Пилешка салата с вишнев дресинг

20 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Опитайте интересна комбинация от пилешко месо и сладко-кисел дресинг от сочни вишни.

Продукти: 500 г пилешки гърди, 2 суп. лъж. вишни почистени от костилките (10-12 плода), 2 салати, 1 вр. зелен лук, 1/2 вр. магданоз, 2 краставици, 2 суп. лъж. червен винен оцет, 4 суп. лъж. зехтин, сол и млян черен пипер на вкус

Приготвяне: Пилешките гърди се подсушават с домакинска хартия.

Поръсете ги с масло, сол и черен пипер и запържете по 2 минути от всяка страна. Нарежете на филийки.

Вишните се почистват от костилките и се разрязват наполовина. В купа смесете половината плодове, оцета, зехтина, сол и черен пипер.

В голяма купа поставете накъсаните листа от салатата, нарязаните лук и краставици и останалите вишни. Полейте с дресинга и разбъркайте. Отгоре подредете нарязаното пилешко месо и поръсете с магданоз.

Можете да сервирате.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Жулиен с пилешко месо и гъби

Продукти: 300 г пилешко филе, 300 г гъби, 1/2 суп. лъж. кисело мляко, 90 г кашкавал, 1/2 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете лука на ситно и го запържете на средно силен котлон

Няма снимка

Маринована пъстърва с ябълков сок

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

Няма снимка

Марината за дребна риба

Читателят ни Ясен Лазаров смесва в купа соев сос и винен оцет. Прибавя ситно нарязан чесън, копър и девисил. С получената марината полива дребните рибки и оставя в хладилника за една нощ

Няма снимка

Печена риба с картофи и сметанов сос

Продукти: 800 г рибно филе, 10 малки картофа, 2 глави лук, 250 мл заквасена сметана, 300 мл прясно мляко, 100 г кашкавал, 2 суп.лъж. брашно, кетчуп, сол, черен пипер - на вкус

Няма снимка

Пълнен шаран с орехи и стафиди

Продукти: около 800 г шаран, 3 големи глави лук, 4-5 скилидки чесън, 150 г светли и тъмни накиснати в гореща вода стафиди, 1 ч.ч обелени и ситно нарязани орехи, 1 ч. ч

Няма снимка

“Забулени” кюфтета на фурна

Вкусно и засищащо ястие, което няма да ви посрами и на празник Продукти: 1 кг мляно месо, 1 яйце, 1 ч. лъж. сол, щипка черен пипер. За пълнежа: 2 глави лук, 4 картофа, 5 яйца, 200 г кашкавал

Още от Фермер
Няма снимка

Какво поразява виното през декември

И какви решения имат стопаните Сега най-често задаваните въпроси към нашия консултант се отнасят до болестите по младото вино, което е обяснимо. Д-р инж.техн

Няма снимка

Хранете добре заплодените дзвиски и шилета

Основният фактор за висока продуктивност при овцете е храненето. Особени грижи искат младите животни. Най-добрата храна за тях са качественото сено; доброкачественият фураж

Няма снимка

В неделя - облаци, но ще се показва и слънце

Атмосферното налягане е близко до средното и слабо ще се повиши. През следващото денонощие облачността ще бъде променлива, през деня над Западна България по-често намаляваща до слънчево

Няма снимка

С агролесовъдството кравите не замърсяват околната среда

На пасище в Колумбия пасат щастливи крави. Дневната дажба на животните съдържа плодове, падащи от дърветата, и пресни зелени листа от растящите наблизо храсти

Няма снимка

Пчелното кълбо е слаб топлинен източник с мощност около 5-10 вата!

По време на зимуването си пчелите се хранят с мед и отделят въглероден двуокис. Вътрешната енергия на меда, който пчелите изяждат, се изразходва при реализирането на жизнените процеси и за подържане

Няма снимка

Кои семена колко се запазват

Семената на различните зеленчукови култури запазват качествата си в различен период от време. Колко ориентировъчно издържат следните семена: . 1-2 години пащърнак . 2-3 г. - магданоз, копър, киселец