Руло от салам и крема сирене

27 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Красива и вкусна закуска!

Продукти: 0,5 кг крема сирене със стайна температура, 300 г салам, нарязан много на тънко, 1 зелена чушка, тънко нарязана

Приготвяне: Разстелете върху масата фолио за свежо съхранение. Разпределете отгоре крема сиренето и покрийте с още един лист фолио. С помощта на точилка разточете на кора с дебелина около 1 сантиметър.

Внимателно отстранете фолиото и подредете отгоре тънконарязания салам. Отново покрийте и внимателно обърнете блата със салама от долната страна.

Отстранете горното фолио и разпределете нарязаната чушка върху сиренето.

Завийте на стегнато руло, като се стараете да не оставяте кухини с въздух.

Режете с много остър нож, който след всяко рязане мокрите или забърсвате.

Може да сервирате с крекери.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълков мармалад

Продукти: 5 големи ябълки, 100 г захар (ако ябълките са сладки, можете да намалите захарта), 2 суп. лъж. нишесте, 100 мл вода, 20 г желатин Приготвяне: Залейте желатина с топла

Няма снимка

Салата с чеснови крутони

Продукти: 2-3 филии стар хляб, 1 консерва червен боб в собствен сос, 1 консерва царевица, 150 г твърдо кашкавал, 100 г пушени свински гърди, 3 варени яйца, 2 скилидки чесън, 200 г майонеза

Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Още от Фермер
Няма снимка

Последна възможност да защитите семействата

Слънчевите и топли дни ще свършат скоро. Ще има дъждове и дори сняг. Затова запазете кошерите сухи. За да не влиза вода през входовете, те трябва да са наклонени леко напред и да са поставени на

Няма снимка

През ноември ще бъдат изплатени парите по de minimis

На дискусия със земеделски производители и животновъди в Сунгурларе председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни в парламента Мария Белова отговори на въпроси на земеделските стопани

Няма снимка

БАСФ с научна програма за гимназисти

Ще провеждат интерактивни семинари по химия за решаване на проблемите на съвременното общество От октомври в TechnoMagicLand в София стартира международна научна програма за гимназисти

Няма снимка

Започва работа Европейският орган по труда - какво ще прави

Ще е нещо като омбудсман, обясниха експерти С церемония по откриването и първо заседание на своя управителен съвет започва днес дейността си Европейският орган по труда

Няма снимка

Зелевите искат още малко грижи

В краят на есента те остават в градината Има още малко грижи за късното главесто зеле и карфиола, а също и за броколито и брюкселското зеле, ако ги отглеждате

Няма снимка

Сушеният хинап се съхранява лесно

Ако имате хинап, най-лесно ще съхраните плодовете, като ги изсушите. Сушенето се прави както и при останалите плодове и зеленчуци. Може да стане естествено,