Калмари със зеленчуци

11 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Оригинално ястие от китайската кухня

Продукти: 1 сладка чушка, 1/2 люта чушка, 3 калмари, 1 морков, 60 мл десертно вино, 2 глави лук, 15 г захар, 15 г нишесте, 15 мл сусамово масло, 2 скилидки чесън, 45 мл соев сос, 30 мл олио, 270 г ориз Басмати, 15 мл оризов оцет, зелен лук.

Приготвяне: Обелените калмари и разрежете тубите от едната страна. Почистете внимателно всички пипала отвътре. Разтворете калмарите - получава се широко "филе". С остър нож направете разрези под формата на мрежа от вътрешната страна. След това нарежете трупа на правоъгълници със страни от 4 и 2 см; Изсипете месото във вряща вода за половин минута. Извадете и прехвърлете в съд с ледена вода. Месото ще се навие и ще наподоби месни хапки.

Обелете лука и го нарежете на четири парчета, лютата чушка трябва да бъде нарязана на малки ивици или да я накълцате. Важно е да почистите от семките. Почистете сладката чушка от семенната кутия и също нарежете на ивици. Обелете скилидките чесън и ги нарежете на тънки филийки. Почистете морковите и също ги нарежете на тънки кръгчета или на ивици, както чушката.

Вземете тенджера или тиган с дебело дъно и поставете на котлона. Изсипете двата вида масло. Загрейте и изсипете всички зеленчуци - лук, чушки, моркови, люта чушка и чесън. Пържете около пет минути, като не забравяте да бъркате. Добавете калмарите, внимателно разбъркайте и запържете още две минути.

В отделна купа смесете соевия сос, нишестето, захарта, виното и оцета.

Дресинга трябва да излеете в тигана към останалите продукти. Разбъркайте енергично и изключете печката. Сосът се сгъстява много бързо. Оставете да престои в топлия тиган около две минути.

Сварете ориза както обикновено. Прехвърлете го в малка купичка и го притиснете, за да се уплътни. Обърнете върху плоска чиния. Получава се симпатична купчинка ориз. Отстрани сипете малко количество от сместа от тигана. Украсете с измити пера от зелен лук. 

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

Кълцани пилешки кюфтета с ориз

Интересно ястие за вечеря Продукти: 2 пилешки филета, 12-14 суп. лъж. ориз, 1 чушка, яйце, копър, сол и подправки на вкус, олио за готвене Приготвяне: Почистете и изплакнете ориза и го сварете в

Няма снимка

Вкусна запеканка със спанак

Продукти: 600-700 г брашно, 4 яйца, 3 л вода, 1 кг спанак (пресен или замразен), 300 г твърд кашкавал (пармезан, гауда, холандски), 1 ч.л. сол, 250 г масло, 50 г зехтин.

Няма снимка

Марината за пиле

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

Няма снимка

Кюфтета в сметанов сос

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

Няма снимка

Вегетарианците може да останат без сладолед

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

Още от Фермер
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

"За" и "против" отводките и майките (особено свищеви), произведени през август и по-късно

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

Няма снимка

Максимално опазване на новородените зайчета

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

Няма снимка

Присаждането се прави бързо

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.

Няма снимка

Прибиране на картофите

Кожицата им трябва да е здрава Прибирайте картофите, когато стъбла и листа са изсъхнали. Това значи, че кожицата на клубените е здрава и те могат да се съхраняват.