Свинско с ябълки и лук

20 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Рецептата изпраща Йорданка Младенова от Благоевград

Ябълките придават на месото специален, уникален вкус с леко киселата си жилка. Това ястие може да се приготви дори за празничната трапеза.

Продукти: 400 г свинско месо, 2 ябълки, 1 глава червен лук, 1 ч. чаша пилешки бульон, 1 суп. лъж. зърнеста горчица, 1,5 ч. лъж. нарязан свеж розмарин, 1 ч. лъж. прясна мащерка, растително масло, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Нарежете месото и запържете в горещото олио за 3-5 минути от всяка страна. Извадете го и го оставете в чиния настрана.

Сипете още малко масло в тигана и запържете лука и ябълките, които са нарязани на полумесеци (и лукът, и ябълките).

Посолете и добавете мления черен пипер, розмарин и мащерка.

Налейте в тенджерата бульона, смесен с горчицата и върнете месото.

Оставете да къкри под капак 10-15 минути. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусна запеканка със спанак

Продукти: 600-700 г брашно, 4 яйца, 3 л вода, 1 кг спанак (пресен или замразен), 300 г твърд кашкавал (пармезан, гауда, холандски), 1 ч.л. сол, 250 г масло, 50 г зехтин.

Няма снимка

Марината за пиле

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

Няма снимка

Кюфтета в сметанов сос

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

Няма снимка

Вегетарианците може да останат без сладолед

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

Няма снимка

Цитрусов сок с тиква

Продукти: 2 кг портокали, 500 г тиква, 300-500 г захар. Приготвяне: Най-добре е да изберете тиква, която е сладък и ароматен сорт. Разрежете я, отделете семките и я обелете.

Няма снимка

Чудно бързо сладко от грозде

Става и от зелен, и от узрял плод Гроздето е нещо много вкусно за пряка консумация, но от него се получават и страхотни сладка и мармалади. Те могат да се произведат както от сортове грозде с едри и

Още от Фермер
Няма снимка

Късните ябълки искат още храна

Подхранете ги с листен тор Късните сортове ябълки и круши, които в този период все още още нарастват, се нуждаят от още храна. Най-лесно в този момент е тя да се подаде като листен тор,

Няма снимка

Горещини и утре, температурите до 37 градуса

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-високо от средното за месеца, предава БТА. През нощта ще е ясно и почти тихо. Утре отново ще е слънчево, след обяд - и горещо.

Няма снимка

Как да разберете навреме има ли в семейството майка или се е загубила?

Това се определя по няколко начина, обяснява на пчеларите с по-малък опит ст. н. с. Боян Първулов 1. По поведението на пчелите, те са скупчени на прилетната дъска и трепкат неспокойно с крилцата си.

Няма снимка

Гъбар откри манатарка рекордьор, тежаща 1,8 кг

Необичайно голяма за региона на Смолян манатарка с тегло 1 кг 800 г е открита от гъбар в Пампорово, съобщи БТА. Гъбата рекордьор с диаметър 84 см е находка на гъбаря Лъчезар Митковски.

Няма снимка

Над 1300 прасета доброволно заклани в Ловешко, започва дезинфекцията в "заден двор"

Дивото прасе, отстреляно в района на Априлци, е единственият случай на африканската чума по свинете в област Ловеч засега. Днес месото от него е загробено.

Няма снимка

Френска група за правата на животните разпространи видео на крави с "илюминатори" в стомаха

Френска група за защита на правата на животните успява да  заснеме видео, на което  се виждат живи крави, чиито хълбоци са перфорирани и са с "отвори" в стомаха с цел проучване на храносмилането им,