Освежаващ чийзкейк с киви

19 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Не се пече

Продукти: 200 г бисквити, 100 г масло

За белия крем: 400 г крема сирене (най-малко два пъти претрита извара), 350 мл сметана (33% масленост), 150 г пудра захар, 1 голяма опаковка ванилова захар, сок от 1 лимон, 10 г желатин

Киви слоя: 1 кг киви, 200 г пудра захар, 20 г желатин

Приготвяне: Смачкайте бисквитите на малки парченца и добавете разтопеното масло. Разбъркайте. Пригответе кръгла тава с диаметър 24 см и покрийте дъното ѝ с хартия за печене. Изсипете от бисквитената смес на дъното и оформете блата.

Разбийте сметаната с ванилията и пудрата захар до получаването на пухкав крем. Желатинът се разтваря според указанията на опаковката. Към крема сирене (или извара) добавете лимоновия сок, набъбналия желатин и разбъркайте. Добавете битата сметана и отново разбъркайте. Изсипете крема върху бисквитения блат. Оставете малко сметана за украса.

Вземете малка купичка и увийте дъното и страните от външната страна с фолио за свежо съхранение. Поставете я в средата на сметановия крем. Така ще оформите “леглото” за пълнежа от киви. Поставете в хладилника за 2 часа, след което извадете и внимателно отстранете купата, заедно с фолиото.

Обелете кивито и пасирайте с помощта на блендер. Добавете захарта и сложете на слаб огън.

Препоръчваме ви обаче да не варите кивито, защото така ще загуби цвета си. Достатъчно е няколко часа предварително в отделен съд да нарежете плода и да го посипете с нужното количество захар. Тя постепенно ще се разтопи.

Ако все пак решите да варите, добавете накрая наколко капки сладкарска боя.

Пригответе желатина според указанията върху опаковката и го прибавете към кивито и разбъркайте. Оставете малко да се охлади и изсипете върху белия крем. Заравнете и оставете в хладилника за няколко часа, за да се стегне.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Портокалов чийзкейк

Невероятен десерт, който няма да ви отнеме повече от половин час Продукти: За "тестото" (не се страхувайте, няма да се налага да печете!): 250-260 г ронливи бисквити, 80 г разтопено масло, щипка сол.

Няма снимка

Шоколадов тарт без печене

Продукти: 24 (2 пак.) слепени шоколадови бисквитки с крем (за блата), 55 г масло (за блата), 240 мл сладкарска сметана (за пълнеж), 170 г млечен шоколад (за пълнежа),

Няма снимка

Картофени топчета с плънка от месо

Чудно вкусни и много засищащи Продукти: 12 средни картофа, 2 яйца, 1 глава лук, 5 суп. лъж. брашно, 1 дафинов лист, 1 ч.л. сол Продукти за пълнежа: 500 г кайма, 1 глава лук,

Няма снимка

Маринован патладжан

Продукти: 2 патладжана, 1 глава лук, 3 скилидки чесън, 1 ч. лъж. захар, 1 ч.л. сол, магданоз, 2 суп. лъж. растително масло, 1 суп. лъж. оцет 9%-ен. Приготвяне: Измийте старателно сините домати и

Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

Кълцани пилешки кюфтета с ориз

Интересно ястие за вечеря Продукти: 2 пилешки филета, 12-14 суп. лъж. ориз, 1 чушка, яйце, копър, сол и подправки на вкус, олио за готвене Приготвяне: Почистете и изплакнете ориза и го сварете в

Още от Фермер
Няма снимка

Идва ерата на комара, пчелата изчезва

Топенето на арктическия лед ще събуди древни бацили Жегата ще се понася по-леко от дебелите Има и добра новина за глобалното затопляне, но не за хората, а за комарите

Няма снимка

Първият български медомат е в Бургас

Първият медомат у нас зарадва бургазлии. Той е разположен в експоцентър „Флора“ в Морската градина. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас за Фокус.

Няма снимка

Младежи купиха цяло село, ще споделят заедно старините си

В иcпaнcкия рeгиoн Гaлиcия групa приятeли влoжили личнитe cи cпecтявaния в пoкупкaтa нa цялo ceлo, кoeтo ce нaмирa в близocт дo eдин oт нaй-извecтнитe мaршрути в Caнтягo дe Кoмпocтeлa, пише Факти.бг.

Няма снимка

ЕК направи пакет от уроци за земеделие, подходящи за ученици

Готови уроци по земеделие и околна среда, насочени към ученици от 11 до 15 годишна възраст, ще могат да се използват в европейските училища. Комплектът от учебни материали за учителите,

Няма снимка

Големината на подхранваните маточници също се отразява на качеството им

Ако маточниците са над 18-20 броя на серия, качеството се намалява. В майкопроизводителните стопанства по толкова ли залагат? При естествените свищеви маточници те не са повече от 12-15.

Няма снимка

БАБХ следи фуражна суровина от Бразилия със съмнение за салмонела

Чрез Системата за бързо предупреждение за храни и фуражи (RASFF) на 26.07.2019 г. Хърватия разпространи информация за установени доставки на територията на Европейския съюз на фуражна суровина – соев