Директни продажби от... ремарке за превоз на коне

25 юни 2019 Животновъдство 0     
Няма снимка
1 2 3 4 5 6
 

Първият британски мобилен магазин за млечни продукти е собственост на семейна ферма от Северен Йоркшир

Таня Демирова

Британски млекопроизводител реализира иновативна идея за достигане директно до повече клиенти. Бен Спенс, който управлява семейната ферма "The Farmer's Home", има амбицията да предлагат собствена марка със 100-процента проследяемост до семейната млечна кравеферма в селцето Асгарт, Северен Йоркшир, в което живеят постоянно едва 200 души.

Бен трансформира ремарке за превоз на коне модел HB506 в първия мобилен магазин във

Великобритания съобщава Agriland.

Така той дава възможност на все по-многобройните си клиенти да се насладят на неповторимия вкус на суровината, издоена от стадото му от 80 млечни крави.

Британският мобилен магазин пътува през селата в Северен Йоркшир, като доставя прясно пълномаслено пастьоризирано мляко. Но фермерите не спират дотук. Наскоро с партньорството на местната мандра Wensleydale Creamery, семейната ферма е на път да пусне и собствена марка сирене от сурово (непастьоризирано) мляко, което ще се продава заедно с прясното мляко в мобилния им магазин.

31-годишният Бен работи с по-малкия си брат си Адам (29-годишен) и с баща си Дейвид (65-годишен).

Целта на семейната ни ферма е чрез мобилния млекомат да доставяме млякото, което произвеждаме, вместо хората да купуват мляко от супермаркета, което не знаят откъде е, казва Бен.

Местните хора знаят откъде идва нашето мляко. Знаят, че то наистина е прясно - пътят от кравите до млекомата е в рамките на 48 часа.

Нашето мляко се пастьоризира внимателно, за да се запази вкуса на суровината, колкото е възможно. Млекоматът е в ремаркето и хората идват и си наливат сами в бутилки от 1 или 2 л, обяснява практическата страна на нещата Бен.

Британският млекопроизводител гледа на това като обществена услуга, която семейната им ферма предоставя на местните хора.

Експерти коментират, че мобилната концепция на Бен Спенс е брилянтна идея, която работи много успешно

Самият контейнер за мляко, който е с с вместимост 120 л. Клиентите могат да си наливат млякото в пластмасова или в стъклена бутилка, а лоялните клиенти (които имат предплатена карта) ползват отстъпка от 10 пенса на литър.

Всички бутилки са с логото на фермата. Тъй като и фермерите, и повечето нехни клиенти предпочитат стъклените бутилки, скоро планират да въведат система за повторното им използване.

Директорът на фирмата, която продава ремаркета за превоз на коне, Стефани Фостър обяснява, че са предоставили на фермерите специално ремарке без вътрешни прегради и предна рампа. От фирмата са адаптирали модела за техните нужди.

Според Фостър това е една от най-необичайните продажби, които са правили, но пък са доказали, че са доста гъвкави. И смятат, че и други фермери ще се заинтересоват от идеята и ще я използват в практиката си.

Бен Спенс обяснява, че е приятно изненадан от голямото търсене на новата услуга. Всъщност това, което започна като странична дейност на семейната млечна ферма, сега се превръща в основна част от бизнеса допълва Спенс.

Черно-шарените крави дават суровината. През по-голяма част от годината те са на пасищно отглеждане и това се отразява на високото качество на млякото им. Във фермата има нова модерна доилна зала, която разполага с вградена охладителна система с водно охлаждане. След това млякото отива в хладилния танк. А впоследствие част от него - в пастьоризиращото оборудване във фермата, а друга част ще се преработва в сирене от сурово (непастьоризирано) мляко.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство
Няма снимка

Стадо овце пасе във френски градове, стига до Париж и Айфеловата кула

Стадо овце намери полянка със сочна зелена трева в парижкото предградие Сен Дени, съобщава Est Republicain. Те бяха доведени тук от участници в проекта "Градски пасторализъм".

Няма снимка

Важно: Сигнализирайте при всяко съмнение за възникване на АЧС при домашни и диви свине

Заради епизоотичната обстановка в страната, свързана с африканската чума по свинете (АЧС) и обществената значимост на този въпрос Министерството на земеделието,

Няма снимка

Африканската чума по свинете противопостави събирачите на трюфели и ловците

Ловците апелират за спазване на предприетите мерки за неразпространение на АЧС. Забрана за достъпа на събирачите на трюфели в горите поискаха ловците от 40 варненски дружинки.

Няма снимка

2 нови огнища на африканска чума при домашни свине вече и в област Русе

Регистрирано е и ново огнище в област Плевен БАБХ потвърди две нови огнища на африканска чума при домашни свине в област Русе. Те са в лично стопанство,

Няма снимка

БАБХ договори успешно износа на фуражи за Кралство Мароко

Преговорите между БАБХ и Агенцията по безопасност на храните в Кралство Мароко приключиха, информира БАБХ. Те договаряха за внос на комбинирани фуражи, добавки и суровини,

Няма снимка

Индустриалният сектор иска забрана за гледане на прасета в дворове

Според тях африканската чума е дошла от селските прасета, пише dnes.bg. От Асоциацията на индустриалното свиневъдство в България /АИСБ/ и Асоциацията на свиневъдите в България /АСБ/ се обявиха днес

Още от Фермер
Няма снимка

Последни пазарни данни на МЗХГ

Според оперативния анализ за основни земеделски култури на аграрното министерство към 11 юли т.г. последните данни за пшеница и ечемик сочат ръст на продукцията от двете култури съответно с 22,

Няма снимка

На производителите на българска роза вече не им е никак розово

 Искат по-скоро отраслов закон и мерки за решаване на проблема с работната ръка МЗХГ обеща да обсъди идеи на експерти как да окаже помощ на розопроизводителите - исканията са за средства за зимни

Няма снимка

България пламва - още едно огнище на чума по свинете в Търговище

Не крийте животните и сами ще умрат, предупреждават ветеринарите Потвърдиха едно ново огнище на Африканска чума при домашни свине в област Търговище - в стопанство в квартал "Въбел",

Няма снимка

Хрупкави бисквити

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Няма снимка

Огнище на африканска чума по свинете и в Търговище

16 вече са огнищата при домашни свине и 20 са случаите при диви прасета в страната ни Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) потвърди едно ново огнище на Африканска чума при домашни

Няма снимка

Доброто пчеларство е поддържането на млади пчелни-майки в кошерите

Ето защо преценката на пчелната майка е задача номер едно, напомня Рик Фел, преподавател по биология и пчеларство във Вирджинския техническият институт в Блексбърг, САЩ, информира nbps.press.bg.