Шоколадова торта “Наслада”

07 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Продукти: 100 г шоколад (млечен или натурален), 3 яйца + 2 жълтъка, 70 г захар, 150 г масло, 2 ч.л. бакпулвер, 100-150 г брашно

За сиропа: 100 г захар, 50 мл вода, 50 мл ликьор (Бейлис) или ром

Крем: 2 белтъка, 100 г захар, 350 г варено кондензирано мляко, 150 г масло

Приготвяне: Прави се целувчена смес - Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете захарта. Разбийте до получаването на твърда пяна.

Покрийте тавата за печене с хартия (или намажете с малко масло). С помощта на лъжица или шприц направете целувките с размер 1-1,5 cм. Сложете в предварително загрята до 100 градуса фурна. Изсушете в продължение на 1 час.

За блата разтопете шоколада на водна баня. Разбийте яйцата и жълтъците със захарта. Добавете омекналото масло и разбъркайте. Добавете шоколада и отново разбъркайте. Следват бакпулверът и брашното. Трябва да се получи не много гъсто кексово тесто. Изсипете в тортена форма със свалящо се дъно. Най-добре да е с диаметър 26 см. Заравнете тестото. Поставете във фурна, предварително загрята до 180 градуса и печете 20-25 минути. Оставете във формата да изстива.

За сиропа: Поставете водата на котлона и загрейте до кипване. Добавете захарта и варете още 1 минута, докато захарта се разтопи. Свалете от котлона и охладете до стайна температура. Прибавете ликьора и разбъркайте.

За приготвянето на крема разбийте кондензираното мляко с мекото масло. Добавете натрошените целувки (за украса може да оставите 6-8). Разбъркайте внимателно.

Готовата торта се разрязва хоризонтално на 2 части и се напоява със сиропа. Върнете единия блат в тортената форма и го покрийте с крема. Поставете отгоре и втория блат и отново покрийте с крем.

Оставете в хладилника за 5-7 часа.

Украсете готовата торта по ваш вкус.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашно баунти

Продукти: (за шоколадовата кексова основа) Всички продукти трябва да са със стайна температура: 80 г масло (можете да го замените с маргарин), 2 яйца, 80 г пресято пшенично брашно, 80 г захар, 2 ч

Няма снимка

Манастирски гювеч с овче месо

Продукти: 1 кг овче месо (по желание можете да го замените с друго), 2 глави лук, 1 каф. чаша ориз, 1 каф. чаша олио, червен пипер и сол на вкус, 4 домата (може и от консерва), 1/2 връзка магданоз

Няма снимка

Пазарджишка постна манджа

Продукти: 2 и 1/2 ч. чаша ориз, 2 стръка праз, 2-3 глави лук, 1 ч. чаша печурки ()може и стерилизирани, червен и черен пипер, джоджен, копър, 8-10 маслини (по желание), 1 и 1/2 каф. чашка олио

Няма снимка

Крем супа с броколи

Продукти: 115 г масло, 1 глава лук, 40 г брашно, 1,200 л прясно мляко, 250 мл високомаслена сметана, 3 глави броколи, щипка смляно индийско орехче, сол и смлян черен пипер на вкус

Няма снимка

Салата със зелен грах, моркови, яйца с дресинг от соев сос и горчица

Продукти: 2 яйца, 1 морков, 50 г кашкавал, 120 г консервиран зелен грах, 2 супени лъжици майонеза или сметана, 1/2 чаена лъжичка горчица, 2 скилидки чесън,1 супена лъжица соев сос

Няма снимка

Пай с извара и целувчен крем

Продукти: За тестото: 2 жълтъка, 100 г захар, 1/3 чаена лъжичка сол, 180 г масло, 1 чаена лъжичка бакпулвер, 350-400 г брашно. За пълнежа: 360 г извара, 1 яйчен жълтък, 1 супена лъжица захар, 1 ч

Още от Фермер
Няма снимка

Питбулът е най-преданото куче

Мит е, че челюстите му се “заключват” Питбул е общото наименование за кучета от породите американски питбул териер, американски стафордширски териер, стафордширски бултериер и всички възможни

Няма снимка

Какво съдържа пеленовата пелета и какъв е цветът й?

Поленът, събран от медоносните пчели, обикновено се смесва с нектара, за да се прилепи към него. Така пчелите го придържат към задните крака. Пчелите рядко събират както полен

Няма снимка

При старото ябълково дърво

Често при ябълкови дървета на 6-7-годишна възраст е характерно образуването на т.нар. вилки. В такива случаи се постъпва по следния начин. Първоначално се прави опит с един клон от вилката чрез

Няма снимка

Петли ви трябват само ако люпите яйца и имате квачка

Ако гледате носачки, по-скоро ще създават проблеми, разяснява специалистът Ангел Рангелов Носливостта е физиологичен процес и образуването на яйца няма нищо общо с наличието на петли

Няма снимка

Оборът трябва да е чист!

Не допускайте “развъждането” на опасни бактериални инфекции Задължение на стопанина е да изстърже нечистотиите от пода, стените и яслите След това трябва да се измажат с гъст разтвор на гасена вар

Няма снимка

Ефективно откриване на разгонените крави

Необходимо е да се съчетават няколко метода за прецизно определяне на еструса Ефективното възпроизводство на стадото в съвременните промишлени кравеферми е невъзможно без качествена програма за