Котките не обичат да ходят да лекар

16 юни 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
1 2 3 4
 

Как да успокоите нервната пациентка

Котките не обичат да ходят на лекар. Те чувстват предстоящата опасност и се мъчат да се скрият или се държат агресивно. Как да успокоите котката си съветват ветеринарни лекари,за да не се налага да отменяте часа ѝ за преглед:

За да може котката ви да позволи ветеринарният лекар да я прегледа в екстремни ситуации, трябва от малка да я приучите към посещенията във ветеринарния кабинет. Те трябва да имат профилактичен характер като е много важно животното да не изпитва болка. Може просто да я претеглят и преслушат. След прегледа погалете котката, почешете я зад ухото. Така ще намалите стреса ѝ при следващи посещения.

Транспортирането винаги изнервя котките. За да сведете до минимум неприятните усещания, котката трябва да свикне с чантата за транспортиране от малка, за да не я е страх от нея.

Оставете чантата отворена близо до любимото място на котката. Сложете вътре хавлиена кърпа или ваша стара жилетка. Ако това не привлече котката, заинтересувайте я, като свалите горната част на чантата и тя придобие вид на кутия, към които котките изпитват първобитен интерес. След това периодично поддържайте интереса ѝ - с играчки или с лакомства. Хвалете и награждавайте котката с лакомство всеки път, когато тя доброволно влиза вътре и лежи там.

Използвайте чантата не само за визити при ветеринарния лекар.

Преди посещението на ветеринарния кабинет играйте с коткатаза да бъде тя в добро настроение. След като се наиграе, котката бързо ще заспи и по-лесно ще я закарате при лекаря.

Домашните любимци винаги чувстват притеснението на стопаните си и поемат негативните емоции. Затова е важно преди посещението на ветеринарния кабинет да не нервничите и да не се паникьосвате

Влезте в кабинета уверено, говорете тихо с лекаря, не правете резки движения. Дори при лоша диагноза не плачете и не треперете.

След всяко ходене на лекар давайте любимото лакомство на котката. Дори ако животното се е държало агресивно, спазвайте тази традиция. Правете го от ръка, а не слагайте лакомството в купичката.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Питбул отказва да напусне кучешки приют без своя приятел

Питбулът Мерил и Тако - порода чихуахуа, се сприятеляват в приют за кучета. Те живеят там заедно 4 години. През цялото това време им търсят нови стопани.

Няма снимка

10 дни специално хранене за любимци с гастрит и колит

* Първи ден: след поставянето на диагнозата е полезно лечебно гладуване до 12-24 часа Полезен е пилешки или говежди бульон през цялото време без ограничения. Добре действа и отвара от ленено семе.

Няма снимка

Хранете канарчето си със сезонни зеленчуци

Те са важни както за физическото, така и за психическото състояние на пилето Всекидневно осигурете зеленчуци на канарчето си. И помнете, че ако канарчето ви е свикнало да яде зеленина,

Няма снимка

Няма отърваване от кърлежи, а и от бълхи

Оплакват се стопани на кучета Ако сте един от тях, проверете дали не е изтекъл срокът на годност на противопаразитната каишка. Посетете ветеринарен лекар,

Няма снимка

Внимавайте да не купите болни рибки

Рискът да заразите целия аквариум е почти 100% Какво да оглеждате в зоомагазина: * аквариумът трябва да е добре почистен; * водата - да е бистра, без утайки; * здравите рибки плуват бързо; * болните

Няма снимка

Кучето със забит в лапата му осил започва да куца

Не го разхождайте, където растат житни треви Докато са зелени, житните треви не са опасни за кучетата. Но като изкласят, се втвърдяват и стават много опасни.

Още от Фермер
Няма снимка

Последни пазарни данни на МЗХГ

Според оперативния анализ за основни земеделски култури на аграрното министерство към 11 юли т.г. последните данни за пшеница и ечемик сочат ръст на продукцията от двете култури съответно с 22,

Няма снимка

На производителите на българска роза вече не им е никак розово

 Искат по-скоро отраслов закон и мерки за решаване на проблема с работната ръка МЗХГ обеща да обсъди идеи на експерти как да окаже помощ на розопроизводителите - исканията са за средства за зимни

Няма снимка

България пламва - още едно огнище на чума по свинете в Търговище

Не крийте животните и сами ще умрат, предупреждават ветеринарите Потвърдиха едно ново огнище на Африканска чума при домашни свине в област Търговище - в стопанство в квартал "Въбел",

Няма снимка

Хрупкави бисквити

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Няма снимка

Огнище на африканска чума по свинете и в Търговище

16 вече са огнищата при домашни свине и 20 са случаите при диви прасета в страната ни Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) потвърди едно ново огнище на Африканска чума при домашни

Няма снимка

Доброто пчеларство е поддържането на млади пчелни-майки в кошерите

Ето защо преценката на пчелната майка е задача номер едно, напомня Рик Фел, преподавател по биология и пчеларство във Вирджинския техническият институт в Блексбърг, САЩ, информира nbps.press.bg.