Лесно е да се направи шербет

10 август 2019 В лозята и под асмата / Полезни съвети 0     
Няма снимка
1 2
 

Шербет става от всички видове оборски тор

Шербет можете да си приготвите от всякакъв вид оборски тор, а той може да бъде както угнил, така и пресен.

При пресния тор обаче трябва да протече процесът на ферментация.

Ако се използва пресен тор, начинът е следният:

Изсипва се торът в голям съд - до половината и след това се залива с вода, като се пълни догоре.

В продължение на 8-9 дни трябва да разбърквате разтвора по няколко пъти на ден. След този период шербетът е готов.

Преди да се подхранят растенията, концентрираният шербет се разрежда с вода.

Към всяка 1 часта от шербета се добавят 10 части вода.

Когато използвате угнил оборски тор

той може да се използва още на другия ден след разреждането му с вода -не е необходимо да се оставя да ферментира дори и за ден.

И тук спазвайте съотношението 1:10 между шербета и водата. (ХФ)

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от В лозята и под асмата / Полезни съвети
Няма снимка

Как “страдат” ракиите

Отстраняването на един или друг недостиг е сравнително възможно Тук накратко ще маркираме дефектите при напитката. По-късно ще отговаряме и на по-конкретни въпроси

Няма снимка

Мерки срещу черно гниене

Да знаят, че чепките носят заразата Една от мерките срещу болестта черно гниене е превантивна. Трябва да се отстраняват стари гроздове и части към тях - прави се нещо като санитарна резитба

Няма снимка

Важно за черното гниене

Всички новообразувани части на лозата в активен растеж са чувствителни към нападение от черно гниене Научете симптомите по листата Те са кремаво оцветени петна

Няма снимка

В лозето в края на август

За какво да внимават лозарите При високи температури, от порядъка на над 30 градуса, през месец август развитието на маната спира. Но при захлаждания и превалявания, ако такива се случат,

Няма снимка

Една житна ракия

По молба на Петьофи Бъчваров от Габрово Имам жито и ечемик, а не плодове на разположение в момента. Как да направя една ракийка за зимата, пита ни Петьофи Бъчваров от Габрово.

Няма снимка

Имам 100 л първак, да го прибавя ли като варя ракия

Пита Марин Маринов от Стара Загора Отговор: Първакът е първата фракция дестилат, който се получава при производството на ракия. Той съдържа лесно летливи съединеня,

Още от Фермер
Няма снимка

Разочароващи данни за износа на зърно от САЩ

Цените на пшеницата и царевицата вчера леко паднаха в Чикаго, поради разочароващи данни за износа. Само соята беше изключението с продажби от 300 000 тона в Китай

Няма снимка

Рапицата с най-висока цена от началото на сезона

Цените на зърнените храни бяха стабилни вчера. Настоящата несигурност на пазара на зърно в Европа се задълбочава, поради последиците от транспортната стачка във Франция

Няма снимка

Актуално при овошките

. Ако ще правите присаждане през пролетта, трябва да си осигурите калеми. Това може да стане както през декември, така и по-късно. Повечето овощари предпочитат да го правят през януари

Няма снимка

Сам вкъщи: Кокер-шпаньол влинее из кухнята

Докато англичаните Дилън Ренър и майка му Шарън от Уорингтън ходили по магазините, тяхното куче Дори, порода кокер-шпаньол, решило да се позабавлява, докато е само, съобщава Daily mail

Няма снимка

В Русия не се отчита ежегодно смъртността на пчелите?!

Ежегодното наблюдение на смъртта на пчелите през зимата е "лакмусово" изпитание за капацитета на пчеларските асоциации, тяхното желание да участват в решаването на най-належащите проблеми на

Няма снимка

Люксембург ще облага автомобилисти и домакинства

Като приложи налог от 20 евро на тон въглерод от 2021 г. Люксембург ще приложи налог от 20 евро на тон въглерод от 2021 г. като част от усилията си да намали емисиите на парникови газове с 55% до