Добрата зърнена реколта потиска цените

07 август 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Още една сесия се проведе вчера на Euronext под влияние на „мечешките“ настроения, като това важи особено за договорите за пшеницата.

Европейският пазар следва тенденцията, наблюдавана в Чикаго, а е и под натиск от добрата реколта в Европа и Украйна.

В Русия данните за производство все още се различават, предвид несигурността по отношение на пролетната пшеница, която заема важна част от общата реколта. Прибирането на пролетната пшеница в страната току-що започна.

Министерството на земеделието на Франция публикува вчера актуализирана оценка за производството на пшеница във Франция - 38,2 млн. тона при прогноза за 37 млн. тона миналия месец.

Припомняме, че Agritеl оценява реколтата през 2019 г. на 39,17 млн. тона.

Министерството също повиши прогнозата си за производството на ечемик до 13,4 млн. тона спрямо 12,6 млн. тона миналия месец.

Производството на царевица се предвижда да е 13,1 млн. тона, което съответства на среден добив от 8,93 t / ha на 1,47 млн. ха засети площи.

Тази цифра изглежда доста оптимистично, като се има предвид отрицателното въздействие на скорошното горещо време върху културите.

Що се отнася до рапицата, министерството оценява реколтата на 3,5 млн. тона срещу 3,6 млн. тона месец по-рано, което означава намаление с 30%, в сравнение със средното за 5 години. Цените на рапицата вчера получиха подкрепа.

Египет закупи 415 000 тона пшеница на международния пазар, включително 115 000 тона от Украйна, 240 000 тона от Русия и 60 000 тона от Румъния.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

Изкупните цени на европейското мляко тръгват нагоре

В началото на второто шестмесечие на годината изкупните цени на млечната суровина в ЕС се стабилизират, съобщава topagrar.com, като се позовава на информация на Еврокомисията.

Няма снимка

Френски земеделски производители правят от сламки от био ръж, "гилотинираха" пластмасата

От първата си реколта земеделските производители Ив и Жоли Деброк са произвели един милион сламки за пиене, всички биоразградими, многократно използваеми и устойчиви както на студа,

Няма снимка

Британците похарчиха 4 млрд. евро за запасяване със стоки в случай на Brexit без сделка

Британските жители се подготвят за това, което може да възникне след излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Еuronews. Проучване, публикувано този понеделник, разкрива,

Няма снимка

Дефицитът на свине за клане в ЕС тласка цените нагоре

Според последния доклад на ISN миналата седмица предлагането на свине за клане се оказва недостатъчно за потребностите на кланиците, съобщава thepigsite.com.

Няма снимка

Добиви и пазари: Изнасяме български плодове и зеленчуци, а ядем вносни

През първата половина от тази година е отчетен ръст във вноса на плодове и зеленчуци у нас. По оперативни данни само износът на малини е бил по-висок от вноса им.

Още от Фермер
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

"За" и "против" отводките и майките (особено свищеви), произведени през август и по-късно

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

Няма снимка

Максимално опазване на новородените зайчета

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

Няма снимка

Присаждането се прави бързо

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.

Няма снимка

Прибиране на картофите

Кожицата им трябва да е здрава Прибирайте картофите, когато стъбла и листа са изсъхнали. Това значи, че кожицата на клубените е здрава и те могат да се съхраняват.