Новата реколта потисна цените на Euronext

10 юли 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Цените на пшеницата на Euronext спаднаха вчера под натиска от новата реколта. В допълнение и първите резултати за добивите са добри. Изглежда, че топлинната вълна в края на юни имаше ограничен ефект.

Френското министерство на земеделието обяви първата си оценка за производството на мека пшеница през 2019 г. Според прогнозата реколтата ще бъде 37 млн. тона, което е с 8,5% повече от миналата година.

Това отразява средния добив от 7,37 т / ха на площ от 5,01 млн. хектара. Миналата година средният добив е 6.98 т / ха, а площта е 4.88 млн. ха.

Що се отнася до ечемика, френското производство в момента се оценява на 12,6 милиона тона, което е с 12,3% повече от миналия сезон и включва 3,9 млн. тона пролетен ечемик.

Прогнозата за производството на рапица във Франция беше намалена до 3,6 млн. тона от 3,8 млн. тона през миналия месец. Това е най-ниското ниво от 2003 г. насам.

На фона на тази новина, цените на Euronext се повишиха, въпреки натиска от пазара на палмово масло, който се опитва да се възстанови на фона на много ниските цени.

На международната сцена Египет закупи 240 000 тона пшеница, включително 180 000 тона от Румъния и 60 000 тона от Украйна.

Цената на пшеницата с румънски произход е била 198 $ / т FOB + 15,44 $ / т FRAHT, т.е. 213,44 USD / т CIF. А в Украйна - 215,34 долара за тон CIF.

На последния си търг Алжир придоби 480 000 тона пшеница с произволен произход на цена CIF 217-217.50 $ / тон. Очаква се френската пшеница да бъде сред избраните.

Търговците вероятно ще са предпазливи днес, един ден преди публикуването на важен доклад на USDA.

Доларът остава силен спрямо еврото и се търгува на ниво от 1.12.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Колебания на зърнения пазар

Събирането на реколтата напредва активно в Европа и Черноморския басейн. Във Франция дъждовете, дошли от Ламанша, подтикнаха фермерите да ускорят работата на терена.

Няма снимка

Шефът на ДФ "Земеделие" Живко Живков подаде оставка

През тази седмица неприятни събития в Държавен фонд "Земеделие" удариха доста силно върху авторитета на оторизираната от ЕС българска разплащателна агенция, през която за 7 години минават 7,5 млрд.

Няма снимка

Еврокомисията отчита ръст при биологичните стопанства в ЕС

Според последни данни биоземеделието напредва Равнището на бедност в селските райони на общността е продължило да спада, а през 2016 г. и 2017 г. ръстът на биоземеделието е напреднал и е достигнал

Няма снимка

Следете през 2-3 г. pH на почвите, хумуса и хранителните елементи

Съветва проф. Венета Кръстева от Институт “Пушкаров” Диана Ванчева Немалка част от българските фермери вече имат пълно доверие на почвените изследвания и се опират на тях,

Няма снимка

Последни пазарни данни на МЗХГ

Според оперативния анализ за основни земеделски култури на аграрното министерство към 11 юли т.г. последните данни за пшеница и ечемик сочат ръст на продукцията от двете култури съответно с 22,

Няма снимка

На производителите на българска роза вече не им е никак розово

 Искат по-скоро отраслов закон и мерки за решаване на проблема с работната ръка МЗХГ обеща да обсъди идеи на експерти как да окаже помощ на розопроизводителите - исканията са за средства за зимни

Още от Фермер
Няма снимка

Разхлаждащо зоолакомство

Рецепта на Алекс - стопанка на кучето Цезар Алекс - стопанката на кучето Цезар, споделя своя авторска рецепта за вкусен зоодесерт, който може да разхлади и вашите изнурени от жегата любимци.

Няма снимка

Почиствайте ушите на котката веднъж месечно

Профилактично почистване на ушите на котката е достатъчно да правите веднъж месечно, тъй като в ушите на животното не бива да се натрупва нищо излишно.

Няма снимка

Когато медът кристализира

това свързано ли е с качеството му, иска да знае нашата читателка Ваня Тодорова от София. С кристализацията на пчелния мед много често се злоупотребява.

Няма снимка

З важни хранителни елементи

Калий Подобрява здравното състояние на дръвчетата. Предпазва от стресови ситуации, регулира водния им режим. Калият подобрява обагрянето на плодовете,

Няма снимка

Панакота с ягоди

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата. Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.

Няма снимка

Салата от зелен грах

Опитайте се да направите тази необичайна салата и ще се изненадате колко е вкусно! Продукти: 800 г зелен грах, 100 г твърд кашкавал, 100 г моцарела или бяло сирене, 200 г шунка, 1 глава лук,