Сладкиши с вишни и череши

05 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Пай с ананас

Продукти: 100 г брашно, 2 яйца, 1 пак. бакпулвер, масло (100 г за тестото и 50 г за отгоре), захар (75 г за тестото и 35 г за отгоре), 7 шайби ананас от консерва, 7 едри череши

Приготвяне: Разбийте 50 г масло и 35 г захар. С получения крем намажете добре дъното и страните на тава за печене. Подредете на дъното шайбите ананас и в средата на всяко кръгче поставете по една череше, на която сте махнали костилката.

От башното с бакпулвера, яйцата, 100 г масло и 75 г захар пригответе тестото. Залейте с получената смес ананаса.

Печете в загряга до 180 градуса фурна за 35 минути. Изключете фурната и оставете за още 5 минути. Обърнете пай върху голяма плоска чиния.

Шейк

Продукти (за 1 доза): 1 ч. чаша прясно изцеден сок от вишни или череши, 100 г плодове от череши или вишни, без костилки, 1 банан, 1 ч. лъж. мед

Приготвяне: Измийте плодовете. Всички съставки се изсипват в дълбока купа или чаша от блендер. Медът се прибавя в случаите, ако използвате вишни. При сладките череши не се налага.

Разбийте с блендер. Шейкът трябва да се получи гъст, трябва да има плътна и еднородна консистенция. Ако се налага добавете още плод.

Разлейте шейка в чаши и украсете с цели плодове и листа от мента.

Мини-кексчета

Продукти: 250 г брашно, 2 яйца, 100 г масло, 1 пак. бакпулвер, 150 г кисело мляко, 150 г череши или вишни, 75 г захар, ванилена захар на вкус.

Приготвяне: Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Разбийте яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Прибавете захарта, разбитите яйца, киселото мляко, мекото масло и плодовете, на които сте махнали костилките.

С получената смес напълнете малки форми за кекс и печете 20-25 минути на 180 градуса. Кексчетата трябва да се надигнат и да получат златист загар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълкови мини пайове

Невероятно вкусни и ароматни! Продукти за тестото: 1 яйце, 30 г масло + за смазване на формата, 90 мл прясно мляко, 1 суп. лъж. захар, 3-4 г мая, 260-300 г брашно за пълнежа: 400 г ябълки, 1 суп

Няма снимка

Макарони със скариди в сметанов сос

Вкусно и сочно ястие за 10-15 минути Продукти (2 порции): 200 г скариди, 1/2 пак. макарони, 150 мл готварска сметана, 1/2 праз лук, 50 г масло, 0,5 ч. лъж

Няма снимка

Желе от тиква

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне

Няма снимка

Супа топчета с елда и гъби

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Още от Фермер
Няма снимка

Окончателно зазимяване на семействата!

Дейността на пчеларя през ноември е предимно свързана с: 0 подготовка на инвентара; 0 дезинфекция; 0 ремонт на старите кошери и рамки А тази година поради много топлата есен досега

Няма снимка

Бил Гейтс: Земеделието се нуждае все повече от база данни, която предвижда промените в климата

По-съвършената статистическа информация и иновативните инструменти ще помогнат да се намалят вредите върху земеделието от климатичните промени. Това каза милиардерът Бил Гейтс по време на осмото

Няма снимка

Бял елен живее в землището на карловско село

Вече седмица бял елен броди в нивите и лозетата край карловското село Московец. Животното е било наблюдавано от десетки очевидци на отдалечени няколко километра една от друга местности в землището на

Няма снимка

Вилямова масловка - и жълта, и червена

Крушовото дърво е с умерен растеж. Опрашва се от Боскова масловка, Добра Луиза, Жифардова масловка, Клапов любимец, Пас Красан и Хардиева масловка. Плодовете са едри, пресечено крушовидни

Няма снимка

405 млади фермери получиха 10 млн. лева по подмярка 6.1

Авансови плащания от почти 10 млн. лв. изплати Държавен фонд "Земеделие" на 405 фермери, подписали договори по подмярка 6.1 "Стартова помощ за млади земеделски стопани" по ПРСР 2014-2020 г

Няма снимка

"Изядоха" ли зимните запаси на пчелите високите есенни температури?

С настъпването на зимата на семейства, останали без храна в централната част на гнездата, вместо твърда храна трябва да им се дават пити с мед. За тази цел трябва да се преразпределят медовите запаси