Агропазарите са предпазливи

08 август 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Вчера имаше ниска активност на агропазарите, тъй като операторите са предпазливи в очакване на публикуването на доклада на USDA в понеделник.

Финансовите пазари са много нестабилни, поради търговското напрежение, предизвикано от САЩ.

Вчера Доналд Тръмп атакува политиките на Фед. За първи път в историята, президент критикува действията на централната си банка.

На фона на тези събития цените на суровия петрол рязко паднаха, поради опасения от забавяне на световната икономика.

Събирането на реколтата в Европа продължава и демонстрира добра обща производителност и дори отлична във Франция.

Качеството в момента изглежда малко разнородно и за да се получи по-точна представа за това, трябва да се изчака до края на реколтата.

В Германия 85% от реколтата вече е прибрана, 70% в Полша, а работата едва започна в Англия.

На международната сцена САЩ продадоха 165 000 тона соя в неизвестна посока, а Япония закупи почти 115 000 тона пшеница от САЩ, Канада или Австралия.

Според Министерството на земеделието на Мароко тази година производството на зърнени култури в страната ще намалее с 49%, в сравнение с миналата година, което е следствие от дефицит на влага.

Очаква се меката пшеница да е 2,68 млн. тона, твърдата - 1,34 млн. тона и ечемик - 1,16 млн. тона.

Въпреки спада в цените на суровия петрол, рапицата намери известна подкрепа на фона на поскъпването на растителното масло, което последва цените на палмите, подкрепени от опасенията относно метеорологичните условия в Индонезия.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

Изкупните цени на европейското мляко тръгват нагоре

В началото на второто шестмесечие на годината изкупните цени на млечната суровина в ЕС се стабилизират, съобщава topagrar.com, като се позовава на информация на Еврокомисията.

Няма снимка

Френски земеделски производители правят от сламки от био ръж, "гилотинираха" пластмасата

От първата си реколта земеделските производители Ив и Жоли Деброк са произвели един милион сламки за пиене, всички биоразградими, многократно използваеми и устойчиви както на студа,

Няма снимка

Британците похарчиха 4 млрд. евро за запасяване със стоки в случай на Brexit без сделка

Британските жители се подготвят за това, което може да възникне след излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Еuronews. Проучване, публикувано този понеделник, разкрива,

Няма снимка

Дефицитът на свине за клане в ЕС тласка цените нагоре

Според последния доклад на ISN миналата седмица предлагането на свине за клане се оказва недостатъчно за потребностите на кланиците, съобщава thepigsite.com.

Няма снимка

Добиви и пазари: Изнасяме български плодове и зеленчуци, а ядем вносни

През първата половина от тази година е отчетен ръст във вноса на плодове и зеленчуци у нас. По оперативни данни само износът на малини е бил по-висок от вноса им.

Още от Фермер
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

"За" и "против" отводките и майките (особено свищеви), произведени през август и по-късно

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

Няма снимка

Максимално опазване на новородените зайчета

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

Няма снимка

Присаждането се прави бързо

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.

Няма снимка

Прибиране на картофите

Кожицата им трябва да е здрава Прибирайте картофите, когато стъбла и листа са изсъхнали. Това значи, че кожицата на клубените е здрава и те могат да се съхраняват.