Панирани яйца пашот

03 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 5 яйца (4 се сваряват и 1 за паниране), 2 литра вода, 100 мл оцет, 5-6 филийки твърд хляб, шепа брашно, магданоз, розмарин, мащерка (по избор), сол на вкус, 100 г масло, олио за пържене

Приготвяне: Хлябът и зелените подправки изсипете в купата на кухненския комбайн. Малко посолете. Смелете до получаването на малки трохи.

Изсипете трохите в тава за печене, изравнете и ги поставете във фурната, предварително загрята до 200 градуса, за 10-15 минути, за да доизсъхнат.

Докато сухарите изстиват, пригответе яйцата пашот. Поставете на котлона дълбок съд с вода. Прибавете оцета и оставете да заври. Намалете огъня до минимум, така че да остане само намек за завиране.

Счупете първоначално яйцата - едно по едно, в чашка. С помощта на лъжица разбъркайте водата, така че да се получи фуния и едва тогава внимателно изсипете яйцето. Варете около 3-4 минути. Извадете го с решетеста лъжица и го поставете върху домакинска хартия, за да попиете излишната вода.

Майсторите приготвят яйцата пашот без чашка: чупят яйцето направо във водата, но за да се постигне това ниво, трябва да се приготвят повече от дузина яйца...

В подходящ съд разбийте последното яйце. Посолете малко. В друг съд сипете брашното, а в трети - изсушените хлебни трохи. Потопете яйце първо в брашното, след това в разбитото яйце, а след това оваляйте в галетата.

За да е по-плътна панировката можете отново да натопите в яйцето и хлебните трохи.

От тук нататък са възможни различни варианти. Можете в дълбок тиган с олио да изпържите яйцето както във фритюрник, а можете и да разтопите масло, да долеете малко олио и да пържите от всички страни до получаването на хрупкава коричка.

Поставете готовите яйца на салфетка или кърпа, за да отстраните излишното масло. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Крем супа с броколи

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус

Няма снимка

Салата със зелен грах, моркови, яйца с дресинг от соев сос и горчица

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

Няма снимка

Пай с извара и целувчен крем

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч

Няма снимка

Домашни наденички от пилешко филе

Рецептата изпраща Тодорка Стоянова от Пазарджик Продукти: 4 пилешки филета (около 500 г), 1 яйце, 100 мл прясно мляко, сол, черен пипер на вкус. Освен това ще ви е нужно фолио за свежо съхраняване

Няма снимка

Пържени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

Няма снимка

Пай с бутер тесто и сладко

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

Още от Фермер
Няма снимка

Восъкът трябва да се съхранява на хладни и сухи места

Пчелният восък трябва да се съхранява само в чиста форма. Неизчистеният восък може да съдържа ларви на восъчни молци. А те могат да унищожат големи количества восък за кратък период от време

Няма снимка

Кокошки на свободно отглеждане в Шотландия – заразени с птичи грип

Националният съюз на фермерите в Шотландия (NFU) призовава птицевъдите да повишат равнището на безопасност на стопанствата си, след като в птицеферма със свободно отглеждане на кокошки беше открит

Няма снимка

Добре охранените гъски снасят достатъчно яйца

Погрижете се за носачките Гъските започват да снасят от края на февруари и през пролетните месеци. Ще получавате повече снесени яйца само ако гъските са добре охранени

Няма снимка

Новият пакет от Байер – Секатор Power + Солигор

Предимства на Секатор POWER • Секатор Power e новото технологично решение от Байер срещу всички трудни за контрол широколистни плевели като великденче, мак, здравец и др

Няма снимка

"Сембодиа" представи на "Агра 2020" и продуктите на партньора си "ФосАгро"

Специализираната за доставка на минерални, органно минерални и органични торове за селското стопанство фирма "Сембодиа" за първи път представи пред земеделски стопани и продуктите на партньора си

Няма снимка

Коста Рика изнася свинско месо за Китай след 6-годишни преговори

Миналата седмица контейнер с 24 т свинско месо потегли от Пуерто Калдера към Китай. С това Коста Рика стана първата централноамериканска държава, която изнася този вид месо на основния световен пазар