Пиле в балсамов сос

09 септември 2019 Кулинария 0     
Няма снимка
 

Интересен и нестандартен вариант за приготвяне на пилешко месо (както и всякакъв вид месо) е този с балсамов сос и чесън. Може да се сервира със спагети, с ориз, с картофено пюре или пържени картофи. Като гарнитура можете да предложите и зеленчуци на скара или пържени аспержи.

Продукти: 4 пилешки гърди, сол и черен пипер на вкус, 400 г пресни нарязани печурки, 2 суп. лъж. брашно, 2 суп. лъж. зехтин, 6 скилидки чесън, 1/4 чаена чаша балсамов оцет, 3/4 ч. чаши пилешки бульон, 1/4 ч. лъж. сушен кимион 1 супена лъжица масло

Приготвяне: Смесете брашното със солта и черния пипер. С получената смес натрийте пилешките гърди.

Загрейте тиган до средна температура и добавете зехтина. Запържете пилешките гърди от двете страни до нежен златист цвят. Пържете около 5 минути от всяка страна.

Смачкайте чесъна и заедно с нарязаните гъби ги прибавете в тигана. Запържете докато отделилият се сок от гъбите изври (около 3 минути).

В същия тиган изсипете бульона, оцета и семената кимион. Оставете сместа да ври на слаб огън около 10 минути.

Извадете пилето от тигана и го завийте във фолио, за да го запазите топло. Оставете соса да къкри още 7 минути.

Добавете маслото към соса и изчакайте, докато се разтвори напълно. Отворете пилето и го полейте със соса. Сервирайте със гарнитура.

Коментари:

Влезте като регистриран потребител или направете вашата безплатна Регистрация
Още от Кулинария
Няма снимка

Домашни наденички от пилешко филе

Рецептата изпраща Тодорка Стоянова от Пазарджик Продукти: 4 пилешки филета (около 500 г), 1 яйце, 100 мл прясно мляко, сол, черен пипер на вкус. Освен това ще ви е нужно фолио за свежо съхраняване

Няма снимка

Пържени кюфтенца с пъдпъдъчи яйца

Оригинална шотландска рецепта Продукти: 12 пъдпъдъчи яйца, 300 г кайма, сол и млян черен пипер на вкус, 2 клонки мащерка, 1 голямо кокоше яйце, 100 г галета, растително масло за пържене

Няма снимка

Пай с бутер тесто и сладко

Продукти: малко брашно за поръсване на работния плот, 500 г бутер тесто без мая, 3-4 лъжици сладко по ваш вкус, 1-2 чаени лъжички картофено нишесте (по желание), малко прясно мляко, 1 суп

Няма снимка

Близалки при кашлица

Продукти: 250-300 г чист пчелен мед, 1 ч. лъж. смлян джинджифил. Приготвяне: Смесете меда и джинджифила в малка тенджерка и ги поставете на много слаб огън да се варят 1,5-2 часа

Няма снимка

Салата “Слънчоглед”

Класическата рецепта Продукти: 3 яйца, 200 г филе от пилешки гърди, 300 г гъби, 80 г маслини, 100 г кашкавал, 1-2 супени лъжици растително масло, майонеза на вкус, картофен чипс

Няма снимка

Макарони с наденица

Продукти: 200 г макарони, 350 г наденица или мек салам, 2 домата, 100 г кашкавал, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 1/2 ч. чаша прясно мляко, 2 ч. чаши пилешки бульон, 2 суп. лъж

Още от Фермер
Няма снимка

В парниците

. Сега може да направите разсад от салата и маруля в топли парници. . В култивационни съоръжения се засяват и семената на целината. За много ранните зеленчуци, отглеждани в топъл парник

Няма снимка

Варианти за възстановяване на лози от студовете

Не се изкореняват главини, измръзнали преди година Силните студове може да причинят сериозни повреди по незагрибаните лози. Най-често се наблюдава измръзване на пъпките и много рядко на цели лози

Няма снимка

Топлото време е рисково за овощните дръвчета

Потенциална заплаха сега са повратните мразове в края на зимата - началото на пролетта Ваня Велинска Изключително топлата зима е предпоставка за сериозни притеснения за състоянието на трайните

Няма снимка

Днес ще бъде облачно, температури до 15 градуса

Днес над цялата страна облачността ще е значителна, но все още без валежи. Вятърът ще се ориентира от североизток и ще е до умерен, предава БТА. Дневните температури слабо ще се понижат и

Няма снимка

Сега гълъбите формират двойките

А през март се люпят малките, напомня нашият читател и консултант Людмил Добрев Първият признак, че вече има излюпено пиле е наличието на празни черупки по пода които майката е изхвърлила от гнездото

Няма снимка

Обсъжда се ново подпомагане по националната програма за лозарите

На 3-и февруари 2020 година влезе в сила регламент за изпълнение на ЕК от 30 януари 2020 г. за спешна мярка под формата на дерогация за популяризиране в лозаро-винарския сектор срещу неблагоприятните