Разнопосочни движения на агрокотировките

07 юни 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Вчера агропазарите показаха нерешителност. Търговците бяха в капан между възстановяването цената на чикагската пшеница и разнопосочната тенденция при соята.

Метеорологичните условия в САЩ леко се подобряват, но все още предизвикват загриженост.

Все още има голяма несигурност, предизвикана от ефекта от закъсненията на сеитбата на царевица.

Необходимо е да се наблюдава и ситуацията в Русия, където в няколко области има недостиг на влага.

Това ще бъде от решаващо значение за крайното ниво на производство в страната и вероятно ще определи експортната активност на Европа в доставките извън ЕС, като се вземе предвид конкурентоспособността на Русия.

Доларът все още е слаб, поради нарастващите очаквания за по-ниски нива в САЩ до края на годината.

Суровият петрол се възстанови от 5-месечния спад, достигнат миналата сряда, на фона на известно отслабване на търговията между САЩ и Мексико.

На международната сцена Япония закупи 77 000 тона хлебна пшеница от САЩ и Австралия.

Цените на рапицата не са се променили много, тъй като са под разнопосочните влияния между поскъпването, причинено от сушата в Канада, и слабостта на соята.

Повишаването в цените на пшеницата в САЩ през последните няколко седмици принуди аржентинските производители да увеличат площта на тази култура до 6,8 млн. хектара срещу 6,46 млн. хектара миналата година.

ФАО съобщи, че цените на хранителните продукти са се повишили през май, в сравнение с април.

Индексът на цените по ФАО се повиши до 172,4 пункта от 170,3 пункта през април.

Млечните продукти и зърнените култури отбелязват увеличение съответно с 5,2% и 1,4%, докато цените на захарта намаляват с 3,2%.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Смарт земеделие с eMAG

Модерните технологии са навсякъде – те промениха начина, по който общуваме, работим и се забавляваме, като в селското стопанство навлизат също толкова бурно.

Няма снимка

EK внесе проект на регламент за увеличение на прозрачността при цените на храните

След като забрани нелоялните търговски практики и подобри сътрудничеството между производителите, ЕК представи третия елемент за подобряване на справедливостта във веригата за предлагане на храни

Няма снимка

Отлични перспективи пред износа на череши

Глобалният пазар ще расте с бързи темпове в следващите пет години движен от нарастващо търсене в Азия, сочи нов анализ на ИнтелиАгро Истински бум преживява търговията с пресни череши в света.

Няма снимка

Подземното капково напояване вече измества и дъждуването, и гравитачното

. Системите добиват все по-голяма популярност у нас, особено при царевицата . Имат много плюсове, а и не могат да се крадат Диана Ванчева През последните години системите за подземно капково

Няма снимка

Русия изнася с 14% по-малко пшеница

В Русия са обобщени предварителните резултати от износа на зърно през 2018/1919. Според Федералния център за качество на зърното, въз основа на издадените фитосанитарни разрешителни,

Няма снимка

Рязък ръст на агрокотировките в Чикаго

Вчера в Чикаго имаше рязко увеличение на цените, тъй като климатичните условия остават неблагоприятни. Нарастват опасенията, че след засяването на царевицата напредъкът на сеитбената кампания за

Още от Фермер
Няма снимка

Цените на черешите - ниски изкупни, високи в магазина

Част от черешовата реколта в Сливенско и тази година може да остане неприбрана заради ниските изкупни цени. За това алармираха черешопроизводители от село Глушник.

Няма снимка

Проверяват къщи за гости и след петгодишния срок

По заповед на министъра на земеделието Десислава Танева започна проверка на къщите за гости, финансирани по програмата за селските райони, за които 5-годишният срок не е изтекъл.

Няма снимка

При хиподермоза кравите губят апетит

Хиподермозата е трудно лечимо заболяване предимно по едрите преживни животни, което води до големи икономически загуби за говедовъдите. Причинители са подкожните щръклици или въгарци,

Няма снимка

Ролята на семейството отглеждач при пренос на ларви

Един-два дни преди пренасянето на ларвите маточните килийки се залепват с леко натискане с шаблона. Или с капка восък върху отделните тапи или подложки,

Няма снимка

Кои зеленчуци да подхраните

Ако сте решили да подхраните зеленчуците с листен тор, ето какви са дозите за площ от 1 декар: . домати - 500 мл . пипер - 600 мл . краставици (дългоплодни и корнишони) - 600 мл .

Няма снимка

Среден добив от 500 кг/дка прогнозират преди жътвата на пшеница

Очаква се в края на юни да се жъне ечемик Галя Събева Близо 5 млн. тона зърно се очаква да се приберат след около месец, когато ще стартира жътвата на пшеница.