Колбас в тесто

10 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Бърза, лесна за приготвяне и засищаща закуска

Продукти: 200 г телешки (или друг мек) салам, 2 суп. лъж. майонеза, 2 суп. лъж. брашно, 5 суп. лъж. прясно мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, сол и смлян черен пипер на вкус

Приготвяне: В началото се заемаме с приготвянето на тестото. В дълбока купа счупете яйцето. Прибавете прясното мляко, майонезата, солта и черния пипер. Разбъркайте добре и постепенно сипете брашното, като не преставате да бъркате до получаването на еднородна маса.

Нарежете салама на кръгчета и потопете всяко едно от тях в тестото. Поставете на предварително загрят тиган с растително масло и пържете в продължение на 3 минути от всяка страна. Когато са готови саламите, ги извадете и поставете върху домакинска хартия, за да отнемете излишната мазнина.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Няма снимка

Салата с чеснови крутони

Продукти: 2-3 филии стар хляб, 1 консерва червен боб в собствен сос, 1 консерва царевица, 150 г твърдо кашкавал, 100 г пушени свински гърди, 3 варени яйца, 2 скилидки чесън, 200 г майонеза

Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Още от Фермер
Няма снимка

Последна възможност да защитите семействата

Слънчевите и топли дни ще свършат скоро. Ще има дъждове и дори сняг. Затова запазете кошерите сухи. За да не влиза вода през входовете, те трябва да са наклонени леко напред и да са поставени на

Няма снимка

През ноември ще бъдат изплатени парите по de minimis

На дискусия със земеделски производители и животновъди в Сунгурларе председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни в парламента Мария Белова отговори на въпроси на земеделските стопани

Няма снимка

БАСФ с научна програма за гимназисти

Ще провеждат интерактивни семинари по химия за решаване на проблемите на съвременното общество От октомври в TechnoMagicLand в София стартира международна научна програма за гимназисти

Няма снимка

Започва работа Европейският орган по труда - какво ще прави

Ще е нещо като омбудсман, обясниха експерти С церемония по откриването и първо заседание на своя управителен съвет започва днес дейността си Европейският орган по труда

Няма снимка

Зелевите искат още малко грижи

В краят на есента те остават в градината Има още малко грижи за късното главесто зеле и карфиола, а също и за броколито и брюкселското зеле, ако ги отглеждате

Няма снимка

Сушеният хинап се съхранява лесно

Ако имате хинап, най-лесно ще съхраните плодовете, като ги изсушите. Сушенето се прави както и при останалите плодове и зеленчуци. Може да стане естествено,