Вкусен компот с мед и кайсии

13 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

За компота е по-добре да изберете леко незрели, плътни кайсии. Можете да вземете всякакъв мед, включително захаросан.

Продукти: 2 кг кайсии, 2-3 суп. лъж. карамфил (пъпки), 700-800 г мед, 2 л вода.

Приготвяне: Стерилизирайте бурканите и капаците. Измийте кайсиите и ги подсушете. Разрежете на половина и отстранете костилките. Подредете плодовете в бурканите, като ги пълните до 2-3 см под гърлото.

Изсипете водата в тенджера и добавете меда. Загрейте на среден огън, като разбърквате, докато медът се разтвори напълно. Добавете зърната карамфил и варете още 1 минута. Отстранете сиропа от котлона. Карамфилът може да бъде отстранен или оставен в сироп.

Залейте плодовете в бурканите с горещ сироп, така че сиропът малко да прелее. Поставете веднага капачките. Обърнете бурканите и ги увийте в одеяло или нещо топло. Оставете да се охлади напълно. (ХФ)

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Салата Калейдоскоп

Салатата няма да отнеме много време за приготвяне, но ще зарадва гостите ви. Продукти: 200 г пилешки черен дроб, 200 г консервиран зелен грах, 200 г консервирана царевица, 200 г моркови

Няма снимка

Печени ябълки с мед и сушени плодове

Ябълките, особено печените, са изключително богати на витамини и минерали. Печените ябълки са незаменими за хора, които имат проблеми с храносмилането

Няма снимка

Мързеливи зелеви сарми с пилешко месо и сметана

Мързеливите зелеви сарми с пилешко филе, изпечени на фурна в гъст сос от заквасена сметана и домати, според някои са дори по-вкусни от сърмите с прясно зеле

Няма снимка

Зимна салата от цвекло

Зимната салата с цвекло, ябълки, моркови и лук е страхотно вкусна. Приготвя се много просто. Може да се съхранява на хладно през зимата или да сервирате като гарнитура

Няма снимка

Вкусна и лесна гъбена крем супа с крутони

Гъбената крем супа се приготвя лесно и бързо. В рецептата се използва бульон, който ще ви остане, ако сте решили да мариновате гъби за зимата. Домашният бульон може да се замени с две кубчета гъбен

Няма снимка

Маринована пъстърва с ябълков сок

Рецептата, която няма да остави гостите безразлични, е много проста и бърза за приготвяне. Продукти: 1 пъстърва, 1 суп. лъж. захар, 2 суп. лъж. сол, 3 зърна бахар, 15-18 зърна розов пипер

Още от Фермер
Няма снимка

Въглеродният диоксид намалява съдържанието на протеин в цветния прашец!

Средното съдържание на въглероден диоксид в земната атмосфера през 2016 г. за първи път надхвърли 400 ppm (милилитри на кубичен метър, ppm). Смята се, че това ниво е най-високото за последните 800

Няма снимка

Не пропускайте торенето

Въпреки че зимата вече е факт, ако сте пропуснали някои важни дейности, не трябва да ги пренебрегвате. Затова ако още не сте наторили например, не е късно, може да го направите

Няма снимка

Десислава Танева: Африканската чума по свинете все още не е отминала

"Последната половин година за мен е най-тежката в професионален план. Но това не трябва да е оценка за това каква година изпраща българското земеделие"

Няма снимка

Може ли да се произведе вино Малага у дома

Пита Емилия Баръмкова от Хасково В отговор на читателката и по-конкретно на въпроса ѝ за едновремешната нашенска малага, трябва да кажем, че за Станимашка малага

Няма снимка

Облачно и до 15 градуса днес

Днес над страната ще преобладава облачно, в равнините - и мъгливо време. Максималните температури ще са между 7 и 12 градуса, на места в Източна България - до 14-15 градуса

Няма снимка

Мерките за биосигурност не са само за големите свинеферми

5-те най-разпространени грешки, които сега са фатални за отрасъла Д-р Хосе Казанова Автономен университет на Барселона През по-голяма част от своята професионална кариера бях сигурен