Хрупкави бисквити

17 юли 2019 Кулинария 0 24849
Няма снимка
 

Продукти: 200 г топено сирене, яйце, 80 г масло, 1 ч. лъж. захар, 1/2 ч. лъж. сол, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж. бакпулвер, 2 суп. лъж. прясно мляко, сусам на вкус.

Приготвяне: Смесете настърганото топено сирене с яйцето. Добавете разтопено масло, захар, сол и разбъркайте.

Прибавете брашното, пресято заедно с бакпулвера. Разбъркайте. Ако тестото е твърде лепкаво, можете да добавите още 2 лъжици брашно.

Разточете тестото на правоъгълен лист. Разрежете по дължина на две парчета и всяко навийте по дългата страна на руло. Нарежете на хапки. Трябва да се получат охлювчета.

Наредете хапките в намазана с масло или покрита с хартия за печене тава. Намажете отгоре с прясно мляко и поръсете със сусам. Печете 15 минути на 180 градуса.

Най-доброто качество на бисквитките е техният неутрален вкус. Подходящи са и за чаша бира, и за сутрешното кафе. Количеството сол можете да си го определите сами, а ако все пак обичате повече сладичко просто увеличете количеството захар.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Пълнени зеленчуци

5 интересни рецепти за вашата трапеза Който поне веднъж е опитал да приготви запечени пълнени зеленчуци, със сигурност се е влюбил в тях. Лятото е най-добрият сезон да си приготвите тези вкусни ястия

Няма снимка

Здравословни салати с поширано яйце

Ако обичате яйца или просто искате да приготвите и опитате нещо ново и различно, направете си интересна и апетитна салата с поширани яйца. Как? Предлагаме готини рецепти! Какво е „поширано“ яйце

Няма снимка

Салата от тиквички

Пригответе си няколко буркана за зимата и няма да съжалявате. Докато тиквичките все още са в изобилие, ви препоръчваме страхотната рецепта за приготвянето им за зимата

Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Още от Фермер
Няма снимка

Бордолезовият разтвор – как да го прилагате

Бордолезовият разтвор е сред препаратите, които много често се използват в любителските градини. Все още обаче той не винаги се приготвя правилно. Понякога листата и стъблата на зеленчуците изглеждат

Няма снимка

Колко да поливате различните видове зеленчуци

* По време на плододаването е важно доматите и пиперът да се напояват всяка седмица, разбира се, ако не вали дъжд. Доматите, колкото по-често се поливат, толкова по-бързо зреят

Няма снимка

Утре ще има валежи в Западна и Централна България, по Черноморието - слънце

Атмосферното налягане е и ще се задържи по-ниско от средното за август. През нощта в Западна и Централна България ще продължи да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще има

Няма снимка

Трябва ли да се загърля дръжковата целина?

Въпросът е на Здравка Стоянова, която за първи път отглежда такъв вид целина. Не е съвсем загърляне, казваме на читателката. По-точно е да се каже, че дръжковата целина се избелва

Няма снимка

Умен плод казва как е третиран

SmAvo използва интелигентна сензорна платформа за количествено определяне на щетите по авокадо от овощната градина до опаковката Грубата обработка на продукцията по време на и след прибиране на

Няма снимка

Слънце над Източна България и валежи в Западна, температури до 34 градуса

Над източната половина от страната ще се задържи предимно слънчево. Над западната след обяд до полунощ ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни валежи