Пилаф от морски дарове

12 август 2019 Кулинария 0     
 

Продукти: 400 г ориз (дългозърнест или специален за пилаф), 0,5 кг смес от морски дарове, 2 пресни или замразени моркови (или 150 г), 2 глави лук, 3-5 скилидки чесън (пресен), 40 мл зехтин, 100 г зелени подправки (магданоз, целина, кориандър), 100-120 мл бяло вино (сухо), 100 г зелен грах (пресен или замразен), сол, млян черен и/или червен пипер.

Приготвяне: Пресните зеленчуци (морковите и лука) трябва да се почистят, да се измият с топла вода и да се нарежат на кубчета или на кръгчета.Запържете като използвате малко количество олио - зеленчуците трябва да придобият златист цвят и да омекнат.

Счукайте чесъна или го нарежете с нож. Добавете към задушените зеленчуци. Разбъркайте и прибавете и зеления грах. Покрийте с капак и оставете да се задушава още 3-5 минути.

Морските дарове се размразяват (ако е необходимо), изплакват се, почистват се от ципи и хитинови обвивки. Уверете се, че са пресни и добавете в тигана със зеленчуците.

Добавете солта и подправките и разбъркайте. Изсипете виното в тигана и оставете да къкри около 5 минути.

Оризът трябва да бъде измит няколко пъти със студена вода (докато водата стане бистра). Прибавете го към зеленчуците и морските дарове. Прибавете 400 мл вода (може и гореща). Оставете да кипне на среден огън, а след това намалете силата на котлона и покрийте с капак.

Ястието се задушава около 20 минути (оризът трябва да стане мек и сипкав). След изтичане на необходимото време, дръпнете тигана от огъня и оставете със затворен капак. По този начин продуктите ще поемат от соса и от ароматите.

Сервирайте пилафа горещ. За декорация се използват пресни зеленчуци.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусна запеканка със спанак

Продукти: 600-700 г брашно, 4 яйца, 3 л вода, 1 кг спанак (пресен или замразен), 300 г твърд кашкавал (пармезан, гауда, холандски), 1 ч.л. сол, 250 г масло, 50 г зехтин.

Няма снимка

Марината за пиле

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

Няма снимка

Кюфтета в сметанов сос

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

Няма снимка

Вегетарианците може да останат без сладолед

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

Няма снимка

Цитрусов сок с тиква

Продукти: 2 кг портокали, 500 г тиква, 300-500 г захар. Приготвяне: Най-добре е да изберете тиква, която е сладък и ароматен сорт. Разрежете я, отделете семките и я обелете.

Няма снимка

Чудно бързо сладко от грозде

Става и от зелен, и от узрял плод Гроздето е нещо много вкусно за пряка консумация, но от него се получават и страхотни сладка и мармалади. Те могат да се произведат както от сортове грозде с едри и

Още от Фермер
Няма снимка

Сушите и силните дъждове ще са още по-дълги

Държавите в северното полукълбо могат да очакват по-дълги горещи вълни през лятото и повече последователни дни със силни валежи с лоши последици, ако целите за ограничаване на глобалното затопляне не

Няма снимка

Сухото време ще пречи на почвообработките

Високите температури причиняват повреди по овошки и зеленчуци Дукена Жолева, агрометеоролог След краткотрайното захлаждане през първата половина от следващия седемдневен период

Няма снимка

Агропазарът още е стресиран от доклада на USDA

Бизнес активността на зърнените борси беше вяла в края на миналата седмица, тъй като много търговци почиват в средата на август. Независимо от това, може да се отбележи,

Няма снимка

Мравките не обичат канелата

Тя не ги убива, а само ги отблъсква Дори да живеете на 8-мия етаж, има вероятност да се сблъскате с орди от безброй малки войничета. Защо са там и как са дошли не е ясно,

Няма снимка

Знаете ли колко вида са пчелните майки?

В зависимост от начина, по който са заложени и произведени майките биват няколко вида, обяснява ст. н. с. Боян Първулов на nbps.press.bg: 1. Роеви майки, които пчелите отглеждат в период на роене.

Няма снимка

Кокошките започват дълго линеене

Смяната на перата може да продължи 3 месеца Ако нямате опит в отглеждането на кокошки, не бива да се тревожите. ова е естествен процес на обновяване на перушината.