Отворен пай с тиквички

31 юли 2019 Кулинария 0 38070
Няма снимка
 

Отворените пайове са чудесна възможност за бърза и лесна закуска. Те могат да се сервират горещи заедно със зеленчукова салата, охладени или да се вземат, когато тръгнете на разходка сред природата.

Продукти: 1 лист готово бутер тесто, 2-4 тиквички, 1 глава лук, 3 яйца, 250 г кашкавал, 2 суп. лъж. масло, 1 суп. лъж. сушен босилек, 1 суп. лъж. сушен риган, сол и смлян черен пипер на вкус.

Приготвяне: В малка тенджерка разтопете маслото и запържете нарязания лук, докато омекне.

Добавят се настърганите и леко изстискани тиквички. Запържват се за още 5-10 минути, като от време на време разбъркваме.

В купа разбийте яйцата и добавете сушените подправки, солта и черния пипер. Постепенно прибавете лука и тиквичките. Разбъркайте. Добавете настъргания кашкавал и отново разбъркайте.

В намазана с масло тава поставете леко разточеното бутер тесто, като отстрани оформите леко задигнати бордове. Изсипете в средата пълнежа от тиквички и заравнете. Поставете в предварително загрята до 200 градуса фурна за 30 минути.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

5 супи за пролетна свежест

Супите са мощно средство при недостиг на витамини, а и носят аромата на първите зеленинки. Тук-там се чува, че европейците не обичат прекалено много супите, но няма такова нещо

Няма снимка

Как да си сготвим замразени скариди?

Най-бързо и лесно това става като ги сварите. За да направите това, в подходящ съд сипете вода. Нейният обем трябва да е 2-3 пъти по-голям от количеството на морските дарове

Няма снимка

Вкусна пролетна супа от киселец и варено яйце

Супата от киселец е много популярна у нас в края на дългата зима и началото на пролетта. Киселецът, обичан от мнозина заради киселичкия вкус, както се разбира и от името му

Няма снимка

Лесна салата “Цветна градина”

Необичайна на вкус и много засищаща, тази салата е чудесна за празничната трапеза. При това приготвянето ѝ е съвсем лесно и с него ще се справи и начинаещ кулинар

Няма снимка

Пуйка със сушени сини сливи

Задушено ястие с пикантен вкус. Можете да го приготвите по различни начини, както и да използвате всяка част от птицата - целия труп, бутчета или филе

Няма снимка

Шоколадови палачинки

• Пригответе си вкусна и засищаща закуска само за 30 минути! Продукти: 200 мл прясно мляко, 2 суп. лъж. какао на прах, 2 яйца, 3 суп. лъж. захар, 50 г масло, 1 ч. чаша брашно, 1 ч. лъж

Още от Фермер
Няма снимка

Български производители осигуряват над 170 т родно агнешко за магазините на Лидл

За Великден веригата предлага козунаци, яйца и свежи зеленчуци, които са изцяло местно производство Родни производители ще осигурят над 170 тона българско агнешко за Великден във всичките 101

Няма снимка

Земеделските производители могат да подадат картите си на пожарната и онлайн до 30 април

Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Добрич напомня, че до края на април арендаторите и земеделските кооперации трябва да подготвят схеми на засетите площи с ечемик

Няма снимка

До 24 градуса утре, през уикенда температурите ще се понижат

Времето през нощта ще бъде ясно и тихо. Минималните температури ще бъдат между 2 и 7 градуса. Утре ще е слънчево, след пладне над Северна България ще има разкъсана висока облачност

Няма снимка

Малка грантова схема ще подпомага проекти за обучения в кръгова икономика

Тя ще финансира проекти за провеждане на образователни кампании по темите управление на ресурсите, рециклиране на отпадъци и кръгова икономика. Министерството на околната среда и водите обяви покана

Няма снимка

Добра реколта предвижват земеделски производители от Павликени

Добра реколта очакват земеделските производители в Павликенско, съобщава БТА. По думите на Христо Петров от Регионалната организация на Националния фермерски съюз в Павликени около 60% от площите

Няма снимка

COVID-19 не плаши турските фермери

Твърденията, че новата пандемия ще доведе до недостиг на храна в Турция, са нeрационални, тъй като страната няма проблеми със селскостопанското производство, особено със зърнените култури