Пиле в балсамов сос

09 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Интересен и нестандартен вариант за приготвяне на пилешко месо (както и всякакъв вид месо) е този с балсамов сос и чесън. Може да се сервира със спагети, с ориз, с картофено пюре или пържени картофи. Като гарнитура можете да предложите и зеленчуци на скара или пържени аспержи.

Продукти: 4 пилешки гърди, сол и черен пипер на вкус, 400 г пресни нарязани печурки, 2 суп. лъж. брашно, 2 суп. лъж. зехтин, 6 скилидки чесън, 1/4 чаена чаша балсамов оцет, 3/4 ч. чаши пилешки бульон, 1/4 ч. лъж. сушен кимион 1 супена лъжица масло

Приготвяне: Смесете брашното със солта и черния пипер. С получената смес натрийте пилешките гърди.

Загрейте тиган до средна температура и добавете зехтина. Запържете пилешките гърди от двете страни до нежен златист цвят. Пържете около 5 минути от всяка страна.

Смачкайте чесъна и заедно с нарязаните гъби ги прибавете в тигана. Запържете докато отделилият се сок от гъбите изври (около 3 минути).

В същия тиган изсипете бульона, оцета и семената кимион. Оставете сместа да ври на слаб огън около 10 минути.

Извадете пилето от тигана и го завийте във фолио, за да го запазите топло. Оставете соса да къкри още 7 минути.

Добавете маслото към соса и изчакайте, докато се разтвори напълно. Отворете пилето и го полейте със соса. Сервирайте със гарнитура.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашен кашкавал

За да приготвим домашни млечни продукти, на първо място ни е нужно качествено мляко. Приготвянето обикновено плаши младите и неопитни домакини, но оказва се, че съвсем не е толкова сложно

Няма снимка

Как да си направим фъстъчено масло у дома

Най-хубавото на домашното фъстъчено масло е, че в него няма консерванти! Продукти: 2 ч. чаши обелени и препечени фъстъци, 3 суп. лъж. мед, 1/2 ч. лъж. сол, 3-4 суп. лъж

Няма снимка

Пастет с пилешки дробчета

Начинът на приготвяне на пастета има нюанси: може да бъде едро смлян и "на бучки", както го харесват някои или да се пасира до абсолютно гладка хомогенна смес, както го предпочитат много повече хора

Няма снимка

Как да си приготвим рачел

Рачелът най-просто казано е сладко от тиква, което е типично за Южна България. Може да се срещне и под името петмез или маджун. В миналото, когато лакомствата рядко са присъствали на трапезата

Няма снимка

Лютеница с тиквички

Продукти: 2-3 кг тиквички, около 2 кг червени домати или готово доматено пюре, 200-300 г чесън, 1 ч.ч. олио, 2 връзки копър, сол и черен пипер на вкус

Няма снимка

Апетитка с бамя

Продукти: 20 кг червени домати, 500 мл олио, 1 кг чорбаджийски чушлета (или други по избор), 1 кг бамя, черен пипер, бахар, сол Начин на приготвяне: Обелете доматите и ги смелете с машинка

Още от Фермер
Няма снимка

МЗХГ обясни на почетните консули силните ни страни

Страната ни се е утвърдила като лидер в производството на лавандулово масло в света. Около 80-85% от произведеното масло вече намира добър международен прием, както в страните от ЕС,

Няма снимка

Как да се избират сортове овошки за градините

Среща семинар на 22 октомври в Ловеч Националната служба за съвети в земеделието и Аграрният университет в Пловдив ще проведат съвместна информационна среща семинар за ефективното отглеждане на

Няма снимка

Великобритания спира свободното движение на граждани от ЕС през 2021 г.

Британското правителство заяви днес, че ще спре свободното движение на граждани от Европейския съюз през 2021 г. като част от имиграционните реформи след Брекзит, предаде Асошиейтед прес.

Няма снимка

Ако по стъблото има рани, трябва да се почистят

Ако сте забелязали рани по стъблото на някои дръвче, трябва да ги почистите. Есента е най-подходящо време за целта. Трябва да се направи преди зимните студове,

Няма снимка

Неравен старт за зеленчуците

Ваня Велинска Присъединяването ни към Европейския съюз се оказа пагубно за интензивните ни сектори. От водещ производител и износител на зеленчуци се превърнахме във вносител

Няма снимка

Важни теми в Брюксел тази седмица

Евродепутатите ще гласуват бюджета на ЕС за 2020 г. В седмицата до 20 октомври т.г. Европейският парламент има наситени седем дни. За разглеждане ще бъдат поставени интересни и важни теми,