Eвропейският говедовъден сектор - против увеличения внос от МЕРКОСУР

20 юни 2019 Животновъдство 0     
Няма снимка
 

Европейският говедовъден сектор е под заплаха, ако вносната квота бъде увеличена до 99 000 т, съобщава Euromeatnews.

Ирландия, Франция, Полша и Белгия са против търговското споразумение със страните (Аржентина, Бразилия, Парагвай, Уругвай и Венецуела) от МЕРКОСУР при условията, които в момента са предмет на преговори, а именно квотата за внос на говеждо месо в ЕС да се увеличи от 70 000 до 99 000 т.

Премиерът на Ирландия, президентът на Франция, премиерите на Полша и на Белгия изпращат съвместно писмо до председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, за да го предупредят за опасността, която представлява търговското споразумение с южноамериканските държави от блока МЕРКОСУР, съобщава Farmer Journal.

В писмото се призовава да не се допуска каквото и да е увеличение на квотите за говеждо, птиче месо, захар и етанол при сделката с МЕРКОСУР.

Тази седмица еврокомисарят по земеделие Фил Хоган каза, че обемите на квотите, искани от страните от МЕРКОСУР, не са реалистични. И че работи с еврокомисаря по търговия Сесилия Малстрьом, за да се опитат да "смекчат" тези изисквания.

Следващият етап от преговорите на високо равнище са планирани за следващата седмица. Фил Хоган каза, че ЕС и МЕРКОСУР ще имат споразумение до 25 юни с "правилното положение на нещата". Но сделката трябва да бъде одобрена от всички страни-членки на ЕС, преди да влезе в сила.

Снимка: That's Farming

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Дефицит от 500 000 т свинско месо във Виетнам заради АЧС

20% от свинското месо, потребявано на вътрешния пазар във Виетнам, сега трябва да бъде внасяно, за да се покрие дефицитът на доставки, предизвикан от огнищата на АЧС в страната.

Няма снимка

Еврокомисията активно ще сътрудничи в борбата с АЧС

Еврокомисията отново подчертава важното значение на многосекторното сътрудничество за борбата със смъртоносното заболяване за домашните и дивите свине африканска чума по свинете (АЧС).

Няма снимка

Добри новини за европейските птицевъди: Увеличено търсене и по-добри цени

Последната прогноза на Еврокомисията обещава високи цени и увеличен пазар на птичето месо. Европейският пазар на птиче месо се очаква да нарасне с 2,5% тази година.

Няма снимка

Производството на свинско месо в ЕС остава стабилно, на говеждото - намалява

Европейското производство на свинско месо ще остане стабилно. Очаква се, че през 2020 г. то ще се увеличи с около 1,4%. Търсенето на свинско месо през 2019 г.

Няма снимка

32% намаление на антибиотицитe в испанските животновъдни ферми

В периода 2014-2017 г. общото потребление на антибиотици в испанското животновъдство е намаляло с 32,4%, съобщава Ncbi въз основа на данни на фармацевтични лаборатории.

Няма снимка

Предпазваме промишлените свинеферми от АЧС с депопулация на дивите свине

Стартира депопулация на дивите свине с цел предпазване на промишлените свинеферми от зараза със смъртоносния вирус на африканската чума по свинете (АЧС).

Още от Фермер
Няма снимка

Разхлаждащо зоолакомство

Рецепта на Алекс - стопанка на кучето Цезар Алекс - стопанката на кучето Цезар, споделя своя авторска рецепта за вкусен зоодесерт, който може да разхлади и вашите изнурени от жегата любимци.

Няма снимка

Почиствайте ушите на котката веднъж месечно

Профилактично почистване на ушите на котката е достатъчно да правите веднъж месечно, тъй като в ушите на животното не бива да се натрупва нищо излишно.

Няма снимка

Когато медът кристализира

това свързано ли е с качеството му, иска да знае нашата читателка Ваня Тодорова от София. С кристализацията на пчелния мед много често се злоупотребява.

Няма снимка

З важни хранителни елементи

Калий Подобрява здравното състояние на дръвчетата. Предпазва от стресови ситуации, регулира водния им режим. Калият подобрява обагрянето на плодовете,

Няма снимка

Панакота с ягоди

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

Няма снимка

Салата от зелен грах

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,