Рози от картофи

11 юли 2019 Кулинария 0     
 

Какво можете да приготвите от картофи и яйца? Днес ви предлагаме оригинално ястие - розички. Това ястие ще украси празничната ви трапеза - може да сервирате като гарнитура или топло предястие с любим сос. Розите са плътни, с хрупкава коричка отвън и меки и въздушни отвътре.Опитайте, ще ви хареса.

Продукти: 8 средно големи картофа, яйце, 50 г масло, сол.

Приготвяне: По-лесно е отколкото предполагате. Картофите се варят в подсолена вода до готовност. Изсипете водата и смачкайте. Добавете маслото и оставете малко да се поохлади.

Прибавете яйцето и енергично разбъркайте. Не се престаравайте, обаче, защото картофеното пюре може да стане жилаво и вискозно.

Включете фурната предварително да се загрее до 200 градуса. Напълнете сладкарския шприц с пюрето, като предварително сте поставили дюзата с желаната форма. Покрийте дъното на тавата за печене с хартия. Започнете да оформяте розите. Съветваме ви да ги правите по-обемни. Така ще се получат по-красиви и по-апетитни форми.

Поставете във фурната. Времето за печене е различно, в зависимост от фурната, но приблизително ще са ви нужни 10-20 минути. Наблюдавайте печенето и веднага щом розите се зачервят ги извадете от фурната. Прехвърлете ги в плоска чиния, върху който сте наредили листа от зелена салата. Отгоре можете да ги поръсите със ситно нарязан зелен лук и ситно нарязана червена или жълта чушка. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Ябълкови мини пайове

Невероятно вкусни и ароматни! Продукти за тестото: 1 яйце, 30 г масло + за смазване на формата, 90 мл прясно мляко, 1 суп. лъж. захар, 3-4 г мая, 260-300 г брашно за пълнежа: 400 г ябълки, 1 суп

Няма снимка

Макарони със скариди в сметанов сос

Вкусно и сочно ястие за 10-15 минути Продукти (2 порции): 200 г скариди, 1/2 пак. макарони, 150 мл готварска сметана, 1/2 праз лук, 50 г масло, 0,5 ч. лъж

Няма снимка

Желе от тиква

Желето от тиква ще ви удиви не само с приятния си нежен вкус, но и със "слънчевия" си вид. Приготвя се само от три продукта - здравословен и вкусен десерт и минимум време за приготвяне

Няма снимка

Супа топчета с елда и гъби

Сочните телешки кюфтенца и гъбите правят супата много ароматна. Продукти (5 порции): 300 г мляно телешко месо, 150 г гъби, 40 г елда (гречка), 1 глава лук, 1 морков, 30 г масло

Няма снимка

Корейска салата от зеле и моркови

В сезона на прясното зеле, често на трапезата присъства салата с този вкусен зеленчук. Днес ще ви предложем лесна за изпълнение корейска салата със зеле и моркови

Няма снимка

Лудогорска чесненца

Лесна и вкусна чеснова туршия по рецепта на Недялка Василева от гр. Сеново, обл. Русе В съседство на Божанка Калчева, от която наскоро разбрахме как се прави маджун, живее Недялка Василева

Още от Фермер
Няма снимка

Днес ще е облачно, максимални температури до 20 градуса

Над страната ще преобладава облачно, в равнините и мъгливо време. На места в западните и южните райони ще превали слаб дъжд. Временни разкъсвания на облачността ще има над североизточните

Няма снимка

Очите на котката постоянно сълзят?

Значи, че животното е с конюнктивит "Очите на котката ми постоянно сълзят. Каква е причината?", ни пита Мария Стефанова от Кюстендил. Това е един от симптомите на кюнюнктивит

Няма снимка

Настинка или грип?

Скоро ще настъпи зимата и отново ще сме заобиколени с кихащи, хремави и кашлящи хора. Можем ли да различим грипа от обикновената настинка? Не е лесно да определим дали човека срещу нас

Няма снимка

Жифардова масловка е сред най-предпочитаните круши

Има няколко сорта круши, които носят наименованието масловки. Те са много вкусни и затова се предпочитат за отглеждане от любителите овощари. Сред най-отглежданите от тази група е сортът Жифардова

Няма снимка

Елена отмени постите за празника на еленския бут

20 км тапа на пътя към балканския град заради най-вкусния фестивал Три са компонентите за деликатеса: бут от прасе, натурална сол и еленски въздух Възрожденска Елена отмени Рождественските пости за

Няма снимка

Колко светло да им е на пъдпъдъците?

През целия период на отглеждане на ремонтни млади птици се поддържа осветеност от 30-25 лукса. Прекалено силната осветеност може да доведе до канибализъм