Сладко от динени кори

14 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 3 ч. чаши вода (за сиропа), 1 лимон, 1 портокал, 1,200 кг захар, 1,200 кг динени кори

Приготвяне: След като семейството ви се е насладило на сочна диня, не бързайте да изхвърляте корите. Почистете твърдата зелена част от динята и я нарежете на малки парчета произволна форма. Залейте динените кори с вода и варете в продължение на 10 минути, след завирането, след което излейте водата.

Обелете портокала и лимона. Цитрусите трябва да се потопят за кратко във вряла вода. Така по-лесно ще можете да изцедите сока.

Пригответе сироп от водата и захарта. Загрейте и непрекъснато бъркайте, докато захарта напълно се разтвори. Добавете цитрусовия сок и настърганата кора. Прибавете към сиропа парченцата динена кора. Оставете да заври и варете около 7-10 минути.

Оставете сладкото да се охлади напълно и отново поставете на котлона да заври. Варете още 10-15 минути и отново охладете.

Отново загрейте да заври (за последен път) и варете на слаб огън 10 минути.

Още горещо, сипете сладкото в стерилизирани бъркани. Затворете добре и обърнете, "за да дръпва".

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Няма снимка

Лютеница с тиквички

Продукти: 2-3 кг тиквички, около 2 кг червени домати или готово доматено пюре, 200-300 г чесън, 1 ч.ч. олио, 2 връзки копър, сол и черен пипер на вкус

Няма снимка

Апетитка с бамя

Продукти: 20 кг червени домати, 500 мл олио, 1 кг чорбаджийски чушлета (или други по избор), 1 кг бамя, черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Обелете доматите и ги смелете с машинка

Още от Фермер
Няма снимка

МЗХГ обясни на почетните консули силните ни страни

Страната ни се е утвърдила като лидер в производството на лавандулово масло в света. Около 80-85% от произведеното масло вече намира добър международен прием, както в страните от ЕС,

Няма снимка

Как да се избират сортове овошки за градините

Среща семинар на 22 октомври в Ловеч Националната служба за съвети в земеделието и Аграрният университет в Пловдив ще проведат съвместна информационна среща семинар за ефективното отглеждане на

Няма снимка

Великобритания спира свободното движение на граждани от ЕС през 2021 г.

Британското правителство заяви днес, че ще спре свободното движение на граждани от Европейския съюз през 2021 г. като част от имиграционните реформи след Брекзит, предаде Асошиейтед прес.

Няма снимка

Ако по стъблото има рани, трябва да се почистят

Ако сте забелязали рани по стъблото на някои дръвче, трябва да ги почистите. Есента е най-подходящо време за целта. Трябва да се направи преди зимните студове,

Няма снимка

Неравен старт за зеленчуците

Ваня Велинска Присъединяването ни към Европейския съюз се оказа пагубно за интензивните ни сектори. От водещ производител и износител на зеленчуци се превърнахме във вносител

Няма снимка

Важни теми в Брюксел тази седмица

Евродепутатите ще гласуват бюджета на ЕС за 2020 г. В седмицата до 20 октомври т.г. Европейският парламент има наситени седем дни. За разглеждане ще бъдат поставени интересни и важни теми,