Стартиралата подмярка 6.3 и добри практики при ягодоплодни ще представят в Опака

24 юни 2019 Овошки 0     
Няма снимка
 

„Отглеждане, торене и резитби при ягодоплодни насаждения“ е темата на следващия информационен семинар на Национална служба за съвети в земеделието, който ще се проведе на 26 юни 2019 г. в гр. Опака (обл. Търговище).

На семинара доц. д-р Кирил Славов от Шуменски университет „Е. К. Преславски“ ще представи добри практики при отглеждане на ягодоплодни насаждения - ягоди, малини и къпини и тяхното торене, както и демонстрация на резитба.

Цялото събитие ще се проведе в малиновото стопанство на г-н Мехмед Хасанов.

Г-н Иван Иванов, отдел „Растителна защита“ към ОДБХ - Търговище ще запознае присъстващите с нормативните изисквания и добри практики при употребата и съхранение на продукти за растителна защита и торове.

Експертите от ТОО - Търговище към НССЗ ще представят възможностите за подпомагане на земеделските стопани по подмярка 6.3 „Стартова помощ за развитието на малки стопанства“ от ПРСР 2014-2020.

Програма на събитието може да видите тук.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Овошки
Няма снимка

Подхранете дръвчетата листно

По време на вегетацията на дръвчетата, те се нуждаят от допълнителна храна, за да се развиват правилно. Листното хранене се явява допълнение към основното торене на овошките,

Няма снимка

Касисът се засажда наесен, може и през пролетта

Прави се в редове или разпръснато Най-подходящото време за засаждане на касиса е след листопада на овощните дръвчета. Така растенията се вкореняват добре и напролет се развиват безпроблемно след

Няма снимка

Нова опасност от плодовите червеи

Обикновено в средата на юли летят пеперудите от второ поколение на ябълковия и сливов плодови червеи. Пеперудите снасят яйцата по плодовете, така ларвите много лесно се вгризват в тях и започват да

Няма снимка

Проект Nefertiti е част от програмата на "Златна праскова 2019"

За 18-ти път от 23 до 27 юли 2019 г. село Гавраилово ще бъде домакин на празникът, превърнал се в традиция. Производители и овощари от цялата страна ще се включат за пореден път на събитието "Златна

Няма снимка

Мерки за борба с малиновата муха

. През есента проредете храстите и прекопайте почвата около тях и между редовете. Така се унищожават ларвите, които зимуват там. . Малините се изрязват и растителните остатъци се изгарят. .

Няма снимка

Цариградското грозде все още е недооценено

Този вид рядко се отглежда от любителите Цариградското грозде или бодливото грозде е един от по-слабо разпространените ягодоплодни видове у нас. За първи път е култувирано в Русия,

Още от Фермер
Няма снимка

Как да разберете състоянието на семейството, без да отваряте кошера

Състояние на кошера без отваряне - съветите към пчеларите са на pchelar.eu. 1. Ако на преградната дъска има лазене, стрелкане една към друга, лутане без летеж - липса на майка 2.

Няма снимка

Пълнозърнести палачинки с копър и кашкавал

Продукти: 2 ч. чаши нискомаслено кисело мляко (1%), ако искате можете да използвате и айрян, 6 суп. лъж. пълнозърнесто брашно, 2 яйца, 100 г кашкавал, 1 суп. лъж. зехтин, 1 вр.

Няма снимка

Овощарска вар осигурява ефективена защита на овощните видове

Специалисти от Националната служба за съвети в земеделието и фермери от района на Троян присъстваха на демонстрация на иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от

Няма снимка

9 полезни виолетови продукта

Колкото по-ярък е цветът на зеленчуците и плодовете, толкова повече те се възползват. Такива продукти ще украсят всяка лятна маса, а в комбинация с месо и зеленина те също са много вкусни.

Няма снимка

Мъж сглоби инвалидна количка за златната си рибка, за да я предпази (Видео)

Грижовният стопанин Хенри Ким, който живее в южнокорейската столица Сеул, сглоби специална инвалидна количка за златната си рибка, след като някои от нейните посестрими умрели от болест на

Няма снимка

Освежаващ чийзкейк с киви

Не се пече Продукти: 200 г бисквити, 100 г масло За белия крем: 400 г крема сирене (най-малко два пъти претрита извара), 350 мл сметана (33% масленост), 150 г пудра захар,