7 неща, които котката мрази

07 юли 2019 Домашни любимци 0     
Няма снимка
 

За да има мир вкъщи, не ги допускайте

Домашната котка изразява недоволството си по различен начин: като бяга и се крие, високо мяука, яростно съска. Дори и най-спокойната мяукаща любимка може да се превърне в злобна фурия поради 7 причини:

1. Когато я настъпват по опашката

(боли я!). Така че гледайте къде стъпвате. Научете котката да не ви се пречка в краката и да отстъпва, когато кракът ви е в непосредствена близост до нея. Твърдо й кажете "Махни се!", а ако не реагира, внимателно я преместете от пътя си. Когато котката се отмести, я похвалете.

2. Висок шум

Котките се боят от мълния, шум от ремонт, вой на аларма и обикновено бягат и се крият.

Ако правите вкъщи ремонт, преместете котката на място, където ще се чувства в безопасност - например в спалнята или в чантата й за пътуване.

3. Ужасните кучета

Котките и кучетата могат напълно спокойно да живеят съвместно, но не всички кучета са такива.

За да избегнете ужасни моменти, те трябва да свикнат да живеят заедно от малки. Старите и младите животни трябва да живеят отделно. Всички трябва да се хранят по едно и също време, но на различни места. Осигурете безопасно място за котката.

4. Нова котешка тоалетна

При нова тоалетна котката отказва да я използва, тъй като тези животни не обичат промените.

Оставете старата тоалетна, но по-често сменяйте пълнителя, тъй като котките са чистници.

5. Прогонване от любимо място

Това дразни котката, тъй като посягате на територията, която тя смята за своя.

Осигурете й алтернатива с подобни характеристики.

6. Прекалено много внимание

дори от ваша страна. Не позволявайте деца да й досаждат. Любопитните непознати също нервират котката.

7. Недостатъчно внимание

Когато котката се приближава до вас, а вие не го забелязвате.

Не го правете. Каквото и да правите, го оставете и обърнете необходимото внимание на любимата котка. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашни любимци
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Първата баня на 3-месечно пале

Какво съветват ветеринарните специалисти? От каква възраст кученцето може да се къпе? Това е един от първите въпроси, с които се сблъскват нямащите опит стопани.

Няма снимка

Гладен котарак прави стопаните си милионери

В английското графство Нотингхемпшир вече има едно семейство милионери повече и това става благодарение на котарака Сладкишчо, съобщават британските таблоиди.

Няма снимка

Може ли да давам пъпеш на котката?

Това ни пита Росица Димитрова от София Въпреки че котките са хищници, те се нуждаят от влакнини, витамини и растителни протеини. Чeсто полезните компоненти може да се "доставят" с плодове.

Няма снимка

На аквариумните рибки им е топло

Как да охладите водата им? За много аквариумни риби температура на водата над 26 градуса вече не е приятна. Как да охладите водата в аквариума? Отхлупете аквариума По този начин ще се увеличи

Няма снимка

Ако в парка си намерите сухоземна костенурка

не я взимайте за домашен любимец Сухоземните костенурки са защитени от закона. В Червената книга на България са отбелязани с категория "Застрашен от изчезване в природата вид".

Още от Фермер
Няма снимка

Идва ерата на комара, пчелата изчезва

Топенето на арктическия лед ще събуди древни бацили Жегата ще се понася по-леко от дебелите Има и добра новина за глобалното затопляне, но не за хората, а за комарите

Няма снимка

Първият български медомат е в Бургас

Първият медомат у нас зарадва бургазлии. Той е разположен в експоцентър „Флора“ в Морската градина. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас за Фокус.

Няма снимка

Младежи купиха цяло село, ще споделят заедно старините си

В иcпaнcкия рeгиoн Гaлиcия групa приятeли влoжили личнитe cи cпecтявaния в пoкупкaтa нa цялo ceлo, кoeтo ce нaмирa в близocт дo eдин oт нaй-извecтнитe мaршрути в Caнтягo дe Кoмпocтeлa, пише Факти.бг.

Няма снимка

ЕК направи пакет от уроци за земеделие, подходящи за ученици

Готови уроци по земеделие и околна среда, насочени към ученици от 11 до 15 годишна възраст, ще могат да се използват в европейските училища. Комплектът от учебни материали за учителите,

Няма снимка

Големината на подхранваните маточници също се отразява на качеството им

Ако маточниците са над 18-20 броя на серия, качеството се намалява. В майкопроизводителните стопанства по толкова ли залагат? При естествените свищеви маточници те не са повече от 12-15.

Няма снимка

Портокалов чийзкейк

Невероятен десерт, който няма да ви отнеме повече от половин час Продукти: За "тестото" (не се страхувайте, няма да се налага да печете!): 250-260 г ронливи бисквити, 80 г разтопено масло, щипка сол.