Отворени пайове с кайма

26 юни 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Продукти (за тестото): 2-3 чаени чаши брашно, 1 ч. ч. прясно мляко, 1 ч. лъж. суха мая, 1 суп. лъж. захар, щипка сол, 3 суп. лъж. олио, яйце за намазване отгоре

(за пълнежа): 0,7 кг кайма, 2 глави лук, 70 г масло, подправки за мляно месо на вкус

Приготвяне: Затоплете прясното мляко и в него разтворете маята. Добавете сол, захар, малко брашно до получаването на кашичка с консистенцията на палачинково тесто.

Оставете маята да се активира и тестото да удвои обема си. Добавете останалото брашно и накрая добавете маслото. Омесете тестото и го прехвърлете в дълбока купа. Покрийте с кърпа и оставете на топло място да се надигне.

През това време пригответе пълнежа. Запържете лука в маслото до златисто. Добавете мляното месо и подправките и запържете, но трябва да остане сочно.

Разточете тестото и оформете средно големи питки с дебелина около 0,5 см. Направете от двете страни срезове (виж на снимката), а по средата сложете от пълнежа. Издърпайте отрязаните краища и ги прихлупете. Притиснете и залепете ръбовете на полуотворени пайове.

Покрийте дъното на тава с хартия за печене и наредете пайовете. Отгоре ги намажете с разбитото с малко прясно мляко яйце. Оставете за 15-20 минути.

Печете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути.

Добър апетит!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Хрупкави бисквити

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Няма снимка

Руло от тиквички с кайма

Можете да си хапвате, без да се притеснявате, че ще напълнеете Продукти: за основата - 2 тиквички, пресен копър и магданоз, 4 яйца, 2-3 суп. лъж. брашно, сол и черен пипер.

Няма снимка

Шанежки с гъби

Шанги или шанежки са типично руско ястие и представляват кръгли отворени пайове, приготвени от тесто с мая или маслено тесто. Шанежките винаги са солени,

Няма снимка

Пилешки крилца с кока-кола

Продукти: 1 кг пилешки крилца, 50 мл соев сос, 200 мл кока-кола, слънчогледово масло на вкус, 3 скилидки чесън, щипка настърган джинджифил. Приготвяне: Поставете крилата в купа,

Няма снимка

Шоколадова торта с вишни

Класическата комбинация от шоколад и череша е допълнена от лек крем. За пълнежа можете да използвате както пресни, така и замразени плодове. Продукти за 8 порции (диаметър на тортената форма - около

Няма снимка

Чери домати в сирене Фета

Продукти: 250 г сирене Фета (или извара), 15 чери домати, 100 г масло, 3 скилидки чесън, копър на вкус Приготвяне: Настържете сиренето и охладеното маслото на ситно ренде.

Още от Фермер
Няма снимка

Последни пазарни данни на МЗХГ

Според оперативния анализ за основни земеделски култури на аграрното министерство към 11 юли т.г. последните данни за пшеница и ечемик сочат ръст на продукцията от двете култури съответно с 22,

Няма снимка

На производителите на българска роза вече не им е никак розово

 Искат по-скоро отраслов закон и мерки за решаване на проблема с работната ръка МЗХГ обеща да обсъди идеи на експерти как да окаже помощ на розопроизводителите - исканията са за средства за зимни

Няма снимка

България пламва - още едно огнище на чума по свинете в Търговище

Не крийте животните и сами ще умрат, предупреждават ветеринарите Потвърдиха едно ново огнище на Африканска чума при домашни свине в област Търговище - в стопанство в квартал "Въбел",

Няма снимка

Огнище на африканска чума по свинете и в Търговище

16 вече са огнищата при домашни свине и 20 са случаите при диви прасета в страната ни Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) потвърди едно ново огнище на Африканска чума при домашни

Няма снимка

Доброто пчеларство е поддържането на млади пчелни-майки в кошерите

Ето защо преценката на пчелната майка е задача номер едно, напомня Рик Фел, преподавател по биология и пчеларство във Вирджинския техническият институт в Блексбърг, САЩ, информира nbps.press.bg.

Няма снимка

Мерки за борба с малиновата муха

. През есента проредете храстите и прекопайте почвата около тях и между редовете. Така се унищожават ларвите, които зимуват там. . Малините се изрязват и растителните остатъци се изгарят. .