Мариновано пиле с картофи

17 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж. сладък червен пипер, сол на вкус, 2 щипки млян черен пипер, 400 г картофи (по желание).

Приготвяне: Подгответе всички продукти. Пилето е по-добре да е по-малко - до 1 кг. Можете да използвате хрян във всякакъв вид, дори и пресен корен.

Започваме с приготвянето на маринатата. В купа смесете майонезата, киселото мляко, горчицата и хрянът. Ако използвате пресен хрян, предварително трябва да го настържете. Добавете подправките - сол, млян черен пипер, сладкия и лют червен пипер. Чесънът се смачква и също се прибавя към маринатата. Разбъркайте добре.

Пилето се измива и подсушава. С помощта на остър нож, направете срез по гърдите. Обърнете птицата с разреза надолу и внимателно я начукайте, така че да се разтвори.

Прехвърлете подготвеното месо в плик за печене, където прибавяте и маринатата. Завържете плика и започнете с ръце да “масажирате” пилето, докато изцяло се покрие с хряновата паста. Оставете за поне 30 минути, за да може месото да си поеме от подправките.

Ако предпочитате да приготвяте едновременно основното ястие и гарнитурата, отворете плика и към маринованото пиле прибавете 4-6 картофа. Ако са пресни, достатъчно е да бъдат хубаво измити. Завържете плика и го поставете в огнеупорна тавичка. Печете в предварително загрята до 170 градуса фурна за 40-50 минути.

Готовото пиле се изважда от плика и се разрязва на порции. Пресните или задушени зеленчуци са чудесно допълнение към ястието.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Топли сандвичи с яйце, кашкавал и шунка

За да приготвите вкусна закуска, не е необходимо да харчите много пари и да прекарвате часове в кухнята. Продукти: 4 земела (кръгли хлебчета), 4 яйца, 4 резена шунка

Няма снимка

Понички с извара

Продукти: 200-250 г извара, 1 яйце, 3 суп. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, 100 г брашно, щипка сол, олио за пържене Приготвяне: Разбийте изварата, заедно със захарта и яйцето

Няма снимка

Салата с пържени тиквички

Хрупкаво зеле, краставици и чушки, маринован лук, сочни домати и пържени тиквички - изключително успешна комбинация. Салатата е много подходяща като гарнитура към барбекю или риба

Няма снимка

Киевски котлети

Продукти: 600 г пилешко филе, 80 г масло, 2 суп. лъж. копър, 2 яйца, 200 г пшенично брашно, 200 г галета, сол и смлян черен пипер на вкус, растително масло за пърженето

Няма снимка

Свинско задушено в бира

Ако не сте опитвали това ястие, съветваме ви да си го приготвите! Месото е невероятно вкусно, сочно и необичайно ароматно. Изберете светла, лека бира, за предпочитане жива

Няма снимка

Тиквен кекс

По някаква причина е възприето мнението, че ако нещо е полезно, то със сигурност не е много вкусно. Този кекс напълно опровергава това твърдение. Продукти (6 порции): 300 г тиква, 50 г орехи

Още от Фермер
Няма снимка

Сектор малини и ягоди поиска от държавата помощ за пораженията от климата

Председателят на Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните Божидар Петков официално поиска браншът да получи подкрепа от държавата в борбата с климатичните промени

Няма снимка

Националната и европейска аграрна политика ще се обсъждат на семинара на НАЗ

На Деветия национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ на 28 и 29 ноември в Пловдив ще се обсъждат перспективите пред сектора

Няма снимка

Остават 3 дни! Подаряват се 100 000 медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите!

Чудесни новини за всички пчелари и всички пчели! Гората.бг подарява 100 000 медоносни дръвчета на пчелари от цяла България тази есен. Имате още 3 дни, защото срокът за заявяване е до 25.11.2019 г

Няма снимка

Идеи за стартиращ бизнес в хранителната промишленост

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации ще организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, в "Генератор", на бул

Няма снимка

Флорина е предпочитан сорт

Един от най-предпочитаните сортове ябълки в последните години от овощарите е Флорина. Дървото расте силно и образува гъста корона. Сортът е добър опрашител

Няма снимка

ЕС ще похарчи 200 млн. евро за популяризиране на своите агростоки

През 2020 г. Европейската комисия ще отпусне 200,9 млн. евро за насърчаване производството на селскостопански и хранителни продукти, в Европейския съюз