Панакота с ягоди

21 юли 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Този превъзходен италиански десерт с пресни ягоди ще е отличен завършек на семейната вечеря на вилата.

Продукти: 0,5 кг ягоди, 0,5 ч. чаша прясно мляко, 0,5 ч. чаша захар, 1,5 ч.чаша сладкарска сметана, 1,5 ч. лъж. желатин, 1 пак. ванилия, щипка сол

Приготвяне: Почистете ягодите и ги претрийте през сито, за да отстраните семената. В тенджера смесете прясното мляко и желатина, оставете за 10 минути. Добавете сол, захар и пюрето от ягоди. При постоянно бъркане загрейте сместа за около 2 минути. Продължавайки да разбърквате, налейте сметаната и добавете ванилията.

Свалете тенджерата от котлона и я поставете в купа с лед. Сместа се разбърква в продължение на 10-15 минути, докато се охлади.

Прецедете още веднъж в отделен съд и разлейте в купички за крем карамел. Покрийте всяка купичка с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника за минимум 4 часа.

Забележка: За да можете по-лесно да обърнете панакотата преди сервиране, топнете купичките за малко в съд с топла вода.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Руло от пастет и яйца

В миналото пастетът се е смятал за истински деликатес и са го яли само аристократите. През Средновековието той се е сервирал като кулминационно ястие на пиршества

Няма снимка

Рибен ден

Рибата трябва да присъства в менюто на всеки. С нея могат да се приготвят много вкусни и най-важното, здравословни ястия, които ще се харесат както на възрастни, така и на деца

Няма снимка

Пилешки “бомбички”

Продукти: 500 г пилешко филе, 300 г гъби (каквито имате под ръка), 70 г кашкавал, 3 суп. лъж. сметана за готвене, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус Приготвяне: Нарежете гъбите на кубчета и ги

Няма снимка

Домашна пастърма

Пастърмата е традиционно ястие от еврейската кухня. Едно време се е приготвяла само от говеждо месо, но днес се използват различни меса. Предлагаме ви рецепта за пастърма от пилешко месо

Няма снимка

Жулиени от свинско месо на фурна

Когато гостите ви са пред вратата Продукти: 400 г свинско месо (най-добре вземете бут или шол), готварска сметана или майонеза, прясно смлян черен пипер, сол, нарязани зелени подправки

Няма снимка

Картофени крокети

Продукти: 500 г варени картофи, 1 яйце, 1 суп. лъж. грис, 30 мл сметана за готвене, пресни зелени подправки (магданоз, копър и др.), сол и черен пипер на вкус. За панировката: 1 яйце, 2 суп. лъж

Още от Фермер
Няма снимка

Бройлерите тежат с 6,4% повече, ако се отглеждат върху дървени стърготини, а не върху сламена постеля

Учени изследват ефективността на пилета бройлери Рос-308 при отглеждането им върху сламена постеля (експериментална група) и върху дървени стърготини (контрол). Ето какви са резултатите

Няма снимка

ССА обявява конкурс за млади учени

Селскостопанската академия обявява конкурс за написване на научно-популярна публикация от млади учени, съобщават от пресцентъра на институцията. В конкурса могат да участват учени до 35–годишна

Няма снимка

ЕС е само наполовина самодостатъчен за пчеларските продукти и внася няколкостотин хиляди тона всяка година

Медът извън ЕС (главно от Китай) често е с по-лошо качество, но далеч по-евтин. Европейските пчелари, които произвеждат на по-високи стандарти и при по-строги правила за безопасност на храните

Няма снимка

Зърнено-житни и в малката градинка

Мястото в малките дворни градинки е ограничено и никога не стига. Знаем и това , че зърнено-житните култури принадлежат на голямото земеделие с хилядите декари и тонове добив, изхранват човечеството

Няма снимка

Вкисналото вино - за ракия

Но как да се неутрализира киселината Няколко наши читатели ни се обадиха, че за пръв път са допуснали виното да вкисне. Естествено знаят, че няма голям избор в тази ситуация

Няма снимка

Проверявайте кореноплодните

Ако все още съхранявате моркови, ряпа, салатно цвекло, както и други кореноплодни видове в мазето, трябва да ги проверявате редовно. Затова от време на време ги преглеждате, за да не загният