Американското свинско месо се завръща на световния пазар напук на търговските войни

10 август 2019 Агробизнес 0     
Няма снимка
 

Американското свинско месо се завръща на световния пазар въпреки търговските войни с Китай и Мексико. Според данни, предоставени от Федерацията на износителите на свинско месо през юни от САЩ стойностите на експорта m,ep zkr са най-високи за последните 14 месеца.

Наблюдава се увеличение на задграничните доставки както по обем - 212 877 т, така и по стойност. Те са с 11% повече от същия период на миналата година. Експортът на свинско месо през юни от САЩ е на стойност 569 200 000 долара (с 12% повече).

За първото полугодие на 2019 г. продажбите на свинско месо са били с 2% по-ниски, отколкото миналата година по обем - 1,25 млн. т, и с 6% - по стойност (3 140 000 000 долара).

Благодарение на премахването на 20-процентното мито на по-голямата част от износа на свинско месо в Мексико през юни обемите на продажби там са били най-високи от януари, а стойността се е увеличила с 13% - до 119 000 000 долара, най-високата от април 2018 г.

Също така през първия летен месец е увеличен и износът на свинско в Китай (държавата, която облага американското свинско месо с 60-процентно мито!). Обемите на продажба в тази страна достигат най-високата точка за над 3-годишен период - 41 704 т (ръст от 123% в сравнение с миналата година). Американският износ в Китай е на стойност 88 500 000 долара (77%).

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Агробизнес
Няма снимка

Рапицата на Euronext се търгува на нов максимум

Еврото се опитва да се стабилизира, все още под 1.1100 спрямо долара. Финансовите играчи са предпазливи, предвид настоящите икономически фактори и първите признаци на рецесия.

Няма снимка

Изкупните цени на европейското мляко тръгват нагоре

В началото на второто шестмесечие на годината изкупните цени на млечната суровина в ЕС се стабилизират, съобщава topagrar.com, като се позовава на информация на Еврокомисията.

Няма снимка

Френски земеделски производители правят от сламки от био ръж, "гилотинираха" пластмасата

От първата си реколта земеделските производители Ив и Жоли Деброк са произвели един милион сламки за пиене, всички биоразградими, многократно използваеми и устойчиви както на студа,

Няма снимка

Британците похарчиха 4 млрд. евро за запасяване със стоки в случай на Brexit без сделка

Британските жители се подготвят за това, което може да възникне след излизането на Великобритания от ЕС, съобщава Еuronews. Проучване, публикувано този понеделник, разкрива,

Няма снимка

Дефицитът на свине за клане в ЕС тласка цените нагоре

Според последния доклад на ISN миналата седмица предлагането на свине за клане се оказва недостатъчно за потребностите на кланиците, съобщава thepigsite.com.

Няма снимка

Добиви и пазари: Изнасяме български плодове и зеленчуци, а ядем вносни

През първата половина от тази година е отчетен ръст във вноса на плодове и зеленчуци у нас. По оперативни данни само износът на малини е бил по-висок от вноса им.

Още от Фермер
Няма снимка

Кучетата вече сменят козината

Кучетата от различни породи, както и отделните кучета от една и съща порода, губят и отново "придобиват" козина с различна скорост. Ако кучето живее в топло жилище (без климатик),

Няма снимка

Здравословна салата с домати и маслини

За приготвянето ще са ви нужни само петнадесет минути Продукти: 2 бр. пилешки гърди, 2 домата, 80 г черни маслини, 3 стръка целина, зелен лук, 1 суп. лъж. оцет (за предпочитане ябълков), 3 суп. лъж.

Няма снимка

"За" и "против" отводките и майките (особено свищеви), произведени през август и по-късно

Провокиран от негативното отношение на доста колеги за отводките и майките (особено свищеви) произведени през втората половина на лятото реших да открия тази тема..

Няма снимка

Максимално опазване на новородените зайчета

Съвети на опитни зайцевъди Какво е важно, за да съхраните всички новородени зайчета? Предлагаме ви съветите на опитни стопани: Преди очакваното раждане периодично проверявайте дали самката е родила.

Няма снимка

Присаждането се прави бързо

По това време на вегетацията овощните дръвчета вече са образували клонки, на които има добре оформени пъпки. Именно те се използват при присаждането на пъпка, или т. нар. околиране.

Няма снимка

Прибиране на картофите

Кожицата им трябва да е здрава Прибирайте картофите, когато стъбла и листа са изсъхнали. Това значи, че кожицата на клубените е здрава и те могат да се съхраняват.