Френска млечна супа

15 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 500 мл пилешки бульон, 75 г кашкавал, 75 мл сухо бяло вино, 1 суп. лъж. брашно, 2 жълтъка, 30 г масло, 2 суп. лъж. сметана, 1 суп. лъж. чесново масло, смляно индийско орехче - на върха на ножа, магданоз за украса, 1 багета (или 1/2 франзела), сол и млян черен пипер на вкус

Приготвяне: Хлябът се нарязва на тънки филийки. Намажете с чесновото масло и поставете в предварително загрята фурна за 5-10 минути.

Маслото разтопете внимателно и към него добавете брашното. Леко запържете, докато брашното смени цвета си, и налейте в тенджерата горещия пилешки бульон. С помощта на блендер или телена бъркалка, разбъркайте енергично, за да не се получат бучки. Прибавете виното и оставете течността да заври. Оставете на котлона още 5 минути на средно силен огън, след което отдръпнете.

Настържете кашкавала и го изсипете в супата. Разбъркайте отново старателно, така че кашкавалът да се разтопи напълно.

Разбийте жълтъците заедно със сметаната и внимателно прибавете към супата, като непрекъсното бъркате, за да не се пресече. Подправете с индийското орехче. Посолете и поръсете с черен пипер.

Върнете тенджерата на котлона и загрейте отново супата. Преди сервиране украсете с магданоза и препечените хлебчета.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Панакота с ягоди

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

Няма снимка

Салата от зелен грах

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,

Няма снимка

Лесен пай с праскови

Рецептата е на Илиана Атанасова от Пловдив Ако в хладилника ви се намира пакет бутер тесто, а реколтата от праскови вече е узряла, опитайте да направите този лесен и много вкусен пай.

Няма снимка

Пилешка салата с вишнев дресинг

Опитайте интересна комбинация от пилешко месо и сладко-кисел дресинг от сочни вишни. Продукти: 500 г пилешки гърди, 2 суп. лъж. вишни почистени от костилките (10-12 плода), 2 салати, 1 вр.

Няма снимка

Свинско с ябълки и лук

Рецептата изпраща Йорданка Младенова от Благоевград Ябълките придават на месото специален, уникален вкус с леко киселата си жилка. Това ястие може да се приготви дори за празничната трапеза.

Няма снимка

Пълнозърнести палачинки с копър и кашкавал

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Още от Фермер
Няма снимка

Разхлаждащо зоолакомство

Рецепта на Алекс - стопанка на кучето Цезар Алекс - стопанката на кучето Цезар, споделя своя авторска рецепта за вкусен зоодесерт, който може да разхлади и вашите изнурени от жегата любимци.

Няма снимка

Почиствайте ушите на котката веднъж месечно

Профилактично почистване на ушите на котката е достатъчно да правите веднъж месечно, тъй като в ушите на животното не бива да се натрупва нищо излишно.

Няма снимка

Когато медът кристализира

това свързано ли е с качеството му, иска да знае нашата читателка Ваня Тодорова от София. С кристализацията на пчелния мед много често се злоупотребява.

Няма снимка

З важни хранителни елементи

Калий Подобрява здравното състояние на дръвчетата. Предпазва от стресови ситуации, регулира водния им режим. Калият подобрява обагрянето на плодовете,

Няма снимка

И утре ще е топло, температурите до 37 градуса

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Преди обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от

Няма снимка

Дефицит от 500 000 т свинско месо във Виетнам заради АЧС

20% от свинското месо, потребявано на вътрешния пазар във Виетнам, сега трябва да бъде внасяно, за да се покрие дефицитът на доставки, предизвикан от огнищата на АЧС в страната.