Тиролска супа

10 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 500 г телешко месо, 4 средно големи глави лук, 1 главичка чесън, 1 суп. лъж. захар, 3 суп. лъж. аджика*, 2 суп. лъж. кетчуп или доматена паста, 2 средно големи картофа, 1 1/2 ч. чаша кисело зеле от буркан (тъй като вече му премина времето), половин лимон, подправки (босилек, сух копър, черен пипер на зърна, дафинов лист), 2 суп. лъж. растително масло.

Приготвяне: Телешкото месо се нарязва на ивици. Лукът се нарязва на ситно, добавя се захарта и се запържва в тиган с растително масло за 10-15 минути, като се разбърква от време на време. Захарта играе важна роля: не позволява на лука да покафенее докато се пържи и придава на ястието интересен вкус.

Обелете чесъна, смачкайте всяка скилидка с широката част на ножа и нарежете на ситно. Поръсете с щипка сол. Солта усилва аромата на чесъна докато се запържва. Добавете чесъна към лука, разбъркайте и пържете заедно още 2-3 минути. Прибавете телешкото, покрийте с капак и оставете да къкри 10 минути, докато месото промени цвета си и си пусне сока.

Добавете към месото кетчупа и аджиката и оставете да къкри още 10 минути.

Обелете картофите и ги нарежете на кубчета.

Прехвърлете запържената смес от тигана в дълбока тенджера, добавете картофите и залейте с гореща вода, така че водата да е около 2 см над продуктите. Прибавете подправките и варете около 10 минути, до полуготовност на картофи.

Нарежете киселото зеле, добавете в тенджерата и варете на много слаб огън около 2 часа. След 2 часа изстискайте сока от половин лимон. Опитайте ястието и ако е необходимо, прибавете още малко сол.

Как да си приготвим аджика

Продукти: 1 кг сладки червени чушки, 250 г люти чушки, 250 г чесън, 2-3 връзки копър, 2-3 връзки магданоз, сол на вкус

Начин на приготвяне: Измийте и почистете от семките червените чушки. Същото направете и с лютите чушки. Почистете чесъна. Зеленийките измийте. Всички съставки смелете през месомелачка. Някъде ги варят за 5-7 минути, но може и в сурово състояние.

Слага се сол на вкус. Разбърквате и пълните в бурканчета. Стерилизирате ги и си имате вкусна аджика.

Източник: http://russianfood.com

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнозърнести палачинки с копър и кашкавал

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Няма снимка

Освежаващ чийзкейк с киви

Не се пече Продукти: 200 г бисквити, 100 г масло За белия крем: 400 г крема сирене (най-малко два пъти претрита извара), 350 мл сметана (33% масленост), 150 г пудра захар,

Няма снимка

Редена салата

Ако сте почитател на оригиналните ястия и необичайни комбинации, тази салата със сигурност ще ви хареса. Необикновеното тук е комбинацията на рулца от раци и колбас.

Няма снимка

Хрупкави бисквити

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Няма снимка

Руло от тиквички с кайма

Можете да си хапвате, без да се притеснявате, че ще напълнеете Продукти: за основата - 2 тиквички, пресен копър и магданоз, 4 яйца, 2-3 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер.

Няма снимка

Шанежки с гъби

Шанги или шанежки са типично руско ястие и представляват кръгли отворени пайове, приготвени от тесто с мая или маслено тесто. Шанежките винаги са солени,

Още от Фермер
Няма снимка

Как да разберете състоянието на семейството, без да отваряте кошера

Състояние на кошера без отваряне - съветите към пчеларите са на pchelar.eu. 1. Ако на преградната дъска има лазене, стрелкане една към друга, лутане без летеж - липса на майка 2.

Няма снимка

Овощарска вар осигурява ефективена защита на овощните видове

Специалисти от Националната служба за съвети в земеделието и фермери от района на Троян присъстваха на демонстрация на иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от

Няма снимка

Подхранете дръвчетата листно

По време на вегетацията на дръвчетата, те се нуждаят от допълнителна храна, за да се развиват правилно. Листното хранене се явява допълнение към основното торене на овошките,

Няма снимка

9 полезни виолетови продукта

Колкото по-ярък е цветът на зеленчуците и плодовете, толкова повече те се възползват. Такива продукти ще украсят всяка лятна маса, а в комбинация с месо и зеленина те също са много вкусни.

Няма снимка

Мъж сглоби инвалидна количка за златната си рибка, за да я предпази (Видео)

Грижовният стопанин Хенри Ким, който живее в южнокорейската столица Сеул, сглоби специална инвалидна количка за златната си рибка, след като някои от нейните посестрими умрели от болест на

Няма снимка

Колебания на зърнения пазар

Събирането на реколтата напредва активно в Европа и Черноморския басейн. Във Франция дъждовете, дошли от Ламанша, подтикнаха фермерите да ускорят работата на терена.