Проблеми с копитата

04 август 2019 Домашна ферма 0     
Няма снимка
За да предпазите козата си от копитни заболявания, копитата й трябва да имат нормални размери
1 2
 

Ако се подуват ставите на задните крайници на козите, причините са няколко

Обикновено става дума за възрастови промени и артрит. Но често причините са от заразен характер.

При копитния гнилец има микроорганизми в копитата или паразити и др. Някои от тях са лечими - при патогенни и паразитни причинители, чрез инжекции с антибиотици, при накисване на копитата в разтвор от син камък или калиев перманганат.

Но преди да започнете лечение на козата, непременно ветеринарен лекар трябва да уточни диагнозата

За да предпазите козата си от копитни заболявания, копитата й трябва да имат нормални размери. Обикновено подрязването на копитата на козите се прави два пъти годишно. Но все пак всичко е индивидуално. При някои животни подрязването трябва да се прави всеки месец. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Домашна ферма
Няма снимка

Защо от една коза доите 2 л, а от друга - 5 л мляко?

И то при едни и същи условия на отглеждане При едни и същи условия на отглеждане едни кози дават 2 л мляко дневно, а други - 5 л! Защо толкова се различава млечността им и може ли човек да й повлияе

Няма снимка

Прасетата бозайничета са най-чувствителни на студ

Но ниските температури не са проблем за възрастните свине Независимо от студеното време трябва да осигурите на свинете достъп до дворчета за разходка. Всеки стопанин знае

Няма снимка

Овкусете фуража на коня, за да подобрите усвояемостта му

За подготвяне на зърна и шротове използвайте ярмомелки, зърномелки и други машини. Възрастните коне приемат овеса в цял вид. Но ако конят ви е с лоши зъби или ако храните малко конче

Няма снимка

През първите 14 дни агнетата се хранят само с мляко или негов заместител

Вода за пиене се дава от 20-ия ден Храненето на 2-седмични агнета е 6 пъти на ден на равни интервали Ако се използва краве мляко за хранене, тогава през първата седмица количеството е 180-200 мл

Няма снимка

Как да разпознаете недостига на калций при носачките през зимата

Най-характерните са: кълването на хоросана от стените на птичарника; търсене на варовикови камъчета; накълваване на перата на съседни птици; накълваване накрая и на яйцата. Важно

Няма снимка

Бременна коза не яде

Какви са причините? Бременна коза няма апетит и отказва да яде поради различни причини. Ето най-разпространените: Бременност и следродилен период. Бременната коза изразходва цялата си енергия за

Още от Фермер
Няма снимка

Защо министерството на земеделието на Русия ще определя квота за износ на зърно

Министерството на земеделието на Русия планира ежегодно да определя размера на квотата за износ на зърно от Русия въз основа на размера на реколтата и обема на вътрешното търсене и пренос

Няма снимка

Правилното управление на пчелните семейства е критичен компонент за здравето и производителността им

Много от стресовете при пчелите могат да бъдат смекчени с помощта на подходящи практики и техники, напомнят специалистите. Какво зависи от пчеларите? Те трябва да разположат кпчелните семейства на

Няма снимка

Кабинетът одобри парите за фонд "Земеделие" за 2020 - 2,9 млрд. лева

Годишните разчети на средствата от ЕС за Държавен фонд „Земеделие“ за 2020 г. бяха одобрени днес на правителственото заседание. Ще има 2.898 млрд. лева за финансиране на директните плащания

Няма снимка

6910 елхички са закупени в кампанията "Посади надежда"

Жребий определи 7-те двойки с репродуктивни проблеми, които ще получат подпомагане  „В кампанията „Посади надежда” вложихме много надежда като екип и инициатор и се радвам

Няма снимка

От 7 февруари започват срещите със фермерите за директните плащания 2020

На 7 февруари 2020 г. ще започне информационната кампания за директните плащания 2020, съобщиха от Министерството на земеделието, храните и горите. Срещите със земеделските стопани ще се проведат във

Няма снимка

Сарми на фурна

През зимата можете да ги приготвяте с ориз и гъби, завити в листа от кисело зеле, а през лятото - с прясно зеле и кайма. Продукти: 3 кг зеле, 1 кг свинско месо, 150 г свинска мас