Лека торта с извара и праскови

16 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти (за блата): 5 яйца, 5 суп. лъж. захар, 5 суп. лъж. брашно

(за крема): 20 г желатин, 10-12 суп. лъж. вода, 300 г извара, 5 суп. лъж. пудра захар, 250 мл сладкарска сметана, праскови (пресни или от компот).

Приготвяне:

Блат: Разбийте яйцата, за да се получи хубав крем. Добавете захарта и разбийте още веднъж до побеляване на сместа. Прибавете пресятото брашно и внимателно разбъркайте с дървена лъжица. Прехвърлете във форма за печене и печете в предварително загрята фурна.

Оставете напълно да изстине, извадете от формата и разрежете на два блата.

Крем: Желатинът се накисва в студена вода. Разбийте сметаната до получаването на пищен крем. Добавете изварата и пудрата захар и отново разбийте. Желатинът се загрява, за да се разтвори напълно, и се добавя към крема. Прибавете прасковите, нарязани на малки кубчета. Оставете крема да изстива.

Върнете долния блат във формата. Когато кремът е достатъчно изстинал, изсипете го върху блата. Покрийте с втория блат и оставете сладкиша за 3-4 часа в хладилника. Когато го извадите, поръсете отгоре с пудра захар и разрежете.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Топли сандвичи с яйце, кашкавал и шунка

За да приготвите вкусна закуска, не е необходимо да харчите много пари и да прекарвате часове в кухнята. Продукти: 4 земела (кръгли хлебчета), 4 яйца, 4 резена шунка

Няма снимка

Понички с извара

Продукти: 200-250 г извара, 1 яйце, 3 суп. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. бакпулвер, 100 г брашно, щипка сол, олио за пържене Приготвяне: Разбийте изварата, заедно със захарта и яйцето

Няма снимка

Салата с пържени тиквички

Хрупкаво зеле, краставици и чушки, маринован лук, сочни домати и пържени тиквички - изключително успешна комбинация. Салатата е много подходяща като гарнитура към барбекю или риба

Няма снимка

Киевски котлети

Продукти: 600 г пилешко филе, 80 г масло, 2 суп. лъж. копър, 2 яйца, 200 г пшенично брашно, 200 г галета, сол и смлян черен пипер на вкус, растително масло за пърженето

Няма снимка

Свинско задушено в бира

Ако не сте опитвали това ястие, съветваме ви да си го приготвите! Месото е невероятно вкусно, сочно и необичайно ароматно. Изберете светла, лека бира, за предпочитане жива

Няма снимка

Тиквен кекс

По някаква причина е възприето мнението, че ако нещо е полезно, то със сигурност не е много вкусно. Този кекс напълно опровергава това твърдение. Продукти (6 порции): 300 г тиква, 50 г орехи

Още от Фермер
Няма снимка

Сектор малини и ягоди поиска от държавата помощ за пораженията от климата

Председателят на Българска асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните Божидар Петков официално поиска браншът да получи подкрепа от държавата в борбата с климатичните промени

Няма снимка

Националната и европейска аграрна политика ще се обсъждат на семинара на НАЗ

На Деветия национален агросеминар на Националната асоциация на зърнопроизводителите /НАЗ/ на 28 и 29 ноември в Пловдив ще се обсъждат перспективите пред сектора

Няма снимка

Остават 3 дни! Подаряват се 100 000 медоносни дръвчета в подкрепа на пчелите!

Чудесни новини за всички пчелари и всички пчели! Гората.бг подарява 100 000 медоносни дръвчета на пчелари от цяла България тази есен. Имате още 3 дни, защото срокът за заявяване е до 25.11.2019 г

Няма снимка

Идеи за стартиращ бизнес в хранителната промишленост

Европейският институт за иновации и технологии в храните (EIT Food) съвместно с Институт за агростратегии и иновации ще организира на 5 и 6 декември 2019 г. в София, в "Генератор", на бул

Няма снимка

Флорина е предпочитан сорт

Един от най-предпочитаните сортове ябълки в последните години от овощарите е Флорина. Дървото расте силно и образува гъста корона. Сортът е добър опрашител

Няма снимка

ЕС ще похарчи 200 млн. евро за популяризиране на своите агростоки

През 2020 г. Европейската комисия ще отпусне 200,9 млн. евро за насърчаване производството на селскостопански и хранителни продукти, в Европейския съюз