Сладко от динени кори

14 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 3 ч. чаши вода (за сиропа), 1 лимон, 1 портокал, 1,200 кг захар, 1,200 кг динени кори

Приготвяне: След като семейството ви се е насладило на сочна диня, не бързайте да изхвърляте корите. Почистете твърдата зелена част от динята и я нарежете на малки парчета произволна форма. Залейте динените кори с вода и варете в продължение на 10 минути, след завирането, след което излейте водата.

Обелете портокала и лимона. Цитрусите трябва да се потопят за кратко във вряла вода. Така по-лесно ще можете да изцедите сока.

Пригответе сироп от водата и захарта. Загрейте и непрекъснато бъркайте, докато захарта напълно се разтвори. Добавете цитрусовия сок и настърганата кора. Прибавете към сиропа парченцата динена кора. Оставете да заври и варете около 7-10 минути.

Оставете сладкото да се охлади напълно и отново поставете на котлона да заври. Варете още 10-15 минути и отново охладете.

Отново загрейте да заври (за последен път) и варете на слаб огън 10 минути.

Още горещо, сипете сладкото в стерилизирани бъркани. Затворете добре и обърнете, "за да дръпва".

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Вкусна запеканка със спанак

Продукти: 600-700 г брашно, 4 яйца, 3 л вода, 1 кг спанак (пресен или замразен), 300 г твърд кашкавал (пармезан, гауда, холандски), 1 ч.л. сол, 250 г масло, 50 г зехтин.

Няма снимка

Марината за пиле

Шест оригинални рецепти за любимия продукт Не е тайна, че през последните години асортиментът от пилешки продукти все повече се разширява. Съответно и броят на оригиналните рецепти за пиле се е

Няма снимка

Кюфтета в сметанов сос

за вкусен обяд или празнична вечеря - изборът е ваш Това ястие ще заплени любителите на вкусното хапване още от първия път. Блюдото, което се комбинира с всяка гарнитура, се приготвя на тиган, т.е.

Няма снимка

Вегетарианците може да останат без сладолед

Причината е в климатичните промени Заради своята кремообразна текстура кокосът често се използва от производителите като заместител на млечните продукти.

Няма снимка

Цитрусов сок с тиква

Продукти: 2 кг портокали, 500 г тиква, 300-500 г захар. Приготвяне: Най-добре е да изберете тиква, която е сладък и ароматен сорт. Разрежете я, отделете семките и я обелете.

Няма снимка

Чудно бързо сладко от грозде

Става и от зелен, и от узрял плод Гроздето е нещо много вкусно за пряка консумация, но от него се получават и страхотни сладка и мармалади. Те могат да се произведат както от сортове грозде с едри и

Още от Фермер
Няма снимка

Сушите и силните дъждове ще са още по-дълги

Държавите в северното полукълбо могат да очакват по-дълги горещи вълни през лятото и повече последователни дни със силни валежи с лоши последици, ако целите за ограничаване на глобалното затопляне не

Няма снимка

Сухото време ще пречи на почвообработките

Високите температури причиняват повреди по овошки и зеленчуци Дукена Жолева, агрометеоролог След краткотрайното захлаждане през първата половина от следващия седемдневен период

Няма снимка

Агропазарът още е стресиран от доклада на USDA

Бизнес активността на зърнените борси беше вяла в края на миналата седмица, тъй като много търговци почиват в средата на август. Независимо от това, може да се отбележи,

Няма снимка

Мравките не обичат канелата

Тя не ги убива, а само ги отблъсква Дори да живеете на 8-мия етаж, има вероятност да се сблъскате с орди от безброй малки войничета. Защо са там и как са дошли не е ясно,

Няма снимка

Знаете ли колко вида са пчелните майки?

В зависимост от начина, по който са заложени и произведени майките биват няколко вида, обяснява ст. н. с. Боян Първулов на nbps.press.bg: 1. Роеви майки, които пчелите отглеждат в период на роене.

Няма снимка

Кокошките започват дълго линеене

Смяната на перата може да продължи 3 месеца Ако нямате опит в отглеждането на кокошки, не бива да се тревожите. ова е естествен процес на обновяване на перушината.