Портокалов чийзкейк

23 август 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Невероятен десерт, който няма да ви отнеме повече от половин час

Продукти: За "тестото" (не се страхувайте, няма да се налага да печете!): 250-260 г ронливи бисквити, 80 г разтопено масло, щипка сол.

За пълнежа: 85 г сухо портокалово желе (например "Д-р Йоткер" или каквото имате под ръка), 240 мл топла преварена вода, 450 г крема сирене или извара, 500 мл бита сметана, 60 мл заквасена сметана, 240 г пудра захар, 10-15 г ванилова захар, щипка сол.

За украса: 240-250 мл разбита сметана, 1 мандарина, разкъсана на парчета.

Приготвяне: В голяма купа разбийте сухото портокалово желе с вода до пълното му разтваряне.

Пригответе тестото: За целта смесете натрошените бисквити, маслото и солта в по-малка купа. Изсипете сместа в тортена форма с падащо дъно и с притискане я разпределете по дъното и стените.

Сега е ред на пълнежа. В голяма купа разбийте крема сиренето със заквасената сметана до получаването на еднородна смес. Добавете пудрата захар, ванилията и солта. Прибавете разбитата сметана. Половината от получения крем добавете към охладеното желе и разбъркайте, така че да се получи еднородна маса.

Върху блата сипете по 1/2 ч. чаша от белия и портокаловия крем, като ги редувате. Продължете така, докато двата крема свършат. Смесете слоевете леко с нож. Поставете чийзкейка в хладилник за 6 часа. След като го извадите украсете с бита сметана и резен мандарина.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашно баунти

Продукти: (за шоколадовата кексова основа) Всички продукти трябва да са със стайна температура: 80 г масло (можете да го замените с маргарин), 2 яйца, 80 г пресято пшенично брашно, 80 г захар, 2 ч

Няма снимка

Манастирски гювеч с овче месо

Продукти: 1 кг овче месо (по желание можете да го замените с друго), 2 глави лук, 1 каф. чаша ориз, 1 каф. чаша олио, червен пипер и сол на вкус, 4 домата (може и от консерва), 1/2 връзка магданоз

Няма снимка

Пазарджишка постна манджа

Продукти: 2 и 1/2 ч. чаша ориз, 2 стръка праз, 2-3 глави лук, 1 ч. чаша печурки ()може и стерилизирани, червен и черен пипер, джоджен, копър, 8-10 маслини (по желание), 1 и 1/2 каф. чашка олио

Няма снимка

Крем супа с броколи

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус

Няма снимка

Салата със зелен грах, моркови, яйца с дресинг от соев сос и горчица

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

Няма снимка

Пай с извара и целувчен крем

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч

Още от Фермер
Няма снимка

Питбулът е най-преданото куче

Мит е, че челюстите му се “заключват” Питбул е общото наименование за кучета от породите американски питбул териер, американски стафордширски териер, стафордширски бултериер и всички възможни

Няма снимка

Какво съдържа пеленовата пелета и какъв е цветът й?

Поленът, събран от медоносните пчели, обикновено се смесва с нектара, за да се прилепи към него. Така пчелите го придържат към задните крака. Пчелите рядко събират както полен

Няма снимка

При старото ябълково дърво

Често при ябълкови дървета на 6-7-годишна възраст е характерно образуването на т.нар. вилки. В такива случаи се постъпва по следния начин. Първоначално се прави опит с един клон от вилката чрез

Няма снимка

Петли ви трябват само ако люпите яйца и имате квачка

Ако гледате носачки, по-скоро ще създават проблеми, разяснява специалистът Ангел Рангелов Носливостта е физиологичен процес и образуването на яйца няма нищо общо с наличието на петли

Няма снимка

Оборът трябва да е чист!

Не допускайте “развъждането” на опасни бактериални инфекции Задължение на стопанина е да изстърже нечистотиите от пода, стените и яслите След това трябва да се измажат с гъст разтвор на гасена вар

Няма снимка

Ефективно откриване на разгонените крави

Необходимо е да се съчетават няколко метода за прецизно определяне на еструса Ефективното възпроизводство на стадото в съвременните промишлени кравеферми е невъзможно без качествена програма за