Смарт земеделие с eMAG

18 юни 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
1 2
 

Модерните технологии са навсякъде – те промениха начина, по който общуваме, работим и се забавляваме. Също толкова бурно навлизат и в селското стопанство. Иновации, които доскоро можехме да видим само по специализирани изложения или по телевизията, вече са напълно достъпни и само на няколко клика разстояние.

Смарт технологиите в земеделието ни помагат да оптимизираме усилията си и да постигаме по-добри резултати. Тези прецизни устройства и съоръжения предотвратяват излишното изразходване на ценни ресурси като вода, енергия, торове и пестициди, имат голям обхват на приложение и могат да бъдат програмирани според персоналните нужди на фермера, особеностите на почвите и терена и още много фактори.

В една от най-популярните си кампании – Революция на цените , онлайн магазинът eMAG предлага специална селекция от оферти за смарт земеделие и то на атрактивни цени. Предложенията са на Маркетплейс  - партньорите на платформата за онлайн шопинг.

Революция на цените започва сутринта на 18 юни и продължава 4 дена. Кампанията идва и с добре познатите предимства на пазаруването онлайн, което спестява време и предоставя голям избор.

А ето и някои от най-интересните оферти за интелигентното фермерство на 21 век, включени в кампанията Революция на цените на eMAG.

Селскостопански дрон Martbg с възможност за управление през телефона и обем на контейнера 20 литра. Безпилотният дрон е предназначен за прецизно прилагане на различни категории течни пестициди, торове и хербициди и има голям обхват на приложение за много култури: царевица, пшеница, лозя, овощни градини, ориз и др. Включена е функция за планиране, картографиране и избягване на препятствия.

Автоматичен инкубатор Cimuka, лесен за използване функционален модел с капацитет 120 кокоши яйца (320 пъдпъдъчи и 80 пачи). Напълно автоматични системи за обръщане и наклон на яйцата,температура, влажност и вентилация.Цялостната работа на инкубатора се контролира от прецизен електронен модул с цифров дисплей. Към него са включени и 24 броя приставки за пъдпъдъчи яйца.

Бензинова тракторна косачка McCulloch M155-107TC Power drive с ширина на косене 107 см и колектор от 320 л. Лесно и приятно управление, отлична маневреност. Притежава голям интегриран колектор – идеален за събиране на листа и трева и удобен за изпразване от мястото на водача. Леснодостъпен лост за регулиране височината на косене и система AirCut – мощен въздушен поток, който повдига тревните сламки, преди да бъдат нарязани, и гарантира перфектно косене и събиране.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Последни пазарни данни на МЗХГ

Според оперативния анализ за основни земеделски култури на аграрното министерство към 11 юли т.г. последните данни за пшеница и ечемик сочат ръст на продукцията от двете култури съответно с 22,

Няма снимка

На производителите на българска роза вече не им е никак розово

 Искат по-скоро отраслов закон и мерки за решаване на проблема с работната ръка МЗХГ обеща да обсъди идеи на експерти как да окаже помощ на розопроизводителите - исканията са за средства за зимни

Няма снимка

България пламва - още едно огнище на чума по свинете в Търговище

Не крийте животните и сами ще умрат, предупреждават ветеринарите Потвърдиха едно ново огнище на Африканска чума при домашни свине в област Търговище - в стопанство в квартал "Въбел",

Няма снимка

Спад в експортната активност на САЩ

Вчера пазарът в Чикаго се опита да се стабилизира след спад, наблюдаван предишния ден. Фондовете обаче все още са активни в продажбите, и оказват натиск върху цените, особено на царевицата и соята.

Няма снимка

Купувачите се активизират на зърнения пазар

Новата реколта и скорошният спад на цените принуждават някои купувачи да бъдат активни на зърнения пазар. Така Египет обяви днес търг за закупуване на мека пшеница с доставки от 21 до 31 август.

Няма снимка

“Белите петна” намаляват, споразуменията растат

Феноменът “липсващи собственици” на земя в България неизбежно ще бележи и новия поземлен модел, казва Лилия Стоянова, началник отдел в Дирекция “Поземлени отношения и комасация” в МЗХГ Диана

Още от Фермер
Няма снимка

Хрупкави бисквити

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Няма снимка

Огнище на африканска чума по свинете и в Търговище

16 вече са огнищата при домашни свине и 20 са случаите при диви прасета в страната ни Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) потвърди едно ново огнище на Африканска чума при домашни

Няма снимка

Доброто пчеларство е поддържането на млади пчелни-майки в кошерите

Ето защо преценката на пчелната майка е задача номер едно, напомня Рик Фел, преподавател по биология и пчеларство във Вирджинския техническият институт в Блексбърг, САЩ, информира nbps.press.bg.

Няма снимка

Мерки за борба с малиновата муха

. През есента проредете храстите и прекопайте почвата около тях и между редовете. Така се унищожават ларвите, които зимуват там. . Малините се изрязват и растителните остатъци се изгарят. .

Няма снимка

Отначало отбивайте най-едрите зайчета

Преместете в друга клетка зайкинята Женските зайчета се отбиват по 3-4 животни в една клетка. Мъжките зайчета се отбиват самостоятелно в отделна клетка Не се препоръчва да се настаняват няколко

Няма снимка

Питбул отказва да напусне кучешки приют без своя приятел

Питбулът Мерил и Тако - порода чихуахуа, се сприятеляват в приют за кучета. Те живеят там заедно 4 години. През цялото това време им търсят нови стопани.