Листа от репички в дажбата на зайците

04 юли 2019 Домашна ферма 0     
Няма снимка
1 2
 

Само ако сте ги отгледали сами

Репичките са богати на полезни вещества и витамини, както и листата им. Можете без ограничение да изхранвате на зайците листа от репички, но трябва да спазвате следните условия:

Желателно е листата (и репичките) да сте ги отгледали в градината си или да са от градината на ваши познати. Свързано е с това, че при отглеждането на репичките често се използват химикали за подхранване и за борба с болести и неприятели. Наличието на тези вещества в листата е опасно не само за здравето, но и за живота на зайците.

Не изхранвайте на зайците току-що набрани листа от репички. Те трябва да престоят не по-малко от 4 часа, а най-добре едно денонощие, преди да ги сложите в хранилката.

Веднага след изваждането на репичките измийте листата от мръсотия и прах.

Не давайте на малки зайчета репички и листата им. Стомахът им още не е способен да ги усвоява. Репички може да започнете да давате на зайчета, навършили 30 дни. А листа може да давате на 2-3 месечни зайчета. Порцията е от 80 г. Те трябва да са добре измити и нарязани на дребно.

Изхранвайте репички и листата им на животни с нормални изпражнения

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Ледени кубчета с електролити разхлаждат кокошките

Когато температурата се покачи над 22 градуса, на кокошките вече им е некомфортно. Те намаляват потреблението на фураж, спират да снасят, лежат с разтворени крила,

Няма снимка

Гъската може да куца не само поради травма

Може и да е следствие от зараза Нарушенията в опорно-двигателния апарат на гъската може да възникнат не само поради травма, но и вследствие на заразяване с инфекциозни заболявания.

Няма снимка

Отначало отбивайте най-едрите зайчета

Преместете в друга клетка зайкинята Женските зайчета се отбиват по 3-4 животни в една клетка. Мъжките зайчета се отбиват самостоятелно в отделна клетка Не се препоръчва да се настаняват няколко

Няма снимка

На малките бройлерчета трябва да им е светло

за да могат да намират храната и водата си При отглеждането на бройлерите трябва да се спазва и добре премислен светлинен режим. През първите три седмици осигурете денонощно осветление След това

Няма снимка

Козите разпознават яретата си по гласа

показва изследване на английски учени Козите могат да разпознават своите 5-дневни ярета, съобщават английски учени в сп. "Animal Cognition". Бяхме много учудени, когато открихме,

Няма снимка

За да наддава прасето добре, хранете го в точно определено време

Има няколко елементарни правила при храненето на прасета, спазването на които гарантира безпроблемно угояване Ето и препоръките на специалистите: 1) Хранете прасетата често - не по-рядко от 5-6 пъти

Още от Фермер
Няма снимка

Разхлаждащо зоолакомство

Рецепта на Алекс - стопанка на кучето Цезар Алекс - стопанката на кучето Цезар, споделя своя авторска рецепта за вкусен зоодесерт, който може да разхлади и вашите изнурени от жегата любимци.

Няма снимка

Почиствайте ушите на котката веднъж месечно

Профилактично почистване на ушите на котката е достатъчно да правите веднъж месечно, тъй като в ушите на животното не бива да се натрупва нищо излишно.

Няма снимка

Когато медът кристализира

това свързано ли е с качеството му, иска да знае нашата читателка Ваня Тодорова от София. С кристализацията на пчелния мед много често се злоупотребява.

Няма снимка

З важни хранителни елементи

Калий Подобрява здравното състояние на дръвчетата. Предпазва от стресови ситуации, регулира водния им режим. Калият подобрява обагрянето на плодовете,

Няма снимка

Панакота с ягоди

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

Няма снимка

Салата от зелен грах

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,