Мариновано пиле с картофи

17 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 1 пиле (около 1 кг), 1 суп. лъж. хрян, 1,5 суп. лъж. пълномаслено кисело мляко, 1 суп. лъж. горчица, 1,5 суп. лъж. майонеза, 2 скилидки чесън, 0,5 ч. лъж. млян лют червен пипер, 0,5 ч. лъж. сладък червен пипер, сол на вкус, 2 щипки млян черен пипер, 400 г картофи (по желание).

Приготвяне: Подгответе всички продукти. Пилето е по-добре да е по-малко - до 1 кг. Можете да използвате хрян във всякакъв вид, дори и пресен корен.

Започваме с приготвянето на маринатата. В купа смесете майонезата, киселото мляко, горчицата и хрянът. Ако използвате пресен хрян, предварително трябва да го настържете. Добавете подправките - сол, млян черен пипер, сладкия и лют червен пипер. Чесънът се смачква и също се прибавя към маринатата. Разбъркайте добре.

Пилето се измива и подсушава. С помощта на остър нож, направете срез по гърдите. Обърнете птицата с разреза надолу и внимателно я начукайте, така че да се разтвори.

Прехвърлете подготвеното месо в плик за печене, където прибавяте и маринатата. Завържете плика и започнете с ръце да “масажирате” пилето, докато изцяло се покрие с хряновата паста. Оставете за поне 30 минути, за да може месото да си поеме от подправките.

Ако предпочитате да приготвяте едновременно основното ястие и гарнитурата, отворете плика и към маринованото пиле прибавете 4-6 картофа. Ако са пресни, достатъчно е да бъдат хубаво измити. Завържете плика и го поставете в огнеупорна тавичка. Печете в предварително загрята до 170 градуса фурна за 40-50 минути.

Готовото пиле се изважда от плика и се разрязва на порции. Пресните или задушени зеленчуци са чудесно допълнение към ястието.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Панакота с ягоди

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

Няма снимка

Салата от зелен грах

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,

Няма снимка

Лесен пай с праскови

Рецептата е на Илиана Атанасова от Пловдив Ако в хладилника ви се намира пакет бутер тесто, а реколтата от праскови вече е узряла, опитайте да направите този лесен и много вкусен пай.

Няма снимка

Пилешка салата с вишнев дресинг

Опитайте интересна комбинация от пилешко месо и сладко-кисел дресинг от сочни вишни. Продукти: 500 г пилешки гърди, 2 суп. лъж. вишни почистени от костилките (10-12 плода), 2 салати, 1 вр.

Няма снимка

Свинско с ябълки и лук

Рецептата изпраща Йорданка Младенова от Благоевград Ябълките придават на месото специален, уникален вкус с леко киселата си жилка. Това ястие може да се приготви дори за празничната трапеза.

Няма снимка

Пълнозърнести палачинки с копър и кашкавал

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Още от Фермер
Няма снимка

Разхлаждащо зоолакомство

Рецепта на Алекс - стопанка на кучето Цезар Алекс - стопанката на кучето Цезар, споделя своя авторска рецепта за вкусен зоодесерт, който може да разхлади и вашите изнурени от жегата любимци.

Няма снимка

Почиствайте ушите на котката веднъж месечно

Профилактично почистване на ушите на котката е достатъчно да правите веднъж месечно, тъй като в ушите на животното не бива да се натрупва нищо излишно.

Няма снимка

Когато медът кристализира

това свързано ли е с качеството му, иска да знае нашата читателка Ваня Тодорова от София. С кристализацията на пчелния мед много често се злоупотребява.

Няма снимка

З важни хранителни елементи

Калий Подобрява здравното състояние на дръвчетата. Предпазва от стресови ситуации, регулира водния им режим. Калият подобрява обагрянето на плодовете,

Няма снимка

И утре ще е топло, температурите до 37 градуса

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре ще е слънчево, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Преди обяд в Източна България ще духа до умерен вятър от

Няма снимка

Дефицит от 500 000 т свинско месо във Виетнам заради АЧС

20% от свинското месо, потребявано на вътрешния пазар във Виетнам, сега трябва да бъде внасяно, за да се покрие дефицитът на доставки, предизвикан от огнищата на АЧС в страната.