Автономен трактор посети Великобритания

30 юли 2019 Агротехника 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Иновативната машина на Case IH е оборудвана с редица технологии, които се използват за дистанционно наблюдение и управление чрез компютър или таблет

Автономният концептуален трактор на Case IH (ACV) направи своя дебют в Обединеното кралство. Той е оборудван с редица технологии, които се използват за дистанционно наблюдение и управление чрез компютър или таблет. Това означава, че след като тракторът е на полето, той може да работи напълно самостоятелно, елиминирайки необходимостта водачът да го наблюдава. Така се премахва нуждата от кабина.

Ако тракторът срещне препятствие, той автоматично спира и предупреждава собственика. Машината не се рестартира, докато не се провери потока на камерата и се взема решение дали тракторът да продължи.

Ключовите предимства на автономната технология включват оптимизиране на селскостопанските дейности, особено по време на тесни климатични прозорци, тъй като превозното средство може да работи денонощно без промяна в производителността. Тя може също да помогне на фермите да преодолеят липсата на квалифицирана работна ръка.

Базирайки се на Magnum CVX (370/419hp), ACV за първи път се появи през август 2016 г. на шоуто Farm Progress и направи дебютното си представяне в Европа на шоуто SIMA през 2017 г. Оттогава той е бил в центъра за посетители в съоръжението Racine в Уисконсин (САЩ).

Въпреки че все още е концепция, ключовите ACV технологии от автономната R&D програма вече са пуснати на разположение в наличната към момента техника на Case IH, включително трактора AFS Connect Magnum, който трябва да бъде пуснат в Европа тази есен.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агротехника
Няма снимка

Безорни техники пълнят агроизложения по света

Машини за минимални обработки, при които се постига продуктивност и прецизност при работата на полето, ниски експлотационни разходи и значителна икономия на гориво - в отговор на пазарното

Няма снимка

Agritechnica 2019 ще се състои от 10 до 16 ноември в Хановер

Водещите теми на изложението са свързани с автоматизацията и роботизацията на иновативната техника, с отговорностите на фермерите и глобалното земеделие,

Няма снимка

Новости при хедерите на CLAAS

CLAAS разшири гамата си от хедери CONVIO и CONVIO FLEX с гъвкав режещ апарат. Линията ще бъде допълнена от модели 930 и 770 с работна ширина съответно 9,3 м и 7,7 м.

Няма снимка

Препятствията не могат да спрат армията от роботи на полето

Автономните машини дават възможност да се извършва последваща обработка на почвата по-точно и с по-малко инвестиции Роботите лесно се справят с повтарящи се операции.

Няма снимка

Пневматична сеялка UST за директна сеитба работи бързо и качествено на полета с минимална обработка

Екип на в. "Български фермер" Ползите от зърнопроизводство с минимална обработка на почвата са безпорни: - спестява време - снижава себестойността на продукцията - намалява амортизацията на

Няма снимка

Два нови магазина за резервни части откри Тайтън Машинъри България

Компанията разшири покритието си в страната - в Шумен и Видин Тайтън Машинъри България откри два нови магазина за резервни части - в Шумен и във Видин.

Още от Фермер
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

"За" и "против" отводките и майките (особено свищеви), произведени през август и по-късно

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

Няма снимка

Максимално опазване на новородените зайчета

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

Няма снимка

Присаждането се прави бързо

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.