Освежаващ чийзкейк с киви

19 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Не се пече

Продукти: 200 г бисквити, 100 г масло

За белия крем: 400 г крема сирене (най-малко два пъти претрита извара), 350 мл сметана (33% масленост), 150 г пудра захар, 1 голяма опаковка ванилова захар, сок от 1 лимон, 10 г желатин

Киви слоя: 1 кг киви, 200 г пудра захар, 20 г желатин

Приготвяне: Смачкайте бисквитите на малки парченца и добавете разтопеното масло. Разбъркайте. Пригответе кръгла тава с диаметър 24 см и покрийте дъното ѝ с хартия за печене. Изсипете от бисквитената смес на дъното и оформете блата.

Разбийте сметаната с ванилията и пудрата захар до получаването на пухкав крем. Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. Към крема сирене (или извара) добавете лимоновия сок, набъбналия желатин и разбъркайте. Добавете битата сметана и отново разбъркайте. Изсипете крема върху бисквитения блат. Оставете малко сметана за украса.

Вземете малка купичка и увийте дъното и страните от външната страна с фолио за свежо съхранение. Поставете я в средата на сметановия крем. Така ще оформите “леглото” за пълнежа от киви. Поставете в хладилника за 2 часа, след което извадете и внимателно отстранете купата, заедно с фолиото.

Обелете кивито и пасирайте с помощта на блендер. Добавете захарта и сложете на слаб огън.

Препоръчваме ви обаче да не варите кивито, защото така ще загуби цвета си. Достатъчно е няколко часа предварително в отделен съд да нарежете плода и да го посипете с нужното количество захар. Тя постепенно ще се разтопи.

Ако все пак решите да варите, добавете накрая наколко капки сладкарска боя.

Пригответе желатина според указанията върху опаковката и го прибавете към кивито и разбъркайте. Оставете малко да се охлади и изсипете върху белия крем. Заравнете и оставете в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен хляб

Нашият редовен читател Кънчо Бакоев от старозагорското село Нова махала се обади в редакцията да издирим и публикуваме изпитани рецепти за вкусен домашен хляб. С удоволствие изпълняваме молбата му

Няма снимка

Пай с кайма и картофи

Продукти: За тестото: 250-300 г брашно, 300 мл кисело мляко, 1 яйце, 2 суп. лъж. растително масло, 2 ч. лъж. захар, 1 ч. лъж. сол, 1/2 ч. лъж. сода. За пълнежа: 300 г пилешка кайма, 300 г картофи

Няма снимка

Месни “кълбета”

Излеждат апетитно. Те ще са оригинален акцент на празничната трапеза. Месните "кълбета" можете да ги приготвите от всякакъв вид кайма, да ги сервирате както самостоятелно ястие, така и като гарнитура

Няма снимка

Лесна рецепта за вкусна торта

Не се пече Продукти: 500 г пряники без пълнеж (купете си ги от някой руски магазин), 4 узрели банана, 500 г заквасена сметана с масленост над 20%. Пряниките се нарязват на "филии" с дебелина около

Няма снимка

Марината за пилешко месо

Мариноването на месото е чудесен начин да обогатите вкуса на ястието. Използвайки всеки път нова марината, всеки път ще имате ястие с уникален вкус и със сигурност никога няма да ви омръзне пилешкото

Няма снимка

Руло от пастет и яйца

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

Още от Фермер
Няма снимка

Дръвчета, формирани като палмета

При палметата дръвчетата се отглеждат върху опорна конструкция, като клоните им се насочват да растат в двете посоки. Най-често като палмети се отглеждат ябълки и круши

Няма снимка

През зимата е възможно натрупване на бактериални спори при възрастните пчели!

Разпространението на спори от ларвите Paenibacillus попадат във възрастните пчели, които я пренасят в семейството и предизвикват смърт както на отделни пчели, така и на цялото семейство

Няма снимка

Какво написа министър Танева в Златната книга на УНСС?

По време на представянето на Swot анализа за селските райони, което се проведе в петък, министър Десислава Танева бе призована от ректора на УНСС проф

Няма снимка

Досега са идентифицирани повече от 20 вируса при медоносните пчели

Защо са опасни? Защото тези 20 вируса могат да въздействат върху пчелите по много начини, включително * да убиват развиващите се ларви и какавиди; * да намалят живота на възрастните пчели; * да

Няма снимка

През първите 14 дни агнетата се хранят само с мляко или негов заместител

Вода за пиене се дава от 20-ия ден Храненето на 2-седмични агнета е 6 пъти на ден на равни интервали Ако се използва краве мляко за хранене, тогава през първата седмица количеството е 180-200 мл

Няма снимка

Зимните разходки - със “светещо” куче

В тъмното е лесно да загубите любимеца си Повечето стопани на кучета не обичат, а преживяват зимата. Какви изпитания поставя пред тях този сезон и как ги преодоляват