Картофени топчета с плънка от месо

22 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
1 2 3
 

Чудно вкусни и много засищащи

Продукти: 12 средни картофа, 2 яйца, 1 глава лук, 5 суп. лъж. брашно, 1 дафинов лист, 1 ч.л. сол

Продукти за пълнежа: 500 г кайма, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус

Приготвяне: Нарежете картофите на едри парчета и ги сварете, докато се разварят. Не забравяйте да прибавите във водата сол. Без да оставяте картофите да изстинат ги смачкайте на пюре.

Обелете лука и го нарежете ситно на кубчета. Запържете го в растителното масло. Добавете каймата и разбъркайте. Прибавете сол и черен пипер на вкус. Оставете да къкри докато месото омекне.

Към изстиналото пюре добавете яйцето, брашното и разбъркайте. Вземете малка част от картофеното тесто, което се оформа на топче и след това се разточва на питка, с дебелина около 1 см. В центъра сложете супена лъжица от пълнежа и затворете. Оформете картофеното кюфте, като леко притискате краищата. Оваляйте в брашно.

Сипете малко количество растително масло в тиган. Пържете първо от едната страна, а после от другата.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Няма снимка

Лютеница с тиквички

Продукти: 2-3 кг тиквички, около 2 кг червени домати или готово доматено пюре, 200-300 г чесън, 1 ч.ч. олио, 2 връзки копър, сол и черен пипер на вкус

Няма снимка

Апетитка с бамя

Продукти: 20 кг червени домати, 500 мл олио, 1 кг чорбаджийски чушлета (или други по избор), 1 кг бамя, черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Обелете доматите и ги смелете с машинка

Още от Фермер
Няма снимка

Нови правила за ДДД искат браншови организации

МЗХГ публикува проектонаредба по този повод МЗХГ публикува проектонаредба за изменение и допълнение на наредба 1 от 2018 г. за условията и реда за извършване на дезинфекции,

Няма снимка

Земеделието в ЕС и новата ОСП след 2020 година

Обширен международен форум в София ще акцентира на предложения и проблеми Шестата Научно-приложна международна конференция на тема: "Европейското земеделие и новата ОСП 2021-2027: Предизвикателства

Няма снимка

Актуално при късните култури

Отгледайте салата и спанак в парник Ако още не сте засадили лука и чесъна за зелено, побързайте. Препоръчително е да го направите до края на октомври. Преди засаждането обработете почвата добре

Няма снимка

Брюкселското зеле дозрява и вкъщи

Често при нашите условия брюкселското зеле не успява да узрее. Това обаче не е сериозен проблем, тъй като това може да стане и вкъщи. Градинарите, които имат парник, могат да го презасадят там

Няма снимка

Полските птицевъди не получават субсидии, но за инвестиции им отпускат ниски лихви

В Полша производството на пилешко месо и яйца не се субсидира, обяснява д-р Юлиус Ятчак, ветеринарен лекар в полската птицеферма "Вожняк" - една от най-големите производителки на яйца в страната и в

Няма снимка

Утре ще е слънчево, до 26 градуса

През нощта над източните райони ниската облачност отново ще се увеличи и до сутринта, на много места там, както и по поречието на река Дунав, ще се образуват мъгли