Шербетуване за зеленчуците

17 август 2019 Зеленчуци 0 20196
Няма снимка
 

Шербетуването е подхранване, което може да се прилага при всички зеленчукови култури - домати, пипер, краставици, тиквички, патладжан, зеле и др.

Най-добре е да се редуване минерално хранене с органично.

Шербетът може да се приготви от всякакъв вид оборски тор, но най-подходящ е птичият. Също така може да се шербетува както с пресен, така и с угнил оборски тор, само че има разлика в рецептата.

. С угнилия се шербетува още на другия ден след приготвянето му.

. Пресният трябва да ферментира в продължение на една седмица.

Готовият шербет трябва да се разреди преди използване, като към 1 част от него се добавят 10 части вода.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Зеленчуци
Няма снимка

Отглеждане на зимен чесън

3 важни стъпки преди засаждане Топлите есени, които наблюдаваме през последните години, позволяват да се удължи срокът на засаждане на зимен чесън. Разбира се, не трябва и много да се закъснява

Няма снимка

Редуване на зеленчуците

Мястото на всеки вид трябва да се сменя ежегодно Отглеждането на едни и същи зеленчуци на едно и също място в зеленчуковите лехи води до вредни последици

Няма снимка

Звездовиден карфиол

Белият карфиол е традиционен за отглеждане. Напоследък интерес има и към цветните видове, а също и към т. нар. звездовиден карфиол. Цветчетата на звездовидния наподобяват отделни пирамидки

Няма снимка

Актуални грижи за зеленчуците

* Тъй като през октомври има опасност от слани, трябва да защитите растенията, които още плододават. * Почти приключва вегетацията на основните култури

Няма снимка

Карфиолът е капризен, поврежда се от студове

За разлика от останалите представители на сем. Зелеви Прибирането на различните видове зеле започва още в края на септември и продължава до края на октомври – началото на ноември

Няма снимка

Късното зеле вече не се тори

Късното зеле вече завива глави. Това означава, че не е необходимо да подхранвате растенията. Въпреки че зелето е култура, която реагира много добре на торене

Още от Фермер
Няма снимка

Разработиха метод за откриване на токсини в ядки и млечни продукти

Учени от Русия са разработили прост, чувствителен и бърз метод за определяне на съдържанието на токсичното вещество афлатоксин-В1 в ядките и млечните продукти, съобщава РИА Новости

Няма снимка

Кое цвете къде зимува

Времето обещава да бъде променливо до края на месеца. На всички ни се иска цветята да останат навън максимално дълго. Дали това е добре, или не за тях, е отделен въпрос. А и много индивидуален

Няма снимка

Фуражни смески за птиците

По-добре е, ако давате на домашните птици фуражните смески ситно смлени. Независимо от начина на приготвяне различните видове домашни птици имат своите предпочитания

Няма снимка

Левзея може да се отглежда и у нас

Билката има тонизиращо действие, подобрява паметта Чували сте за билето левзея или маралов корен поне от телевизията или радиото. Много лекарства са направени на нейна основа

Няма снимка

Бързи и вкусни ястия от тиква

През есента ястията от тиква са много популярни. Всяка домакиня има в резерв рецепта, с която бързо да приготви вкусна и балансирана вечеря, както за децата, така и за възрастните

Няма снимка

Неделята носи дъждове с пустинен прах от Африка

Студен фронт преминава от запад на изток над страната с превалявания, които днес ще засегнат предимно западните и централните райони, предаде Нова тв. На много места в страната се наблюдава