Тиролска супа

10 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 500 г телешко месо, 4 средно големи глави лук, 1 главичка чесън, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. аджика*, 2 суп. лъж. кетчуп или доматена паста, 2 средно големи картофа, 1 1/2 ч. чаша кисело зеле от буркан (тъй като вече му премина времето), половин лимон, подправки (босилек, сух копър, черен пипер на зърна, дафинов лист), 2 суп. лъж. растително масло.

Приготвяне: Телешкото месо се нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно, добавя се захарта и се запържва в тиган с растително масло за 10-15 минути, като се разбърква от време на време. Захарта играе важна роля: не позволява на лука да покафенее докато се пържи и придава на ястието интересен вкус.

Обелете чесъна, смачкайте всяка скилидка с широката част на ножа и нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол. Солта усилва аромата на чесъна докато се запържва. Добавете чесъна към лука, разбъркайте и пържете заедно още 2-3 минути. Прибавете телешкото, покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути, докато месото промени цвета си и си пусне сока.

Добавете към месото кетчупа и аджиката и оставете да къкри още 10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Прехвърлете запържената смес от тигана в дълбока тенджера, добавете картофите и залейте с гореща вода, така че водата да е около 2 см над продуктите. Прибавете подправките и варете около 10 минути, до полуготовност на картофи.

Нарежете киселото зеле, добавете в тенджерата и варете на много слаб огън около 2 часа. След 2 часа изстискайте сока от половин лимон. Опитайте ястието и ако е необходимо, прибавете още малко сол.

Как да си приготвим аджика

Продукти: 1 кг сладки червени чушки, 250 г люти чушки, 250 г чесън, 2-3 връзки копър, 2-3 връзки магданоз, сол на вкус

Начин на приготвяне: Измийте и почистете от семките червените чушки. Същото направете и с лютите чушки. Почистете чесъна. Зеленийките измийте. Всички съставки смелете през месомелачка. Някъде ги варят за 5-7 минути, но може и в сурово състояние.

Слага се сол на вкус. Разбърквате и пълните в бурканчета. Стерилизирате ги и си имате вкусна аджика.

Източник: http://russianfood.com

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусна запеканка от тиквички и кашкавал

Въздушна и нежна, напомня суфле или омлет Продукти: 600 г тиквички, 3 яйца, 200 г лук, 3 парчета топено сирене, 3 суп. лъж. олио, 2 скилидки чесън, сол на вкус.

Няма снимка

Мариновано пиле с картофи

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж.

Няма снимка

Лека торта с извара и праскови

Продукти (за блата): 5 яйца, 5 суп. лъж. захар, 5 суп. лъж. брашно (за крема): 20 г желатин, 10-12 суп. лъж. вода, 300 г извара, 5 суп. лъж. пудра захар, 250 мл сладкарска сметана,

Няма снимка

Плодова салата с кисело мляко

Продукти: 100 г високомаслено кисело мляко, 2 ябълки, 2 круши, 2 банана, 1-2 портокала, клонче прясна мента Приготвяне: Още в началото трябва да кажем, че това е само едно предложение за плодовете,

Няма снимка

Френска млечна супа

Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло,

Няма снимка

Млечен сос със зелени подправки

Вкусен и лесен за приготвяне. Идеален за месни ястия Продукти: 100 г твърд кашкавал, 4 суп. лъж. майонеза,1 връзка магданоз, 1/2 ч. лъж. сушен чесън, червен пипер на вкус.

Още от Фермер
Няма снимка

Производството на пчелни-майки е 120 дни

Началото се определя от естествения процес при пчелите роенето, който съвпада горе-долу с началото на пролетта. Тази година може да се каже, че годината е ройлива,

Няма снимка

Потребителите ще консумират ли ГМ храни, ако знаят повече за тях?

Учени отговориха на въпроса „Дали потребителите ще консумират генетично модифицирани храни, ако разберат науката зад тях?“, съобщава Агробиоинститут. Психолози и биолози от Университета на Рочестър,

Няма снимка

Комитетът по наблюдение на селската програма ще увеличи утре бюджета на преработвателите

На заседанието ще одобрят и критерии за веригата на доставки Сред точките в дневния ред на предстоящото заседание на комитет по наблюдение на ПРСР, който ще се проведе утре, 20 юни,

Няма снимка

Липса на желязо причинява хлороза

Хлорозата при дръвчетата може да се дължи и на недостиг на желязо. Най-често в практиката това се наблюдава при отглеждане на дръвчета на силно алкални почви.

Няма снимка

В град Лозница ще покажат малинокомбайни и модерно предприятие за замразяване

На 10 и 11 юли в град Лозница ще се проведе традиционното национално изложение, придружено с фестивал на малината, съобщиха от Асоциацията на малинопроизводителите и ягодоплодните.

Няма снимка

ЕК ще насърчава дигитализацията с повече средства и по-малко бюрокрация

ЕС има възможност да стане световна класа в иновациите, но трябва да сменим подхода. Европа има чудесна научна база, но за да сме конкурентоспособни, трябва да въвеждаме повече дигитални технологии