглежда повече шамфъстък

Към днешна дата площта на градините, отпуснати за отглеждане на шамфъстъци в Испания, се е увеличила с 30%. В резултат на това, производителите планират да отгледат повече от 7 хил.

Няма снимка

Жегата в Индия остави хората без питейна вода

В някои региони на Индия има остра липса на питейна вода. Причината за това е аномалният рекорд за продължителността на жегата, която се установи в страната в средата на май.