Кифлички с плънка от орехи и бисквити

25 май 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Намазват се с жълтък и престояват един час

Необходими продукти: 250 г брашно, 250 г масло, 50 г захар, 2 яйца, 30 г мая, 1 кафеена чашка прясно мляко, щипка сол, един жълтък за намазване.

За плънката: 250 г захар, 50 г смлени орехи, 200 г обикновени бисквити, 100 г стафиди, половин чаена лъжичка канела, настъргана лимонова кора.

Начин на приготвяне: Брашното и размекнатото масло се стриват на трохи. Прибавят се захарта, разбитите яйца и маята, разтворена в хладкото мляко.

Замесва се тесто и се оставя да почива, докато се приготви плънката. От захарта и една и половина чаени чаши вода се сварява гъст сироп. Прибавят се смлените орехи, счуканите бисквити, стафидите, канелата и настърганата лимонова кора. Сместа се разбърква много добре.

Тестото се разделя на малки топки, които се разточват на кръгчета. В единия край се слага по малко от плънката и се завиват кифлички. Нареждат се в намаслена тава, намазват се с жълтък, оставят се да престоят един час в тавата и се пекат в умерена фурна.

След като са готови се съхраняват на проветриво място, покрити с чиста кърпа или тензух.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Торта Добуш

Сладкарят Йозеф Добуш е измислил тази рецепта специално за Унгарското национално изложение през 1885г. Предизвикателството било да се направи торта, която да може да се запази поне 10 дни

Няма снимка

Салата от патладжани и домати

Салатата с патладжан и домати изпълнява няколко функции наведнъж: вкусна обилна закуска, гарнитура към месо или пълноценно хранене за вегетарианци. Тази салата е актуална в края на лятото

Няма снимка

Постна лучена супа

Не е задължително традиционната френска лучена супа да се приготвя с месен бульон. Даже когато се използва вода тя става много вкусна - просто трябва да се спазва технологията

Няма снимка

Сладко от сини сливи

Това е най-лесната рецепта за сладко от сливи. При нея не се налага продължително варене на плодовете или мъчително и досадно претриване през цедка. Получава се доста гъсто, и много вкусно сладко

Няма снимка

Торта "Панчо"

Тортата "Панчо" е много популярен и невероятно вкусен десерт. Приготвя се лесно и в същото време изглежда много празнично. Много е лека и сочна, заради заквасената сметана

Няма снимка

Вкусни сосове за ястия, приготвени на грил

1. Доматен сос Подходящ за барбекю и шишчета (най-добре за свинско и телешко месо). Рецепта: 1 литър доматен сок с пулпата (доматено пюре или пасирани домати)

Още от Фермер
Няма снимка

Световната метеорологична организация: Най-горещата петилетка досега е от 2015 г. до 2019 г.

Периодът, обхващащ годините от 2015 г. до 2019 г., е бил най-топлият петгодишен период, откакто са започнали да се правят статистики в тази насока, предадоха световните агенции

Няма снимка

Пръска се при нужда

Следете овощните дръвчета за развитие на болести и неприятели. В този период проблем са корогризещите насекоми при ябълки и круши Сега се прави обследване за нападение от златозадка и гъботворка.

Няма снимка

Пчелните семейства с майки - помощнички заселете в същия или в отделен кошер, до основното семейство

Пчелните семейства с майки - помощнички, създадени в края на последната главна паша, може да се заселят в същия или в отделен кошер, поставен до основното семейство

Няма снимка

90 години отбелязва Институтът по земеделие в Кюстендил на 27 септември

  90 години от създаването си Институт по земеделие в Кюстендил ще отбележи на 27 и 28 септември. Тържеството започва в петъчния ден от 10.15 ч. в Парк-хотел Кюстендил, ул. „Калосия“ № 19, Хисарлъка.

Няма снимка

Особено внимание обърнете на отводките и помощните семейства

При подготовката за зимуване особено внимание трябва да се обърне и на отводките и помощните семейства. Грижите за отводките се свеждат до осигуряване на достатъчно млади пчели и хранителни запаси (8

Няма снимка

Очаква ни топла есен, живакът скача до 30 градуса през октомври

Само няколко часа ни делят от астрономическата есен. Тя ще настъпи точно в 10.50 ч. в понеделник. „Астрономически днес е последният ден на лятото. От климатична гледна точка отдавна сме в есента,