Тиролска супа

10 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 500 г телешко месо, 4 средно големи глави лук, 1 главичка чесън, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. аджика*, 2 суп. лъж. кетчуп или доматена паста, 2 средно големи картофа, 1 1/2 ч. чаша кисело зеле от буркан (тъй като вече му премина времето), половин лимон, подправки (босилек, сух копър, черен пипер на зърна, дафинов лист), 2 суп. лъж. растително масло.

Приготвяне: Телешкото месо се нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно, добавя се захарта и се запържва в тиган с растително масло за 10-15 минути, като се разбърква от време на време. Захарта играе важна роля: не позволява на лука да покафенее докато се пържи и придава на ястието интересен вкус.

Обелете чесъна, смачкайте всяка скилидка с широката част на ножа и нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол. Солта усилва аромата на чесъна докато се запържва. Добавете чесъна към лука, разбъркайте и пържете заедно още 2-3 минути. Прибавете телешкото, покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути, докато месото промени цвета си и си пусне сока.

Добавете към месото кетчупа и аджиката и оставете да къкри още 10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Прехвърлете запържената смес от тигана в дълбока тенджера, добавете картофите и залейте с гореща вода, така че водата да е около 2 см над продуктите. Прибавете подправките и варете около 10 минути, до полуготовност на картофи.

Нарежете киселото зеле, добавете в тенджерата и варете на много слаб огън около 2 часа. След 2 часа изстискайте сока от половин лимон. Опитайте ястието и ако е необходимо, прибавете още малко сол.

Как да си приготвим аджика

Продукти: 1 кг сладки червени чушки, 250 г люти чушки, 250 г чесън, 2-3 връзки копър, 2-3 връзки магданоз, сол на вкус

Начин на приготвяне: Измийте и почистете от семките червените чушки. Същото направете и с лютите чушки. Почистете чесъна. Зеленийките измийте. Всички съставки смелете през месомелачка. Някъде ги варят за 5-7 минути, но може и в сурово състояние.

Слага се сол на вкус. Разбърквате и пълните в бурканчета. Стерилизирате ги и си имате вкусна аджика.

Източник: http://russianfood.com

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Няма снимка

Салата с чеснови крутони

Продукти: 2-3 филии стар хляб, 1 консерва червен боб в собствен сос, 1 консерва царевица, 150 г твърдо кашкавал, 100 г пушени свински гърди, 3 варени яйца, 2 скилидки чесън, 200 г майонеза

Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Още от Фермер
Няма снимка

Всичко има за градинарството до 20 октомври в Пловдив

"Цветна есен 2019" е палитра от  цветя, овошки, храсти Богато разнообразие от цветя, овошки и декоративни храсти показва изложението "Цветна есен 2019" в Пловдив

Няма снимка

Кокерът - незаменимият помощник на ловеца

Защото има силно обоняние и грижливо претърсва всяка педя земя Мнозина смятат, че той е най-пригоден за лов на пъдпъдъци. Понеже не прави стойка, трябва да се приучи към много близко търсене - не

Няма снимка

Последна възможност да защитите семействата

Слънчевите и топли дни ще свършат скоро. Ще има дъждове и дори сняг. Затова запазете кошерите сухи. За да не влиза вода през входовете, те трябва да са наклонени леко напред и да са поставени на

Няма снимка

През ноември ще бъдат изплатени парите по de minimis

На дискусия със земеделски производители и животновъди в Сунгурларе председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни в парламента Мария Белова отговори на въпроси на земеделските стопани

Няма снимка

БАСФ с научна програма за гимназисти

Ще провеждат интерактивни семинари по химия за решаване на проблемите на съвременното общество От октомври в TechnoMagicLand в София стартира международна научна програма за гимназисти

Няма снимка

Започва работа Европейският орган по труда - какво ще прави

Ще е нещо като омбудсман, обясниха експерти С церемония по откриването и първо заседание на своя управителен съвет започва днес дейността си Европейският орган по труда