Карамелизирани ябълки

12 август 2019 Кулинария 0 5652
Няма снимка
 

Децата всеки ден ще ви молят да им ги приготвяте

Продукти: 5 ябълки (малки), 15 г масло, 300 г захар, 300 г топинг (кокосови стърготини, захарни пръчици, натрошени ядки) на вкус

Приготвяне: Смесваме захарта с водата. Водата трябва да е такова количество, че да покрие захарта, но не тя да се разтваря във водата.

Почистете ябълките от дръжките и "мустаците" в основата. "Втъкнете" здрава пръчка през цялата ябълка. За целта можете да използвате клечки от сладолед. Не използвайте пластмасови сламки - от температурата на карамела те ще омекнат и няма да могат да удържат теглото на ябълката.

Поставете тенджерата с вода и захар на котлона, за да се карамелизира. Когато карамелът стане златистокафяв, добавете маслото и разбъркайте добре. Потопете ябълките, една по една, в карамела и я завъртете така, че да я покрие напълно. Вдигнете плода и оставете карамелът да се стече по ябълките. Захарта се втвърдява буквално за няколко секунди. Оваляйте захаросаните плодове в захарните пръчици, така че да се покрият.

Поставете в чиния и оставете карамела напълно да се втвърди. За да може карамелът да остане по-дълго време течен, поставете тенджерката на водна баня с гореща вода.

Да ви е сладко!

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Чеснова паста за зимата

През зимата всички чувстваме остър недостиг на пресни плодове и зеленчуци. Ето защо през лятото се опитваме да приготвим възможно най-много консерви и заготовки

Няма снимка

Ястия от останало печено месо

Какво можем да приготвим от пилешкото в хладилника  Пилешкото месо е здравословен и засищащ продукт, който често присъства в много кулинарни рецепти. Ако в хладилника ви е останала порция печено месо

Няма снимка

Лятна супа с прясно мляко и варено яйце

Много вкусна и лека зеленчукова супа. Тя ще се хареса както на възрастни, така и на малки деца. Гъстотата на супата може да се регулира по ваш вкус, например като добавите малко повече зеленчуци

Няма снимка

Вкусни идеи с кайма

Уморихте се от скучните класически кюфтета, които правите през годините? Днес ви предлагаме необичайни рецепти с мляно месо. Вкусни, лесни и нетривиални идеи. 1

Няма снимка

Вкусни запеканки с тиквички

В разгара на лятото всеки иска да похапне нещо свежо. Тиквичките са точно такъв продукт. Тиквички със сирене, кайма, домати... Смело можете да допълните ястието със сос бешамел, заквасена сметана

Няма снимка

Зелен лучен сос

Продукти: 50 г зелен лук (приблизително 1 връзка), 150 г заквасена сметана (маслеността не е от съществено значение) ? ч. лъж. сол, 1 суп. лъж. брашно (само ако сосът е прекалено течен) Приготвяне:

Още от Фермер
Няма снимка

Пуйката мъти 1 месец

Количеството пуешки яйца, които може да сложите за мътене, е 15. Това е идеалният брой, за който пуйката може да осигури необходимата температура. Ако яйцата са кокоши

Няма снимка

Не изоставяйте пръскачките още малко!

Какво остава да свършат стопаните През август в лозовите масиви е необходимо да се следи за появата и плътността на гъсениците от третото поколение на шарения гроздов молец

Няма снимка

Меките кърлежи атакуват при влажно и топло време

Домашните птици се опаразитяват, отслабват и спират да снасят, напомня д-р Валентин Иванов, квмн Високата влажност и екстремните температури създадоха идеални условия за масово размножаване на меките

Няма снимка

Кои са правилата на водовземане за напояване у нас ще научим в онлайн лекция в четвъртък

Как ефективно използване на водните ресурси, какви документи са ни нужни и през какви процедури трябва да минем, за да използваме вода за напояване от различни видове водоизточници

Няма снимка

БГ сортове ряпа

Зимна бяла има плоско-кръгли до кръгли кореноплоди. Кожицата е бяла. С тънка опашка е. Образува средно голяма полустояща розетка. Вътрешността е бяла, крехка, има по-слабо лютив вкус

Няма снимка

И картофите трябва да се вадят чисто и прецизно. Иска го пазарът

Картофовадачките са агрегати пригодени да работят при различни условия и почви * Продуктивни, гъвкави и маневрени, те пазят и не нараняват продукцията Екип на в