Как да подобрите люпимостта на пуешките яйца?

31 юли 2019 Животновъдство / Полезни съвети 0     
Няма снимка
 

Еднократното затопляне на пуешките яйца преди слагането им за съхранение значително подобрява люпилните им качества. За целта яйцата се затоплят до +37,5°C за 12 часа, преди да бъдат съхранени. Чрез съхраняването на така обработените яйца в продължение на девет дни е възможно да се постигне четиридневно излюпване. Възможно е да загрявате яйца не по-късно от три дни след снасянето.

Също така съхраняваните яйца се препоръчват да се затоплят преди залагането за инкубация. По време на предварителното загряване на яйцето се получава изравняване на температурата на различните му компоненти и по този начин яйцето става хомогенно преди началото на инкубацията, което води до по-хомогенно ранно ембрионално развитие.

Яйцето се загрява при +2-25°С в продължение на 5-18 часа непосредствено преди инкубацията.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Животновъдство / Полезни съвети
Няма снимка

Дохранвайте най-слабите прасенца с млекозаместител

Схемата за хранене на най-малките и слаби прасета с млекозаместител е проста и многостранна. На третия ден след раждането прасенцата започват да свикват с млекозаместителя

Няма снимка

Бракувайте петлите с деформирани пръсти от родителското стадо

Лошата постеля предизвиква проблеми с възглавничките на краката в родителското стадо в птицефермата. На петела с подути и инфектирани възглавнички на краката му е трудно да опложда кокошките

Няма снимка

Автоматичната четка в кравефермата увеличава дневния млеконадой с 1 л

Това как кравата се държи в краварника се отразява както на продуктивността й, така и на здравословното й състояние. Затова управлението на поведението на кравите във фермата може да играе голяма

Няма снимка

Какви са симптомите на следродилна агалаксия при свинете майки?

Обикновено синдромът на следродилна агалаксия при свинете майки се появява в рамките на 12 часа - 3 дни след опрасването и може да засегне 10-100% от свинете

Няма снимка

Коластрата не трябва да се оставя на стайна температура

Много е важно да знаете как да съхранявате правилно останалата ви коластра. Не трябва да я оставяте да стои на стайна температура - бактериите в нея се удвояват на всеки 20 минути

Няма снимка

Носачките от родителското стадо трябва да могат да започват да ядат едновременно

Потреблението на фураж от родителското птиче стадо в продуктивния период не трябва толкова силно да се ограничава, колково по време на отглеждането на птиците

Още от Фермер
Няма снимка

Восъкът трябва да се съхранява на хладни и сухи места

Пчелният восък трябва да се съхранява само в чиста форма. Неизчистеният восък може да съдържа ларви на восъчни молци. А те могат да унищожат големи количества восък за кратък период от време

Няма снимка

Кокошки на свободно отглеждане в Шотландия – заразени с птичи грип

Националният съюз на фермерите в Шотландия (NFU) призовава птицевъдите да повишат равнището на безопасност на стопанствата си, след като в птицеферма със свободно отглеждане на кокошки беше открит

Няма снимка

Добре охранените гъски снасят достатъчно яйца

Погрижете се за носачките Гъските започват да снасят от края на февруари и през пролетните месеци. Ще получавате повече снесени яйца само ако гъските са добре охранени

Няма снимка

Новият пакет от Байер – Секатор Power + Солигор

Предимства на Секатор POWER • Секатор Power e новото технологично решение от Байер срещу всички трудни за контрол широколистни плевели като великденче, мак, здравец и др

Няма снимка

"Сембодиа" представи на "Агра 2020" и продуктите на партньора си "ФосАгро"

Специализираната за доставка на минерални, органно минерални и органични торове за селското стопанство фирма "Сембодиа" за първи път представи пред земеделски стопани и продуктите на партньора си

Няма снимка

Коста Рика изнася свинско месо за Китай след 6-годишни преговори

Миналата седмица контейнер с 24 т свинско месо потегли от Пуерто Калдера към Китай. С това Коста Рика стана първата централноамериканска държава, която изнася този вид месо на основния световен пазар