Отложиха забраната за кастрация на прасета без анестезия в германските свинеферми

17 май 2019 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Федералното правителство на Германия ратифицира решението, предложено от Земеделското министерство, според което самите фермери ще могат да обезболяват прасетата си с изофлуран преди кастрациятаq, съобщава Top Agrar.

Кастрацията на прасета без анестезия в германските свинеферми ще бъде забранена от 1 януари 20121 г. Отначало беше планирано тя да бъде въведена още от 1 януари 2019 г.

За да извършат кастрацията, немските фермери трябва да преминават през тест за компетентност, който ще включва теоретични задачи за спазване на хуманно отношение към животните и практически тест.

За получаването на сертификат за компетентност свиневъдът трябва да е навършил 18 години, да притежава съответната професионална подготовка или да има опит при лечение на прасетата. Свиневъдът трябва да е преминал курс, да си е взел изпита и да е минал практика при ветеринарен лекар, след което е предвиден практичен изпит.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Крави харесват парчета на Стиви Уондър и на Джордж Майкъл

Жителят на градчето Дейтън от американския щат Орегон Рик Херман привлича вниманието на стадо крави, докато свири на саксофон. Заснетото видео, качено от дъщеря му в Twitter,

Няма снимка

Пуйките са готови за клане на 12 до 20 седмици

Но отглеждането им не е за аматьори - има риск от висока смъртност още до 5-6-дневна възраст, а това означава фалит Стопаните, които отглеждат пуйки, използват яйцата им почти само за разплод.

Няма снимка

БАБХ отговаря на въпроси, свързани с унищожаването на 17 000 животни в свинекомплекс "Николово"

Защо не се използват наличните инсинератори и къде са те? Защо само се подписват анекси за още пари с фирмите? Използването на инсинератори ще удължи времетраенето на процеса по обезвреждане на

Няма снимка

БАБХ: Евтаназията на свинете заради АЧС трябва да бъде възможно най-бърза, за да не се удължава периодът на страдание

БАБХ отговаря на въпроси за АЧС, поставени в социалните медии. Каква е официалната позиция на БАБХ относно умъртвяването на заразените животни в свинекомплекс "Николово"?

Няма снимка

ЕС отпуска 32 млн. евро на Италия заради птичия грип

Ферми за яйца и птиче месо претърпяха щети, след като много животни бяха умъртвени. Извънредна финансова помощ в размер на 32 милиона евро отпуска Европейският съюз на италианските птицевъди,

Няма снимка

Заразен фураж е една от версиите за чумата в свинекомплекса край Николово

Започна евтаназията на 17 000 прасета в свинекомплекса в русенското село Николово. В събота там беше установено ново огнище на Африканската чума (АЧС).

Още от Фермер
Няма снимка

Нова гореща вълна в Европа: Очакват се исторически рекорди

Европа се готви за нова гореща вълна с рекордни температури. Британската метеорологична служба съобщи, че утре може да бъде отбелязан исторически рекорд.

Няма снимка

Звъники в цвят на слънце

Обичате ли жълто? Да? Чудесно, защото точно за такива цветя ще си говорим днес. Семейство Хиперикуми или Звъники съдържа в себе си почти 500 представителя и е толкова разнообразно спрямо

Няма снимка

Световното производство на малини превишава нарастващото търсене

Играчите се преподреждат Алма Давидова Световното търсене на малини расте , но темповете на растеж не са така високи, както ръста на производството в Украйна и Босна и Херцеговина.

Няма снимка

Регионалното министерство предвижда повече подкрепа за малките селища след 2021 г.

Малките населени места ще имат по-големи възможности за европейско финансиране по новия програмен период 2021-2027 на оперативната програма за регионално развитие, съобщава Национална селска мрежа.

Няма снимка

Да опазим лозите от мана и оидиум

Заедно с неприятелите и те оцеляват и при високи температури Агрометеорологичните условия в страната досега се оказаха доста благоприятни за развитието на мана по лозата.

Няма снимка

До 30 градуса днес, на места ще вали преди обед

Преди обяд в много райони на страната ще има валежи. След обяд над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса.