Сладкиши с вишни и череши

05 юли 2019 Кулинария 0 13761
Няма снимка
1 2 3
 

Пай с ананас

Продукти: 100 г брашно, 2 яйца, 1 пак. бакпулвер, масло (100 г за тестото и 50 г за отгоре), захар (75 г за тестото и 35 г за отгоре), 7 шайби ананас от консерва, 7 едри череши

Приготвяне: Разбийте 50 г масло и 35 г захар. С получения крем намажете добре дъното и страните на тава за печене. Подредете на дъното шайбите ананас и в средата на всяко кръгче поставете по една череше, на която сте махнали костилката.

От башното с бакпулвера, яйцата, 100 г масло и 75 г захар пригответе тестото. Залейте с получената смес ананаса.

Печете в загряга до 180 градуса фурна за 35 минути. Изключете фурната и оставете за още 5 минути. Обърнете пай върху голяма плоска чиния.

Шейк

Продукти (за 1 доза): 1 ч. чаша прясно изцеден сок от вишни или череши, 100 г плодове от череши или вишни, без костилки, 1 банан, 1 ч. лъж. мед

Приготвяне: Измийте плодовете. Всички съставки се изсипват в дълбока купа или чаша от блендер. Медът се прибавя в случаите, ако използвате вишни. При сладките череши не се налага.

Разбийте с блендер. Шейкът трябва да се получи гъст, трябва да има плътна и еднородна консистенция. Ако се налага добавете още плод.

Разлейте шейка в чаши и украсете с цели плодове и листа от мента.

Мини-кексчета

Продукти: 250 г брашно, 2 яйца, 100 г масло, 1 пак. бакпулвер, 150 г кисело мляко, 150 г череши или вишни, 75 г захар, ванилена захар на вкус.

Приготвяне: Оставете маслото да се размекне на стайна температура. Разбийте яйцата. Пресейте брашното заедно с бакпулвера. Прибавете захарта, разбитите яйца, киселото мляко, мекото масло и плодовете, на които сте махнали костилките.

С получената смес напълнете малки форми за кекс и печете 20-25 минути на 180 градуса. Кексчетата трябва да се надигнат и да получат златист загар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Черешата - кралицата на лятото

Не случайно я наричаме така. Тези вкусни плодове са своеобразен виртуален мост, който през мразовитата зима ни пренася в слънчевото лято. От тях се приготвят чудесни сладка

Няма снимка

Пълнени шницели

Продукти: 500 г пилешко (свинско) филе, 250-300 г гъби, 100 г кашкавал, 1 малка глава лук, сол, черен пипер и пресен магданоз и копър на вкус За паниране: 2-3 картофа, 1 яйце, брашно

Няма снимка

Вкусни разядки с патладжани

Ако в хладилника или в мазето ви се намира някой и друг буркан със сини домати, неочаквани гости няма да ви притеснят Патладжан в аджика 3 кг патладжан, 3 кг домати, 1 кг чушки, 2 глави чесън

Няма снимка

Вкусни питки от тиквички

Намажете горещите питки с масло Тези питки можете да ги ядете на воля. Няма опасност да напълнеете от тях. Те са много вкусни и ароматни. Продукти: една не много голяма тиквичка, 120 г кисело мляко

Няма снимка

Ягодов десерт

Продукти: 120 г готов тортен блат, 2 суп. лъж. ликьор (или сладко вино), 300 мл прясно мляко, 4 яйчни жълтъка, 50 г захар, 1 суп. лъж. нишесте, 2 пак. Ванилова захар, 300 г пресни ягоди

Няма снимка

Кюфтета от филе от бяла риба

Бялата риба е източник на фосфор, лизин, както и витамин D. Въпреки че осъзнаваме колко е полезна, не всеки обича ястия от риба. Всъщност, всичко зависи от уменията на домакинята и вкуса на готовия

Още от Фермер
Няма снимка

Седмицата започва с валежи и гръмотевици

През следващото денонощие над Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, през нощта - в северозападните

Няма снимка

Валежи и гръмотевици се очакват следобед, възможни са и градушки

Ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове и преди полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи и гръмотевици

Няма снимка

Покритие удължава годността на плодовете и зеленчуците

Изобретението на основата на яйца удължава срока на годност на нетрайните продукти Птичите яйца, които отиват за рециклиране, могат да бъдат използвани като основа за евтино покритие за защита на

Няма снимка

Зайкинята яде зайчетата си

Когато зайкинята изяде малките си след раждане, много често причината е, че на родилката липсва чиста питейна вода Втората, по-малко вероятна, причина е

Няма снимка

Как да отучите кученце да хапе

Палетата, които се контролират, е по-малко вероятно да станат кучета, които хапят Устата на кученцата е пълна с около 28 зъбчета, които сякаш са постоянно привлечени от пръстите ви

Няма снимка

Китайски учени създадоха ГМО ориз, който сваля високо кръвно налягане

Учени от Китайската академия на науките са постигнали успех в разработването на генетично модифициран ориз, който намалява високото кръвно налягане при консумация, без странични ефекти